Travel Tag

Tag: Blog Top 3 Tag

Het is al weer ruim twee weken geleden dat ik genomineerd werd voor de Blog Top 3 Tag door Kirsten van Travelaar. Leuk, want ik houd wel van een Tag op z’n tijd. In deze tag staat het getal 3 centraal, kijk en lees je mee?

Blog Top 3 Tag

bashang grasslands

Spelregels

De tag heeft een aantal spelregels waar je aan moet voldoen.

  1. Link naar deze blogpost van Sylvia, die de blogtag heeft bedacht.
  2. Gebruik als illustratie je favoriete plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie.
  3. Beantwoord de elf vragen op jouw manier.
  4. Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

De foto die ik heb gekozen is een foto van de drie paarden die mee waren op de tocht die ik afgelopen zomer door de graslanden van Bashang maakte (daar binnenkort meer over).

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Als eerste natuurlijk mijn laptop. Ik type al mijn blogs op mijn laptop, dus als ik die niet meer zou hebben wordt het allemaal wel érg lastig. Daarbij staan al mijn foto’s op mijn laptop (nou ja, eigenlijk op de externe harde schijf). Verder heb ik mijn telefoon meestal ook in de buurt. Die dient vaak als camera, maar ik gebruik hem ook om ideeën in op te slaan. Mijn oude telefoon gebruikte ik al regelmatig, met mijn nieuwe verwacht ik nog veel vaker foto’s te gaan maken.
Als laatste gebruik ik mijn notitieboekje (met etui) veel bij het bloggen. Ik krijg soms op de gekste plekken ideeën voor mijn blog en als ik die niet meteen opschrijf vergeet ik ze zeker. Ik gebruik ze ook tijdens het reizen om aantekeningen te maken over blogs waarvan ik al weet dat ik ze wil gaan schrijven. Op die manier kan ik mijn notities later gebruiken als geheugensteuntje bij het schrijven.

top 3 tag

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Dat verschilt eigenlijk per soort blog. Er zijn blogs die ik volg vanwege de geweldige, humoristische schrijfstijl (Kliefje bijvoorbeeld), maar waar geen foto’s bij staan. Dat is dan prima.
Bij reisblogs vind ik foto’s juist wél van toegevoegde waarde. Met foto’s gaat een verhaal leven en kan ik me betere een voorstelling maken van hoe het er op de plek waarover verteld wordt uitziet.
Ik blijf een blog volgen wanneer de persoonlijkheid van de blogger er in naar voren komt, wanneer ik het idee heb een blogger te leren kennen door haar blog te volgen.

3. Over welke 3 onderwerpen schrijf je het liefst?

Als eerste over reizen (goh, verrassend hè?). Daar ligt mijn passie; het schrijven over de reizen die ik maak. Ik ben nog elke dag blij met mijn eigen domein en dat ik beide kan combineren hier op GoYvon. Verder houd ik van lekker eten en de laatste maanden ben ik daar steeds meer over gaan schrijven hier. Zo deelde ik onlangs twee hotspots (in Qingdao & Hohhot), maar ik ga er zeker meer met jullie delen. Wanneer ik terug ben in Beijing ga ik zeker op pad om de leukste plekjes vast te leggen en met jullie te delen!
Tenslotte vind ik het leuk om over mijn leven te schrijven en mensen een kijkje te geven in hoe mijn leven er in China er uit ziet. Mensen vinden het vaak zo bijzonder dat ik in China ben gaan wonen en door de blogs ‘Leven in China‘ wil ik laten zien dat mijn leven eigenlijk ook best ‘gewoon’ is.

4. Wat zijn de 3 populairste posts op je blog?

Wanneer je op mijn homepage bent en naar beneden scrolt zie je ze staan; een lijstje met de 6 meeste gelezen artikelen. De drie populairste zijn:

Opvallend is dat het alle drie lijstjes zijn.

5. Welke 3 dingen wil je bereiken / uitstralen met je blog.

Ik wilde graag laten zien dat je je dromen kunt volgen en dat dingen écht kunnen als je ze graag wil doen. Jaren geleden wilde ik heel graag in het buitenland gaan lesgeven en dat heb ik nu gedaan. Dat is een droom die ik heb verwezenlijkt, net als het reizen. Met mijn site geef ik praktische tips hoe dingen aan te pakken (nu wat minder dan voorheen), maar ik hoop nog steeds uit te stralen dat dingen echt kunnen gebeuren wanneer je er voor gaat.
Voor de toekomst heb ik wat ideeën en nieuwe plannen. Of moet ik nieuwe dromen zeggen? Ze bevinden zich nog in een erg primitief stadium en ik moet er nog heel wat voor gaan doen, maar ik hoop dat ik die droom kan waarmaken en dat met GoYvon als onderdeel daarvan kan bereiken. Ja, ik weet het: het klinkt heel vaag, maar ik wil niets jinxen.

6. Via welke 3 social media is jouw blog te volgen?

Ik ben vooral actief op Facebook & Instagram. Verder kan ik úren op Pinterest zitten. Daar zie je trouwens ook een heel andere kant van me: mijn liefde voor het onderwijs en kinderen. Ik gok dat minstens een derde van mijn boards gewijd is aan het onderwijs.

7. Wat zijn 3 voor- of nadelen van bloggen.

Het grootste voordeel vind ik dat ik er mijn creativiteit in kwijt kan en mijn verhalen kan delen. Daarnaast is mijn site voor mezelf een soort dagboek geworden. Verhalen van jaren geleden kan ik terug lezen zonder diep in mijn geheugen te duiken.

8. Welke 3 lezers laten de meeste reacties achter?

Reacties vind ik zo leuk om te krijgen! Dat is de waardering die ik als blogger krijg. De reacties blijven me motiveren door te gaan. Ik ben blij dat mensen de moeite nemen berichtjes achter te laten! ♥
Elise, Harriët & Lief Meisje reageren het vaakst.

9. Wat zijn jouw 3 favoriete blogs van andere bloggers?

Eh… Er zijn zoveel goede blogs geschreven, daar kan ik écht geen antwoord op geven. Ik volg best wat bloggers en er zitten heel wat verschillende soorten tussen dat het onmogelijk kiezen is omdat ze simpelweg niet te vergelijken zijn.

10. Over welke 3 onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

Mijn voorkeur gaat uit naar blogs over reizen, blogs die gaan over lifestyle (de persoonlijke blogs) en andere China-bloggers. Het is leuk om soortgelijke verhalen te lezen en dingen te herkennen.

11. Welke 3 blogtips heb je voor andere bloggers?

Tips? Van mij? Ha, nou ik zal eens wat open deuren intrappen.

  1. Schrijf over wat je leuk vindt. Dat motiveert en daardoor zul je het langer volhouden.
  2. Overschat je zelf niet. Stel jezelf niet te hoge doelen wanneer je net begint met bloggen.
  3. Kwaliteit boven kwantiteit.

Nomineren

Wanneer je hier langer leest en meerdere tags gelezen hebt weet je dat ik niet aan nomineren doe. Ik wil niemand ‘verplichten’ om een tag over te nemen. Dus, als je het leuk vindt: neem hem gerust over!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Tag: Blog Top 3 Tag”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares