Leven in Beijing

Leven in China #55: Lama Tempel, ijskoud & Save the Date

lama tempel

Elke week geef ik je, aan de hand van foto’s, een kijkje in mijn dagelijkse leven in de rubriek ‘Leven in China’, je ziet zo hoe mijn dagen hier in Beijing er uitzien. Afgelopen week maakte ik heel weinig foto’s, desondanks heb ik je toch genoeg te vertellen. Kijk je mee?

Lama Tempel, ijskoud & Save the Date

stadsverwarming Beijing

Op 15 november zette Beijing haar stadsverwarming aan. In de provincies waar er verwarming is, wordt deze door de lokale regering aan- en uitgezet. Heb je het voor de 15e koud, dan dien je je airco als verwarming te gebruiken. Vorige week zondag waren de radiatoren nog altijd koud en belde ik onze verhuurder maar eens. Zij stuurden een mannetje die na een uurtje hard werken de verwarming aan de praat kreeg. Nu hebben we een warm huis!! Zo warm zelfs dat ik in een T-shirt zit.
Dat Beijing veel last heeft van smog is algemeen bekend, maar gelukkig ligt er niet elke dag zo’n vieze deken over de stad. Soms zijn er best mooie luchten te zien.

herfst in beijing

De winter heeft na de sneeuwbuien van twee weken terug écht haar intrede gedaan. Er viel niet alleen sneeuw, maar het vroor ook ontzettend hard. De temperatuur daalde tot -10ºC met op woensdagavond een gevoelstemperatuur van -20ºC! Wat. Ontzettend. Koud! Het leverde de volgende dag wel mooie plaatjes op bij de fontein op de universiteit.
Dat het zo koud aanvoelde kwam door de wind die er stond. Het waaide ‘s avonds en ‘s nachts behoorlijk waardoor er de volgende ochtend flink geveegd moest worden om alle bladeren op te ruimen. Ik had overigens wel wat medelijden met deze vrouw omdat het nog altijd hard waaide. Hoe hard ze ook veegde, de bladeren gingen steeds weer hun eigen weg.

vers fruit Hainan

Al die gevallen bladeren leveren wél mooie plaatjes op!
Om de kou enigszins te verdringen deelde ik nog maar een foto van mijn reis naar Hainan op mijn Instagram. Het werd meteen mijn meeste gelikete foto. Logisch, want wie houdt er nou niet van vers fruit! 😉

lama tempel

Afgelopen week blogde ik over het leven als expat en de nadelen er van. Sommige mensen denken dat mijn leven geweldig is en dat het altijd leuk is om in een ander land te wonen, maar dat is toch echt niet zo.
Zondagmiddag sprak ik met een vriendin af om koffie te gaan drinken in de buurt van de Lama Tempel. Hoewel de lucht mooi blauw is, is deze niet schoon. Afgelopen weekend adviseerde de regering van Beijing mensen zelfs om binnen te blijven vanwege de smog. Met mijn masker ging ik toch naar buiten.

Chinese Muur

We dronken koffie bij ‘Fresh Bean’, in Wudaoying Hutong, vlakbij de Lama Tempel. Wudaoying Hutong is een leuke, hippe hutong met allerlei winkeltjes, restaurants en koffietentjes. Zeker de moeite waard om doorheen te lopen na je bezoek aan de Lama Tempel.
Deze, wat oudere, foto van de muur deel ik ook op Insta. Je ziet hem hier in mooie herfstkleuren, maar ik zou hem graag nog eens beklimmen wanneer het heeft gesneeuwd.

Thanksgiving & Save the Date

Afgelopen donderdag was het Thanksgiving en dat vierden we traditiegetrouw in het Swissotel. Toevallig kwamen Miguel & ik bekenden tegen en zo aten we met ons vieren, wat de avond nog leuker maakte. Ik was te druk met kletsen & eten en maakte welgeteld 0 foto’s.
Verder verstuurden we dit weekend de Save the Date. Goed op tijd (we trouwen pas over een half jaar), want er zijn mensen die vliegtickets moeten kopen en dat kun je maar beter op tijd doen. Het versturen van deze ‘pre-uitnodiging’ betekent ook dat we een locatie hebben gevonden! We zijn er beiden erg blij mee, nu maar hopen dat de locatie in het echt net zo mooi is als op de foto’s 😉
Nu op naar de volgende stap; het vinden van een fotograaf! Ik ken geen fotografen, dus mocht je een goede fotograaf weten, dan hoor ik het graag.

Nieuwe week

Aankomende week ben ik van plan wat meer tijd aan mijn Chinees te besteden. Over 3 weken zijn de finals en die wil ik gewoon halen, maar dat gaat zonder studeren niet lukken.
Zaterdag is het 5 december en dat vier ik dit jaar eindelijk weer eens echt! Er komen ‘s avonds wat vrienden langs en iedereen neemt wat te eten én cadeautjes mee om het sinterklaasspel mee te spelen. Ik kijk er naar uit, net als om ze ‘Alles Is Liefde’ te laten zien!

Hoe was jou week?

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Marijke
  30 November, 2015 at 8:03 AM

  Wauw, bij het lezen van ‘stadsverwarming’ moet ik toch even fronsen. Het leven is daar zo anders. Dat vind ik echt wel interessant om lezen. Net zoals dat systeem met verlofperiodes. Succes met de boorbereidingen van de trouw. Jeroen is huwelijksfotograaf, maar ik neem aan dat je iemand in China zelf zoekt? Daar kent hij jammer genoeg niemand!

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  30 November, 2015 at 1:01 PM

  15 november kan best laat zijn voor de stadsverwarming. Gek dat je het vervolgens heel erg warm had. Is de verwarming nu wel afgesteld op een fijne temperatuur? |Ik heb net nog even wat foto’s van je geliket op Instagram. Mooi dat de datum vastligt en de locatie. Maar ik heb nu alsnog benieuwd waar je gaat trouwen 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   30 November, 2015 at 1:13 PM

   De verwarming afstellen is nog een ander dingetje, dat kan niet, haha 🙂
   En wáár we precies gaan trouwen dat blijft natuurlijk nog even een verrassing!

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  30 November, 2015 at 2:30 PM

  Ik kan me zo weinig voorstellen bij kou en sneeuw in China haha 😉 Leuk om te lezen dus. Die stadsverwarming ook…

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  30 November, 2015 at 5:05 PM

  Ik vind het altijd zo leuk om ‘Leven in China’ te lezen!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares