feature leven in china

Leven in China Maand #80 – Terugblik op april

Heb je het gemerkt? Mijn weekoverzichten zijn veranderd in maandoverzichten! Mijn weken zijn niet altijd interessant om een hele blog mee te vullen én het lukt me niet altijd om de tijd te vinden om een blog te schrijven. In deze 80e ‘Leven in China’ geef ik je weer een kijkje in mijn leven in Beijing. En wat die ‘maand 50’ betreft in de titel; ik woon deze maand 80 maanden in China!

Terug blik op april (maand 80 in Beijing)

Wanneer ik terugdenk aan april denk ik onder andere terug aan de twee reisjes die ik maakte, de verlenging van ons huurcontract, de ontmoeting met mijn nieuwe baas en meer. Ik maakte veel foto’s, maar veel van die foto’s zijn niet geschikt om hier te delen. Voornamelijk omdat ze van mijn leerlingen zijn en ik die niet zomaar kan en wil delen. Het zijn er dus maar een paar, maar hopelijk vind je het alsnog leuk om dit maandoverzicht te lezen!

Lang weekend Xi’an

Huashan in Xi'an

Je hebt al een uitgebreid fotoverslag kunnen lezen; ik was een paar dagen in Xi’an. Ik reisde er alleen naar toe, wat prima was. Ik bezocht het Terracotta Leger weer, beklom Hua Shan en at er ontzettend veel en heel lekker. Er komen nog meer blogs aan over dit reisje, maar het is zo lastig om de tijd te vinden!

roujiamo

Roujiamo! Een bekend gerecht uit deze regio. Een soort shoarmabroodje, maar dan anders. En lekkerder. Althans, dat denk ik want ik heb in jaren geen shoarma gehad, lol. De mooiste luchten zie ik toch écht vanuit het vliegveld.

Lente & Student Led Conferences

lente in Beijing

Begin april was de lente er dan echt! De bomen kregen bloesems en alles zag er prachtig uit. De temperatuur steeg  en het was echt aangenaam. Helaas waren de bloesems van korte duur want na een paar vlagen wind waren ze allemaal verdwenen.
Halverwege de maand hadden we, voor de eerste keer, Student Led Conferences op school. Deze vervingen de 10-minuten gesprekken. Leerlingen selecteerden werk uit hun portfolio dat hun groei liet zien, waar ze trots op waren en waar ze veel van geleerd hadden. Ze stelden doelen op en bespraken deze met hun ouders en met mij. Het was bijzonder om de interactie tussen kind en ouder te zien; dat zie ik niet vaak. De meeste kinderen komen met de bus naar school en ik zie ouders daardoor erg weinig. Ouders zien op hun beurt maar weinig van wat hun kind op school doet en ze waren daardoor erg onder de indruk van wat hun kind dit semester allemaal had gedaan en geleerd.

Publishing Party & Earth Day
lesgeven in Beijing

Voor hun 4e unit (we hebben 6 units in een schooljaar) schreven mijn leerlingen een verhaal over een persoon die verhuisde naar een ander land. In de 4e unit leerden we over tradities, regels en wetten in verschillende landen en de kennis die ze hadden opgedaan moesten ze verwerken in hun verhaal. De jongen op de foto schreef over ‘Flip’ en hoe hij van China naar Cuba verhuisde alwaar je geen kauwgom mocht eten (kennis over de wetten in Singapore). Het moest realistische fictie zijn; best moeilijk voor een 8-jarige! Aan het eind van de unit organiseerde ik een publishing party voor mijn klas. Op deze manier weren alle verhalen gedeeld en dat is zó’n belangrijk onderdeel van het schrijfproces.

Het is op mijn school traditie om Earth Day te vieren. Elke klas organiseert een activiteit en iedereen kan langs de verschillende de kraampjes gaan om de activiteiten te doen. Super leuk én leerzaam.

Blogs & videos in april

In blogde niet veel deze maand. Dit waren de blogs en videos die ik deelde.

Wat brengt mei?

Mei begon alles behalve lekker. De thuiskomst van de vakantie naar Zhangjiajie was nogal kloten. De komende week moeten Miguel en ik noodgedwongen in een hotel slapen omdat de badkamer verbouwd wordt. Dat betekent dat we de douche en het toilet niet kunnen gebruiken. En thuis niet naar het toilet kunnen is nogal onpraktisch.
Verder ga ik met mijn klas op field trip en vieren we Unity Day op school. Eind mei heb ik weer 4 dagen vrij en wie weet maak ik dan wel weer een reisje.

Tot de volgende maand!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Leven in China Maand #80 – Terugblik op april”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares