stedentrip Tallinn

Stedentrip Tallinn: wij waren er niet écht welkom

Vandaag een blogpost over de één na laatste bestemming van mijn reis door de Baltische Staten. De stedentrip Tallinn. Ditmaal geen uitgebreid verhaal, maar een blog in bullets en met foto’s.

Stedentrip Tallinn

 • Zwartrijden in de tram, omdat we niet wisten waar we een kaartje moesten kopen.
 • Je hostel vinden, maar denken dat je in een fietsenwinkel belandt bent.
 • Uiteindelijk terechtkomen in het nieuwe deel van het hostel, met bijna een privéverdieping.
 • Verwend zijn met oude steden en geen zin hebben om foto’s te maken :$

Wanneer ik in korte tijd veel reis lijkt het alsof ik alles al eens ervaren heb. Zeker wanneer stadjes op elkaar lijken zoals het geval was met Tallinn en Tartu. Beide zijn oude steden en de stijl van huizen en andere gebouwen hebben veel overeenkomsten.

stedentrip Tallinn

 • In 1 dag de halve stad bekeken hebben.
 • Twee uur in het park in de zon zitten.
 • Ruzie hebben met álle pinautomaten.
 • Online een ferryticket boeken, maar er dan op het einde achter komen dat je een Estse bankpas nodig hebt.

Een stedentrip naar Tallinn is de moeite waard als je een dagje over hebt in Helsinki en nog iets leuks wilt doen. Ik zag de stad in een dagje en dat was precies genoeg voor de highlights.

stedentrip Tallinn

 • Dan naar de haven gaan en voor een dicht loket staan.
 • Daar heel chagrijnig om zijn.
 • Dat je bankpas het niet doet bij het loket van de ferry :s {en niet bij het treinstation}

Het boeken van een kaartje voor de boot terug naar Helsinki was nog niet zo gemakkelijk als gedacht. Sterker nog: het had heel wat voeten in aarde.

stedentrip Tallinn

 • Voor 50 kronen minder een luxe ontbijt hebben bij het bootticket.
 • Heel veel eten tijdens dat ontbijt.
 • Een leuke middeleeuwse stad, maar ‘meer van hetzelfde’ als je al die andere steden al hebt gezien.

Gelukkig is het plein in het centrum erg mooi en kleurrijk, daar kan ik gelukkig wel van genieten. Verder ga ik ongetwijfeld genieten van het ontbijt op de boot naar Helsinki!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Stedentrip Tallinn: wij waren er niet écht welkom”

 1. Jammer dat dit een van je laatste berichtjes is, ik zal ze missen,maar het is een goed teken dat dit een van je laatste is want dan ben je bijna weer terug. Over 2 weken om deze tijd heb je al bij ons gegeten en lig je misschien al te slapen na een vermoeiende terugreis. Het gaat nu echt snel.Nu meissie het is een hele belevenis geweest en je hebt er erg van genoten maar ik denk dat je het ook wel weer lekker vindt om naar je huisje te gaan.
  Knuffel en kus

 2. Het lijkt erop, dat je hart alweer richting Nederland is. Het kan je daar niet echt meer boeien? Probeer er tóch nog even van te geniet, met 13 dagen is het voorbij!
  Liefs

 3. Afscheid nemen van iets of iemand is altijd moeilijk. Nu moet je alweer afscheid nemen van Jyavaskyla waar je het laatste halfjaar hebt gewoond. Waar je veel nieuwe vrienden hebt gemaakt en waar je ook een mooie tijd hebt gehad en veel hebt gezien van de rest van de wereld. Het zal je wel raar overkomen om te vertrekken maar denk dat het ook wel weer fijn is om naar je eigen huisje te gaan. Eerst nog even vakantie vieren en daarna weer terug naar Nijmegen. Kamer gelucht en bed opgemaakt dus je kan komen. Goeide vlucht en we zien je maandagmiddag.
  Dikke kus

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares