Azië Thailand

In foto’s: de indrukwekkende tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

Het was de zomer van 2007. De zomer waarin ik voor het eerst zelfstandig een verre reis maakte. Naar Thailand om precies te zijn. Het was in die zomer dat ik onder de indruk raakte van de tempels van Ayutthaya. Ayutthaya is de oude hoofstad van het koningkrijk Ayutthaya en staat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag deel ik een aantal foto’s met je die ik van de tempels van Ayutthaya maakte.

Tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

In 2007 reisde ik voor een maand naar Thailand. Ik zou er 4 weken Engelse les gaan geven, maar naar 3 weken besloot ik om Pai te verlaten en nog wat van het land te gaan zien. Ik reisde naar Chiang Mai, Kanchanaburi en Bangkok. Maar dus ook naar Ayutthaya.

tempels van Ayutthaya

In de 18e eeuw is Ayutthaya (dat in 1350 gesticht werd) grotendeels door de Birmezen vernietigd, dat wat over is zijn delen van de tempels en die geven een goed beeld van hoe het ooit geweest is en hoe het er vroeger uitzag.

tempels van Ayutthaya

Ik herinner me nog dat ik het bijzonder vond om hier te zijn. Vooral omdat ik herkende van televisie. In het begin van 2007 werd namelijk seizoen 7 uitgezonden van ‘Wie is de Mol’ en dat speelde zich toen af in Thailand. Eén van de opdrachten werd uitgevoerd bij de tempels van Ayutthaya.

boeddha's in Ayutthaya

Enorm indrukwekkend, de grote hoeveelheid Boedhha beelden naast elkaar.

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

In eerste instantie leek het op de dag dat ik er was heel mooi weer te zijn (en blijven), maar het begon op een gegeven moment toch heel hard te regenen. Zo hard dat het water als een waterval van de tempels afstroomde. Op zoek naar de foto’s kwam ik een filmpje tegen dat ik maakte tijdens de regenbui en het regende echt hárd.

tempels van Ayutthaya

De lucht betrekt langzaam…

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

tempels van Ayutthaya

Zo ontzettend groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

tempels van Ayutthaya

Dikke plassen met water voor de Boeddha’s, zo hard regende het.

Deze oude hoofdstad ligt niet ver van Bangkok en je mag de tempels van Ayutthaya dan eigenlijk ook niet overslaan bij een bezoek aan Thailand. Ik vond het meer dan de moeite van het bezoeken waard.

Ben jij al eens in Ayutthaya geweest?

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  25 May, 2015 at 8:50 AM

  Wauw, dat is zeker indrukwekkend

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  25 May, 2015 at 9:11 AM

  Mooi he. Wij zijn er ook geweest 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Koen
  25 May, 2015 at 11:16 AM

  Leuk om je foto’s te zien. Mooie herinnering ook voor mezelf. Ik was er 2010. Ook in mijn eentje. En zelfs het weer was hetzelfde. ‘s Morgens mooi en zonnig en later op de dag hoosbuien. Ik liet me rondrijden door een tuktuk. Tijdens zo’n regenbui was ik hem even kwijt. Hij was ook ergens gaan schuilen.

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  26 May, 2015 at 5:17 PM

  Ik herken ook bepaalde stukje van wie is de mol in jouw foto’s. Weet je ook waarom al die beelden doeken om zich heen hebben?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   28 May, 2015 at 9:53 AM

   Leuk dat jij ze ook herkent!
   En op je vraag heb ik helaas geen antwoord…

 • Yvonne
  Reply
  Joost | TheWorldAround
  26 May, 2015 at 6:31 PM

  Fantastisch, Ayutthaya! Je kunt er zoveel mooie foto’s maken 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   28 May, 2015 at 9:54 AM

   Geweldig is het daar he? En inderdaad, niet in de laatste plaats vanwege de mooie plaatjes die je er kunt schieten.

 • Yvonne
  Reply
  meilans
  13 February, 2016 at 5:13 PM

  Het was een hoogtepunt tijdens onze reis vorig jaar! Met drietjes op de scooter langs de tempels sjeezen. Geweldig!
  Mijn man had die regenbui ook wel graag gehad ? HEET!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares