Leven in china

Leven in China Maand #67 – Visumverlenging, drop & bezoekje aan Ikea

Afgelopen week was een vreemde week. Door het feestje van vorige weekend waren we compleet uit het ritme, ik hoefde maar 3 dagen te werken, we waren vrijdagmiddag allebei vrij en ik had op zaterdag training. Kijk mee naar een bewogen weekje.

Visumverlenging, drop & bezoekje aan Ikea

internationale vrouwendag

♥ Deze week stond de ‘long /o/’ centraal. Je kunt natuurlijk heel suf werkbladen geven als leerkracht (we hebben geen werkboekjes), maar het is veel leuker leerlingen zelf op zoek te laten gaan naar woorden met de lange ‘o’. Met kranten en magazines kom je een heel eind! Veel van de kinderen wilden niets weten van de manier waarop ik had gedifferentieerd (meer / minder soorten lange /o/) en pasten zelf het papier waar ze de woorden opschreven aan. ♥ Op internationale vrouwendag kregen alle vrouwen op ons werk een cadeaubon. Een leuke verassing. ♥

hotpot eten

♥ Deze man bereidt zich voor op de avond. Hij maakt de ‘potten’ voor de hot pot klaar. ♥ Donderdagochtend hoefde ik er niet al te vroeg uit. Op school hadden we PYP-training, maar omdat ik deze training in 2014 al had gedaan mocht ik twee dagen thuisblijven. Ik bleef nog even liggen lezen en kreeg gezelschap van Sporty die dacht dat mijn rug een prima plek was. ♥

visumverlenging

♥ Donderdagochtend stond een bezoek aan het visumbureau gepland. Mijn visum zou over een paar dagen aflopen en ik heb nog niet alle papieren om een nieuw visum aan te kunnen vragen. Daarom moest ik een verlenging van een maand aanvragen. In eerste instantie wilde de vrouw die me hielp hem niet geven omdat er al te veel tijd verstreken zou zijn, maar toen ik vertelde dat ik de papieren die ik van mijn universiteit pas net had (vanwege het Chinees Nieuwjaar) ging ze toch akkoord. Wél moest ik er een begeleidende brief bij schrijven. Uiteindelijk kwam alles in orde en volgende week kan ik mijn paspoort, met visum tot 10 april, weer ophalen. ♥

eiertaartje

♥ Op de fiets terug naar huis kwam ik langs een bakkerij. Ik had trek en haalde een broodje, plus een eiertaartje. Het woord eiertaartje klinkt helemaal niet zo lekker, maar dat was het wel. Oh, ik nam er ook een latte bij. Gewoon, omdat ik daar zin in had en je jezelf zo nu en dan moet trakteren. ♥ Thuisgekomen ging ik in de boekenkast op zoek naar mijn ongelezen boeken. Het zijn er 7 die ik nog wil / moet lezen. Op Instagram vroeg ik welk ik zou moeten kiezen. Red Dust werd aangeraden, net zoals Hemingway. Ik heb nog geen tijd gehad te kiezen, dus mocht je me nog willen helpen kiezen… ♥

drop

♥ Nadat ik vrijdagochtend opgestaan was bestelde ik meteen water. De avond er voor was het water op gegaan en dan is het lastig koken, thee drinken en je vochtgehalte op peil houden. Gelukkig gaat water bestellen heel makkelijk; één telefoontje en het is geregeld. ♥ Deze zoute visdropjes haalde ik bij de Ikea. Ik wist niet dat de Ikea hier in Beijing schepsnoep had, dus toen ik de drop zag wist ik niet hoe snel ik de visjes in een zakje moest krijgen. ♥

ikea in beijing

♥ Miguel en ik hadden voor vrijdagmiddag een bezoekje aan de Ikea gepland staan. Ik was vrij en Miguel had ‘s middags een afspraak bij de Amerikaanse ambassade, daarna was er nog een heel stuk middag over. Perfect voor een bezoek aan de Ikea! Het was er echt heerlijk rustig, zó fijn. In het weekend is de Ikea hier tot de nok toe gevuld met dagjesmensen, gewoon niet leuk is dat. We haalden zomerdekbedden, een nieuw overtrek, wat kaarsen en besloten volwassen te doen en een servies te kopen. Tot nu toe hadden we een bij elkaar geraapt zootje van borden en kommen, het werd wel eens tijd 😉 ♥ Zaterdagochtend ging de wekker heel vroeg. Het was de laatste dag van de training en daar moest ik bij zijn. Op school krijgen we altijd ontbijt, wat al super fijn is, maar tijdens de training kregen we een heel luxe ontbijtje met chocoladebroodjes, croissants, vers fruit en vruchtensap. Net een hotelontbijtje, zo lekker. ♥

souvenir
Bekijk de foto’s van rechts naar links 🙂

♥ De lunch was ook heel goed verzorgd. Er was Japans eten van ‘Hatsune’, mijn favoriete restaurant hier in Beijing. Zo mogen we van mij wel vaker studiedagen hebben. ♥ In de middag ging ik met de collega’s die ook aan Grade 1 lesgeven op zoek naar boeken over machines (onze nieuwe Unit of Inquiry). Terwijl ik door de boeken ging kwam ik het boek ‘Dutch adventure’ tegen. Natuurlijk moest ik er even doorheen bladeren waarop ik het bijna in mijn broek deed van het lachen. Zó stereotpyisch! Veel molens, rode kazen, mensen in klederdracht en op klompen. Het toppunt was de bladzijde met het lek in de dijk. Dat door een meisje gedicht werd… ♥ We kochten bij de Ikea ook een boor. Kunnen we eindelijk gaten boren in de muren en al onze posters ophangen! Deze komt uit New York en hangt na een jaar eindelijk weer aan de muur. We hebben ook de Filipijnen, (heel) Korea, Nederland en Parijs. Zodra alles hangt wil ik er een blogje over schrijven. ♥

Nieuwe week

Voor komende week heb ik nog niet zo veel plannen. Vrijdag kan ik mijn paspoort ophalen en ik hoop dat ik dan ook al de papieren heb om mijn nieuwe werkvisum aan te vragen. Ik denk dat ik aan het begin van de week mijn zomerkleren tevoorschijn ga halen; het wordt deze week zo’n 15-20 graden!
Verder staat er een tof bezoek van de Spizzwinks aan onze school gepland en ga ik beginnen met het project ‘machines’ in mijn klas, iets waar ik veel zin in heb!

Wat zijn jouw plannen voor de komende week?

Oh, vinden jullie de weekoverzichten nog leuk om te lezen? De afgelopen weken heb ik gemerkt dat ze minder goed gelezen worden en dat er minder reacties op komen. Zijn mijn weken te saai of is er een andere reden? Ben benieuwd!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Leven in China Maand #67 – Visumverlenging, drop & bezoekje aan Ikea”

  1. Ik vind ze nog altijd heel leuk om te lezen! Ik heb zelf veel minder tijd om te reageren vanwege drukte met werk, maar ik lees ze nog altijd trouw 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares