feature snapshot sunday

SnapShot Sunday: een backpack vol dromen

Wanneer je me op Instagram volgt (Go Yvon) heb je gisteren misschien de foto van een Chinese vrouw gezien die op een kaart zat uit te rusten van haar wereldreis over de BITE (Beijing International Tourism Expo), de Chinese variant van de Vakantiebeurs. Net als vorig jaar nam ik ook dit jaar een kijkje en kwam ik met heel wat flyers terug.

Een backpack vol dromen

een backpack

Dromen… Ik heb er zo veel. Of heb ik er misschien maar één die heel groot is en bestaat uit meerdere kleine? Ik sprak met mensen die hun land promoten, wat me zo enthousiast maakte!

De afgelopen maand, of moet ik zeggen maanden, gaat het niet zo lekker op mijn werk en inmiddels weet ik vrijwel zeker dat ik mijn contract niet zal gaan verlengen wanneer hij in januari afloopt. That is, al ze mij willen houden. Het schijnt dat het management nu alleen nog maar met agencies wil werken en geen leerkrachten meer direct wil aannemen.
Weet je dat ik niet eens zeker weet of ik wel in het onderwijs wil blijven? Hoe leuk het vaak ook is (ik houd van mijn leerlingen, hoe ondeugend en moeilijk soms ook), het blijft gewoon lastig om in een cultuur te werken die zo anders is en om zulke verschillende perspectieven en ideeën te hebben.

Wat ik dan zou willen doen? Evenementenorganisatie, in het toerisme, reizen. Iets compleet anders. Als dat lukt, want ik heb natuurlijk 0,0 ervaring.

En dat reizen, dat kriebelt. Een half jaar op pad, met bussen, treinen (zie je hem, de Trans-Siberian Railway, op de foto? Hij staat op mijn Wishlist.), lokale gerechten eten, culturen en mensen leren kennen, de natuur in en met alleen maar een backpack. Maar wanneer? En hoe moet dat dan met Sporty? En de spullen die ons dierbaar zijn (foto’s, souvenirs) en waar gaan we naderhand heen? Te veel vragen waar ik nog geen antwoord op heb.

Ooit, ooit gaat het er van komen dat weet ik. Dat wil ik. Maar wanneer? Dat weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik niet te lang moet wachten. Hierom.

Mocht je goede ideeën voor me hebben, zou je de dan met we willen delen in een comment? Ik hoor ze graag.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “SnapShot Sunday: een backpack vol dromen”

 1. Maar waarom gaan jullie dan niet ergens anders kijken, zijn jullie of eigenlijk Miquel’ zo gebonden aan China ?
  Er zijn er gens anders ter wereld vast wel leerkrachten nodig toch ?

 2. Hoi Yvon, lastig he, al die keuzes! Vind ik ook altijd. Maar als je echt langer wilt gaan reizen, moet je dat gewoon doen. Stel een reële datum (reëel qua sparen en knopen doorhakken) en ga! Daar krijg je helemaal nooit spijt van, dat weet ik zeker! Onze wereldreis is alweer vier jaar geleden en ik denk er nog elke dag aan terug. Geen wonder dat we deel 2 al aan het plannen zijn 😉

   1. Hoi Yvon, ik denk dat sparen het grootste issue is, wat het meeste tijd kost. Ik kan natuurlijk niet in jullie portemonnee kijken en ik weet ook niet hoeveel jullie uitgeven tijdens het reizen. Voor onze eerste reis hebben we een jaar gespaard. Wij zijn slechte budgetreizigers, dus we wisten dat we wat extra moesten sparen om onze gewenste reisstijl vol te kunnen houden. Een jaar is verder ook wel een mooie termijn: tijd genoeg om praktische zaken te regelen, en dichtbij genoeg om te weten waar je voor spaart en alles voor regelt 🙂

 3. Wat een goede overwegingen allemaal Yvonne! Vond t zowiezo al super goed dat je zo maar naar China ging een paar jaar terug, en dan nu misschien weer verder naar het volgende avontuur? zou het zeker doen.

  1. Hey Rosalijne!
   Wat tof om hier een berichtje van je te lezen!
   Een nieuw avontuur lijkt me heel gaaf, maar er zitten nog best wat afwegingen bij. Nog maar even goed over nadenken dus!

 4. Lastige situatie maar wel herkenbaar. Je zit op een kruispunt. Jammer genoeg is er nooit een duidelijke weg in het leven. Wat je nu doet is al goed. Veel met mensen praten en rustig je opties verkennen.

 5. Er zijn volgens mij een heel aantal reisorganisaties in China die buitenlandse reisbegeleiders zoeken. Dat zou een mooie tussenoplossing kunnen zijn… als je budget het aankan, want heel veel verdien je daar volgens mij niet mee.

  1. Klopt! Ik ben al een lijst aan het maken 🙂 Gelukkig hebben we nu een dubbel inkomen dus mocht de mijne een stuk minder worden dan zou het budgettechnisch nog steeds wel goedkomen hier in huis.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares