eerste keer sauna

Mijn Eerste Sauna Ervaring in Finland

Mijn vorige blogpost is van alweer een tijdje terug, maar dat heeft een reden: ik heb het te druk met genieten van het studentenleven! Vandaag zal ik jullie wat meer vertellen over mijn eerste sauna ervaring in Finland en over de vakken die ik ga volgen.

Sauna Ervaring in Finland

Sauna ervaring
Sauna ervaring

Ultimate Sauna Experience

Met alle nieuwe ervaringen die ik hier opdoe kwam ook de vermoeidheid. Het weekend begon dan ook met uitslapen. Ik heb mijn rust echt nodig. Ik ken mezelf namelijk; als ik die rust niet krijg word ik uiteindelijk chagrijnig en dat is echt voor niemand leuk.
‘s Middags bereidde ik me mentaal voor op de avond. Op de
Ultimate sauna experience‘. Op mijn allereerste sauna ervaring. In Nederland ben ik nog niet eerder naar een sauna geweest en ik wist dus ook niet goed wat me te verwachten stond. Ik had vooraf deze tips moeten lezen, dan was ik vast wat meer ontspannen geweest.
Iedereen was er van overtuigd dat ik het geweldig zou vinden, maar zelf was ik niet zo zeker. Ik was al helemaal niet zeker van het ijskoude waar ik na een paar minuten sauna in zou moeten springen om af te koelen. Overal ijs en sneeuw en daar dan in moeten, dat leek me niet gezond!

Nadat ik de restanten van het feestje van de vorige avond uitgezweet had besloot ik met twee anderen toch maar het water in te springen. En weet je, het was niet eens zo heel koud! Het was zo verfrissend en verkwikkend dat ik er na een tweede saunaronde nog een keer in sprong!
Na deze eerste sauna ervaring ben ik verkocht en ga ik zeker vaker genieten van de hete stoom!

Lessen & vakken volgen

De laatste dag van mijn eerste week als student in Finland heb ik op de universiteit doorgebracht. Ik werd van allerlei informatie voorzien; over het gebruik van computers, de bibliotheek, hoe de kou te overleven en de manier van inschrijven. Op zich interessant, maar wel vermoeiend. Veel informatie en alles in het Engels.
‘s Avonds was er een welkomstfeestje voor alle internationale studenten. Ik vond het erg leuk, en ‘t is wel fijn om te weten dat iedereen in hetzelfde schuitje zit en dus nog niemand kent. Tijdens deze avond heb ik een aantal mensen leren kennen waar ik het volgens mij goed mee zou kunnen vinden.

Studeren in Finland

Vakken volgen

Maandag was weer een dag voor school. Het inschrijven voor de vakken die we willen volgen is helaas nog een beetje dramatisch, want het systeem zegt dat we geen toestemming hebben om ons in te schrijven. Dit komt nog wel goed. De volgende vakken wil ik gaan volgen (schrik niet); Fins, oriëntatie op het Finse speciaal onderwijs, cultural identity and internationality, Finnish history & culture, teaching practice, children’s literature, classroom management, guidance & counselling en world religions. Een hele lijst dus… Jammer genoeg beginnen de meest pas in maart, dus moet ik nog bedenken wat ik in de tussentijd ga doen…

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Mijn Eerste Sauna Ervaring in Finland”

 1. Nou ben je lekker mee zit 2 maand in Finland te wachten op de lessen.

  WAT VERVELEND NOU !!

  Over dat bed van jou ben ik niet helemaal tevreden geloof ik.. Volgens mij kun je net zo goed buiten gaan slapen. Ben je goedkoper uit alleen wat kouder maar goed..

  Voor de rest sneeuw ?? Heb op google gezocht maar nu weet ik weer wat het is. Ik wacht weer op een nieuw bericht.

  Je Broer

 2. Zo te lezen ben je al een beetje ingeburgerd en dat na een week Finland.
  Jammer dat de matrassen op zijn. Ik hoop dat je toch een beetje goed slaapt.
  Wat vervelend dat de lessen pas in maart beginnen. Ik vind het een beetje raar. Wat moet je dan in de tussentijd doen? Je bent wel wat van plan als ik dat lees hoeveel vakken je wilt volgen.
  Ik heb je pakketje gister verzonden, ben benieuwd wanneer het aankomt.
  Groetjes en dikke kus.

  Mam

 3. Je bent meteen al druk bezig. jammer dat de meeste vakken pas in maart starten. Dat is toch nog twee maanden weg. Hoop dat er iets anders op je pad komt. En anders reizen door Finland? of ga je dat sowieso nog wel doen. De treinen zijn daar prima, weet ik uit ervaring. En ik heb met mijn vriend samen op de camping aan het meer gestaan, naast Jyvaskyla.

 4. HEEY SKADDIE,
  Raar van die vakken zeg;).
  Mare je vond dat al een lang verhaal????!!!! Ik heb het in 2 minuutjes gelezen, dus maak je geen zorgen over eventuele afhakers tijdens het lezen.
  Tot morgen, hihihi (leuk dat ik dat als enige kan zeggen:p)
  Kus Inge

 5. hallo ivon
  ik wilde ook even weten hoe het met je gaat, maar zoals ik lees is het gewoon top/ En ach die vrije tijd komt ook wel op, Voor dat je weg ging had je nog tig dingen die je wilde doen. Nou doen dan zo gauw kom je in dat land niet terug als je maanden er weer op zitten. Of je moet de kerel van je leven vinden wie weet. Loopt er wat leuks rond. Nog veel plezier en ik houdt je in de gaten met je mooie verhaaltjes

  Groetjes Monique van de coop

 6. Hoi,
  Heb het stukje gelezen en het gehoord over de fietsentocht, kan me voorstellen dat jullie wat hebben afgelachen. Hoop dat het gauw lukt om een fiets te kopen. Ik vond het leuk dat we gister elkaar gesproken hebben.Wat toch een uitvinding die computer.

  groetjes en kus

  Mam

 7. Hee Yvonne!!
  Ik was toch wel benieuwd hoe het met je gaat! Leuke berichtjes heb je op je site geplaatst. Ik wilde ook nog even vertellen dat we gister met 2-2 gelijk hebben gespeeld tegen Lent.. En bijna met 3-2 want de laatste set was het 23-25 voor Lent. We missen je wel hoor!

  Groetjes,
  Annika

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares