Thailand

Waarom luxe zo nu en dan heel fijn is

Op reis besteed ik mijn geld liever aan lekker eten, het zien van mooie plekken of aan het doen van gave trekkings, zoals bijvoorbeeld in Laos. Geld uitgeven aan een hotel vind ik onnodig. Voor mij is een hotel niets meer of minder dan een slaapplek. Zolang het schoon genoeg is, de locatie enigszins centraal is en het geen feestplek is vind ik het wel best. Voor mij geen 4-sterren hotel met allerlei poespas er omheen. Hoewel… soms is dat toch wel erg fijn!

Waarom luxe fijn is

luxe

Als onderdeel van de Digital Innovation Asia conferentie mocht ik op uitnodiging van het Rembrandt Hotel en het Atrium Hotel in een van hun kamers verblijven (ik sliep een paar nachten in het Rembrandt en een paar nachten in het Atrium). En wauw, wat was dat een ervaring zeg! Zeker omdat ik / wij (ik reis eigenlijk altijd samen met Miguel) over het algemeen in een tweepersoonskamer in een hostel slapen of in een goedkoop hotel. Ik wist niet wat me overkwam, haha.

luxe

Links het bed in het Rembrandt Hotel. Zó groot en heerlijk zacht! Het bed was trouwens vooral breed en niet zozeer lang. Als ik recht lag staken mijn voeten gewoon uit het bed. Ik lag er dan ook heerlijk diagonaal in. Rechts de kamer van het Atrium Hotel waar ik mocht verblijven. Ze legden er zelfs je kussens klaar voor de nacht (er schijnt een naam voor te zijn). Ik had geen idee dat ze dat doen, dus toen ik dat zag vroeg ik me oprecht af waarom er mensen op mijn kamer waren geweest…

luxe ontbijt

luxe ontbijt

Het ontbijt in het Rembrandt Hotel was echt heerlijk! Elke ochtend vers fruit, een keur aan verse sapjes (op de foto zie je sojamelk & wortelsap), brood en zoetigheid. Het ontbijt in het Atrium Hotel was iets minder goed, naar mijn mening en dat was wel een beetje jammer. De hapjes tijdens het Happy Hour en Afternoon Tea waren wel lekker.

luxe

Beide hotels schoven ‘s ochtends vroeg de krant onder mijn deur door. Fijn hoor, met een krantje wakker worden!

luxe

In het tweede hotel waar ik verbleef lag er zelfs een kaartje voor me op de kamer. Heel attent! Dat waren ze trouwens continue, soms bijna té attent en service-gericht. Ik voelde me er bijna ongemakkelijk door.

hotel bangkok met zwembad

luxe

In beide hotels waren de zwembaden bijna leeg! Ik heb er twee keer een deel van de middag doorgebracht, lekker in de zon, af en toe een duik in het water, notitieboekje bij de hand (mijn leesboek had ik al uit).

Tijdens mijn Thailand-reis heb ik dus in twee luxe hotels kunnen slapen. Voor mij ongebruikelijk, waardoor ik er extra van genoot. Als ik een hotel moest aanraden, dan zou dat het Rembrandt Hotel zijn; het is centraal gelegen (Asok) en ziet er modern en nieuw uit. Het Atrium Hotel ligt in een buurt waar niets te beleven valt en het waren vooral zakenlui die in dit hotel verbleven waardoor er (voor mijn gevoel) toch een andere sfeer hing.

Nu heb ik even gekeken en voor €65,00 heb je al een kamer in het Rembrandt. Ja, nog altijd stukken duurder dan een bed in een hostel, maar ik denk dat het voor een 4-sterren hotel een redelijke prijs is. In het Atrium boek je zelfs al een kamer voor €37,30! Dit is het grote voordeel van de staatsgreep; hotels gooien de prijzen van hun kamers flink omlaag om zo mensen binnen te halen.

Zoals ik al zei; zelf zou ik tijdens een langere reis niet zo snel in een soortgelijk hotel verblijven, maar voor een weekendje weg of om iets te vieren, dan zeker wel!

In wat voor accommodatie verblijf jij tijdens je reis / vakantie?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Waarom luxe zo nu en dan heel fijn is”

  1. Het bed ‘klaarmaken’ om te slapen noemen ze geloof ik ‘turn down service’. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Zolang het schoon is en alle faciliteiten heeft ben ik al blij met een hostel/hotel. Ik kan me wel voorstellen dat naarmate je (ik) ouder wordt, je meer luxe/comfort wilt hebben. Maar dat komt dan wel, nu ben ik er alleen toch maar om te slapen in principe.

  2. O ja dat is zooo lekker, af en toe een luxe hotel. Als we zelf reizen doen we dat ook niet zo snel, tenzij we een paar dagen zonder warm water hebben moeten douchen of helemaal geen douche hadden, dan is zo’n luxe hotel extra lekker. Plus vroeger toen ik nog voor mijn werk reiste, werden er altijd goede hotels geboekt ivm veiligheid. En vooral in Bangkok zijn die fantastisch! Wij sliepen toen in het mega luxe Sheraton… 🙂

  3. Dat ziet er goed uit idd! Ik hou wel van hotels. Al heb ik in Nederland liever een appartementje vanwege het weer. Als dat dan eens slecht is heb je wat meer ruimte. Op Samos altijd een hotel. Niks bijzonders hoor, maar mooi schoon en airco en een koelkast en fatsoenlijke bedden. Verder een uitgebreid ontbijt ‘s ochtends en de avonden kijken we zelf waar we eten.
    Tis lekker rustig bij beide zwembaden zo te zien. Heerlijk!

  4. Ziet er prima uit. Ik wil een goed bed en een goed ontbijt en als ik 3 weken ga dan verwacht ik meer dan van een weekend .. zo’n weekend lopen we veel en dan gebruik ik de kamer als rust en slaapplek maar voor 2 weken dan is het mijn huis ..

    gr Elise

  5. Oh, dat ziet er goed uit hoor! En voor dat geld is het zeker niet duur! Wij proberen dat soort kosten ook altijd zo laag mogelijk te houden zodat er meer geld overblijft voor de andere dingen die we tijdens de vakanties graag willen doen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares