terracottaleger

Het Indrukwekkende Terracottaleger in Xi’an

Nadat we noodgedwongen een paar dagen in Pingyao hadden doorgebracht, reisden we door naar Xi’an. In Xi’an bezochten we onder andere de bekende Moslimwijk en uiteraard het Terracottaleger. Dit leger mag je niet missen bij een bezoek aan China, het is zo geweldig, dat moet je gezien hebben!

Het Indrukwekkende Terracottaleger in Xi’an

Het was een warm welkom in Xi’an, want we werden opgehaald door de eigenaar van het hostel en hoefden zo niet zelf naar het hostel te zoeken (wat soms best lastig is). Nadat we ingecheckt hadden doken we gelijk ons bed in voor wat extra slaap. De treinreis van Pingyao naar Xi’an was niet zo’n succes geweest en met de plannen die we hadden konden we wel wat extra slaap  gebruiken.

Terracottaleger

In Xi’an begon het écht op te vallen. De Chinezen reizen wel massaal met de trein tijdens het Chinees Nieuwjaar, maar bezienswaardigheden laten ze links liggen. Bij ons bezoek aan het Terracotteleger konden we overal zo doorlopen. Zó fijn!

Terracottaleger

Terracottaleger

Het Terracottaleger

Na het bezoek aan de moskee was het de volgende dag tijd voor het Terracottaleger. Het leger (in het Engels ‘Terracotta Warriors‘) is slecht 35 jaar geleden ontdekt en erg indrukwekkend om te zien. De beelden zijn per toeval ontdekt. Het leger werd ooit gebouwd om het graf van de keizer te bewaken. De keizer wilder echter niet dat de beelden ooit zouden worden gezien en liet ze daarom met hem begraven. Het schijnt dat elke ‘soldaat’ een unieke gezichtsuitdrukking heeft; ik kon ze helaas niet van elkaar onderscheiden.

Terracottaleger

Er schijnt dat er momenteel nog maar een klein deel van het totale leger is uitgegraven. Momenteel zijn er nog elke dag mensen soldaten aan het ontdoen van een flinke laag zand. Men verwacht dat het Terracottaleger zich in de komende 35 jaar nog flink zal uitbreiden.

Terracottaleger

Begin bij je bezoek aan het Terracottaleger bij hal 3 om vervolgens naar hal 2 te gaan en bij hal 1 te eindigen. In hal 3 staan de minste soldaten en in hal 1 de meeste. Op deze manier eindig je met het mooiste en indrukwekkendste deel van de verzameling.

 

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Het Indrukwekkende Terracottaleger in Xi’an”

 1. Hai Yvonne,
  Met veel intresse je mailtje gelezen. Fijn dat je zo naar je zin hebt. Succes met je nieuwe job en als je ouders komen een hele fijne tijd. Laat ze maar kennismaken met China met alles wat daar bij hoort………..
  Wij horen na de drie weken hun verhalen wel.
  Groetjes van de Rottumerplaat
  Tammo & Marty

 2. Heeey Yvonne,

  Zo te lezen heb je al veel van China gezien. De panda’s zou ik ook wel graag willen zien, lijken me zooo schattig 🙂 Superleuk ook dat je ouders langskomen. Succes met je nieuwe job en veel plezier met je ouders! Ben benieuwd naar de pictures!

  xx Eline

 3. Hoe heerlijk, dat je ons weer laat meegenieten van al die avonturen. Hartelijk dank voor de update en veel succes met je tweede start. Laat ons gauw weten wat je doet en hoe je daar woont! Groetjes aan je ouders en tot mails.

 4. Uhm, dus, poging twee……nooit zomaar op enter drukken ;).
  Maar goed. Bedankt nog voor je belletje :D:D Vond het echt heel leuk! Hoop dat je mn sms nog gekregen hebt.
  Klinkt cool je verhaal! Maar hoop nog wel veel meer foto’s te zien! Ik dacht die zie ik wel als je thuis bent, maar nu je zolang wegblijft moeten er toch echt meer komen hoor. Maar, zo is een goed begin. Zeker nu er eindelijk een duidelijke, geen stapfoto, bijzit 😉
  xxx

 5. hoi Yvonne,
  ik hoor iedere keer als ik je moeder in de stoel heb gehad, hoe het met je gaat.
  ik vind het dan ook erg dapper en bijzonder knap hoe jij het daar allemaal doet!
  Vanmiddag heb ik je moeder goed gekapt uitgezwaait om de reis naar jou te maken!
  Geweldig dat dit allemaal mogelijk is!
  ze hebben er reuze zin in!
  wat heerlijk dat er skype is!
  zo wordt het contact wat makkelijker en lijkt het niet zo ver weg.
  wat heb je een hoop gezien als ik naar die foto’s kijk.
  super leuk voor je!
  lieve Yvonne, maak er maar een heerlijke 3 weken van samen met je vriend en je ouders!!!!!
  groetjes en wie weet nog een keertje tot ziens!!!

 6. He Yvonne,

  Kun je ook samenvattingen maken? 😉
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt, ik probeer alles te lezen.

  Groeten,
  Willem

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares