tempels van Ayutthaya

In foto’s: de indrukwekkende tempels van Ayutthaya

Het was de zomer van 2007. De zomer waarin ik voor het eerst zelfstandig een verre reis maakte. Naar Thailand om precies te zijn. Het was in die zomer dat ik onder de indruk raakte van de tempels van Ayutthaya. Ayutthaya is de oude hoofstad van het koningkrijk Ayutthaya en staat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag deel ik een aantal foto’s met je die ik van de tempels van Ayutthaya maakte.

Tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

In 2007 reisde ik voor een maand naar Thailand. Ik zou er 4 weken Engelse les gaan geven, maar naar 3 weken besloot ik om Pai te verlaten en nog wat van het land te gaan zien. Ik reisde naar Chiang Mai, Kanchanaburi en Bangkok. Maar dus ook naar Ayutthaya.

tempels van Ayutthaya

In de 18e eeuw is Ayutthaya (dat in 1350 gesticht werd) grotendeels door de Birmezen vernietigd, dat wat over is zijn delen van de tempels en die geven een goed beeld van hoe het ooit geweest is en hoe het er vroeger uitzag.

tempels van Ayutthaya

Ik herinner me nog dat ik het bijzonder vond om hier te zijn. Vooral omdat ik herkende van televisie. In het begin van 2007 werd namelijk seizoen 7 uitgezonden van ‘Wie is de Mol’ en dat speelde zich toen af in Thailand. Eén van de opdrachten werd uitgevoerd bij de tempels van Ayutthaya.

boeddha's in Ayutthaya

Enorm indrukwekkend, de grote hoeveelheid Boedhha beelden naast elkaar.

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

In eerste instantie leek het op de dag dat ik er was heel mooi weer te zijn (en blijven), maar het begon op een gegeven moment toch heel hard te regenen. Zo hard dat het water als een waterval van de tempels afstroomde. Op zoek naar de foto’s kwam ik een filmpje tegen dat ik maakte tijdens de regenbui en het regende echt hárd.

tempels van Ayutthaya

De lucht betrekt langzaam…

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

Zo ontzettend groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

tempels van Ayutthaya

Dikke plassen met water voor de Boeddha’s, zo hard regende het.

Deze oude hoofdstad ligt niet ver van Bangkok en je mag de tempels van Ayutthaya dan eigenlijk ook niet overslaan bij een bezoek aan Thailand. Ik vond het meer dan de moeite van het bezoeken waard.

Ben jij al eens in Ayutthaya geweest?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “In foto’s: de indrukwekkende tempels van Ayutthaya”

  1. Leuk om je foto’s te zien. Mooie herinnering ook voor mezelf. Ik was er 2010. Ook in mijn eentje. En zelfs het weer was hetzelfde. ‘s Morgens mooi en zonnig en later op de dag hoosbuien. Ik liet me rondrijden door een tuktuk. Tijdens zo’n regenbui was ik hem even kwijt. Hij was ook ergens gaan schuilen.

  2. Het was een hoogtepunt tijdens onze reis vorig jaar! Met drietjes op de scooter langs de tempels sjeezen. Geweldig!
    Mijn man had die regenbui ook wel graag gehad ? HEET!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares