filipijnen

Wegdromen bij mijn reisplannen voor 2014

“Yvon, ben je daar niet een beetje laat mee, met een overzicht voor je reisplannen voor het nieuwe jaar?” Is misschien wat je nu denkt. Nou… niet als we kijken naar de Chinese kalender. Het nieuwe jaar is hier in China net een weekje jong en een overzichtje van de plannen kan dus nog best. En ook al ‘kon’ het niet, zo’n overzichtje van waar je heen wilt is het nieuwe jaar is toch gewoon leuk om te maken en zien?

Filipijnen

Een 12-daagse reis naar het land waar prachtige stranden te vinden zijn, maar ook rijstvelden van honderden jaren oud. Deze vakantie is inmiddels achter de rug, maar stond wel op het lijstje van de reisplannen.

reisplannen

Meditatie – boeddhistisch weekend

In de buurt van Beijing worden elk jaar een aantal retreats georganiseerd voor mensen die geinteresseerd zijn in het boeddhisme. Hoewel ik er niet enorm veel vanaf weet interesseert het me wel en spreekt dit geloof me op een bepaalde manier aan. Het was dan ook niet voor niks dat ik tijdens mijn reis door Zuid-Korea graag een temple stay wilde doen (lees daar hier en hier meer over). Van een vriendin hoorde ik van SixStepsRetreat en eind maart gaan we een weekend naar een tempel die net buiten Beijing ligt. Kennismaken met het Chinese Boeddhisme, gezond & vegetrisch eten en even weg van de snelheid van het dagelijkse leven.

Tokyo – Japan

Sinds een jaar ongeveer staat Tokyo op mijn Travel Bucketlist. Door het enthousiasme van Miguel en door verhalen van mijn nicht word ik steeds enthousiaster. In oktober viert men hier in China vakantie en ook ik heb een week vrij. Het perfecte moment om een paar dagen naar deze miljoenenstad te gaan, mijn ogen uit te kijken en m’n buikje rond te eten met sushi. Ik noemde Tokyo al eens in een Travel Wishlist-artikel en ik heb er inmiddels ook een board van gemaakt op Pinterest.

reisplannen

China / Cambodja

Welke van de twee het deze zomer gaat worden is nog even afwachten. Misschien komt er een vriendin langs (met haar vriend) en dan blijf ik in China. Hopelijk kan ik in mijn zomervakantie dan wat meer van China ontdekken. Yangshuo bijvoorbeeld, waar de rijstvelden prachtig schijnen te zijn.
Mocht er nou geen bezoek komen, dan hoop ik naar Cambodja te gaan. Dit land staat al sinds mijn vertrek uit Nederland (in 2010) op mijn lijstje, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen.

Citytrips

Naast deze wat grotere reizen hoop ik ook nog een paar citytrips te maken dit jaar. Een dagje Tianjin, een bezoek aan Chengde en de grotten van Luoyang zou ik ook graag zien.

Er staat dus genoeg op mijn verlanglijstje dit jaar; nu is het afwachten en zien hoeveel er ik aan het eind van het jaar af kan strepen.

Wat zijn jouw reisplannen voor 2o14?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Wegdromen bij mijn reisplannen voor 2014”

  1. Ik ga in mei naar Parijs, en van de zomer weer naar Frankrijk. Azië trekt mij niet echt, ik heb Zuid-Afrika en de westkust van Amerika erg hoog op mijn lijstje staan. En IJsland…

  2. mooi lijstje! Bij mij staat Tokyo ook hoog op de lijst en hawaii. Hopelijk pak ik dit jaar toch echt één van beide! Xx

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares