leven in china

Leven in China Maand #61 – Herfst in Beijing, Mr. Shi & vakantie

De afgelopen week was een korte week. Dat wil zeggen: een korte schoolweek. Ik hoefde maar 3 dagen naar school vanwege de oktobervakantie. Deze week was niet zo heel boeiend; ik studeerde weer, at dumplings bij Mr. Shi en de herfst leek hier haar intrede te doen.

Herfst in Beijing, Mr. Shi & vakantie

Een deel van de foto’s heb je al op mijn Instagram voorbij zien komen, maar er zitten ook nog niet eerder gedeelde foto’s bij. Mocht je me willen volgen op Instagram, zoek dan naar GoYvon!

herfst in beijing

♥ Aan het begin van de afgelopen week sloeg het weer in één keer om. De temperatuur daalde tot onder de 20 graden én het regende 3 dagen achter elkaar. Ik vond er niets aan. Gelukkig werd het na een paar dagen wat beter. ♥ Het slecht weer was voor mij reden genoeg om mijn joggingbroek uit de kast op te graven. ♥

sporty de poes

♥ De paraplu stond in de huiskamer te drogen en voor ik het wist lag Sporty er onder. Ze vond het een prima plek! ♥ De televisie staat hier in huis niet zo vaak aan, alleen zo af en toe voor het nieuws. Afgelopen week was ik wat aan het zappen en kwam een soort schrijfwedstrijd tegen. De host vertelde de betekenis van een (paar) karakter(s) en de scholieren moesten deze karakters op de juiste manier schrijven. Er zaten echt heel lastige tussen! Wel leuk om te kijken. ♥

typisch chinees ontbijt

♥ Afgelopen week verscheen er een blogpost over ‘het ogenschijnlijk perfecte leven‘. De complimenten over het artikel maakten me blij en ook het feit dat er zoveel reacties op kwamen deed me goed. Dankjewel! Het was (en is) een interessante discussie en daar houd ik wel van. Binnenkort wellicht meer van dit soort blogs. ♥ Ontbijt! Meestal ontbijt ik altijd thuis, maar nu had ik niet genoeg tijd en dus haalde ik onderweg naar de bus wat. Je ziet hier met red bean paste gevulde gestoomde broodjes en gefrituurde deegsticks. Geen dagelijkse kost, wél lekker! ♥

cat café in beijing

♥ Er in zijn in Beijing talloze katcafés te vinden. In dit café had ik afgesproken met ene paar mensen van de ‘cat group’. Het plan was om het een en ander te bespreken, maar het was allesbehalve productief. En niet-productieve bijeenkomsten, daar kan ik niet zo goed tegen. Een tweetal keer probeerde ik het gesprek in de juiste richting te sturen, maar dat lukte niet. Jammer en zonde van mijn tijd. ♥ Op Facebook en Instagram vroeg ik of jullie een idee hadden van wat dit voorwerp kon zijn. Een paar mensen raadde het goed; het is een spuugbakje. Over het rochelen en spugen schreef ik gisteren in ‘Typisch Chinees‘. Een onderwerp dat niet bepaald in de smaak viel, haha. ♥

Mr Shi Dumplings Beijing

♥ Deze haarklipjes met bloemetjes, paddenstoelen, grassprieten en bean sprouts zijn razend populair hier in China. Vraag me niet waarom, zo gaat het met rages: opeens zijn ze er. Jong en oud, meisjes en jongens, iedereen loopt er mee rond. Het ziet er op z’n minst nogal bijzonder uit… ♥ Dumplings! Deze dumplings komen bij Mister Shi vandaan, een populair dumpling restaurant in een hutong in de buurt van de bel- en drumtoren. Ze hebben niet de standaard vulling zoals je die in normale eettentjes krijgt, maar je kunt ze krijgen met garnalen, kaas, koriander, tomaat en nog veel meer. Binnenkort wellicht een aparte blogpost over Mister Shi. ♥

Komende week

Na vandaag heb ik nog 2 dagen vrij, donderdag tot en met zaterdag (vakantie is hier namelijk geen echte vakantie) moet ik naar school en zondag heb ik gewoon vrij. Morgen of woensdag wil ik graag naar een koffietentje dat ik heel lang geleden heb gespot. Verder moet ik écht wat aan het huishouden doen en studeren.
Tenslotte hoop ik de komende week ook de kaartjes voor de save the date (gemist? lees hier dat Miguel & ik gaan trouwen) te maken / hebben zodat die de deur uit kunnen!

Wat zijn jouw plannen voor komende week?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “Leven in China Maand #61 – Herfst in Beijing, Mr. Shi & vakantie”

 1. Wauw; Yvonne, dat trouwnieuws had ik dus gemist…. Gefeliciteerd, wat ontzettend leuk om te horen!!! x, Cindy

 2. Hier komende week geen bijzondere plannen. Maar dat kan ineens zomaar veranderen is mijn ervaring.
  Momenteel nog lekker weer hier, maar dat gaat ook herfstig worden begreep ik.
  Je ontbijtje ziet er lekker uit trouwens.
  Fijne week en succes met alles wat je wilt/moet doen.

 3. Bij ons is ook het weer een beetje veranderd. Niet de temperatuur, maar het heeft wat meer geregend de afgelopen week. Komt door een orkaan ergens in de caraïben die de klimaten in de buurt ook beïnvloedt. Nu kan Colombia wel wat regen gebruiken na al die droogte, dus eigenlijk niet zo erg. Hoe warm is het normaal bij jullie dan? Die klipjes zijn echt wel bijzonder! IK kan me niet voorstellen dat ik daar nu op mijn 30ste nog mee zou gaan lopen hahaha

 4. Gefeliciteerd met je verloving, wat een leuk nieuws 🙂 Willen jullie in China gaan trouwen?

  En wat ik me af vroeg: eet je normaal thuis een Westers ontbijt? Melkproducten zullen er wel minder te vinden zijn, of niet?

  1. Dankjewel!
   We gaan in Nederland trouwen. Wanneer we in China trouwen is het huwelijk in eerste instantie alleen in China geldig. Daarbij komt ook dat het voor familie een verre bestemming is (geld) en dat het niet makkelijk zal zijn om visa aan te vragen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares