Travel Tag

Travel Tag: een ABCtje

Zo op z’n tijd vind ik een tag wel leuk. Leuk om te schrijven, maar net zo goed leuk om te lezen. Door tags te lezen leer ik een blogger weer wat beter kennen en andersom leren mijn lezers mij weer wat beter kennen. Leuk, want het persoonlijke, daar houd ik van in een blog.

Onlangs was ik wat aan het brainstormen en kwam ik op het idee een reis-abc tag te maken. Elke letter staat voor een woord en daar heb ik een korte uitleg bijgegeven.

A ~ Asia

Het continent waar ik mijn hart verloren ben. Ik vind het er zó mooi, het eten is er ontzettend lekker en het leven lijkt er een stuk rustiger te gaan dan in het westen. In Azië zou ik wel de rest van mijn leven kunnen wonen.

B ~ Backpacking

Daar begon ik in 2005 mee toen ik, samen met mijn ouders & broer, voor een kleine maand naar Maleisië ging. Ik houd er nog steeds van, maar ik denk dat ik inmiddels wat meer een flashpacker ben. Super budget hoeft niet meer, aan comfort wil ik nu wel wat geld uitgeven.

C ~ Camping

Als kind kampeerde ik veel met mijn ouders, maar nu zul je me dat niet zo snel meer zien doen. Althans, niet op een standaard camping met veldjes. Wildkamperen zou ik daarentegen denk ik wel leuk vinden.

D ~ Destination

Meestal nieuwe. Nieuwe bestemmingen vind ik het leukst om naar toe te gaan.

E ~ Eating

Waar kan de E anders voor staan dan voor eten? Ik ben dol op lekker eten, wil veel uitproberen. Zéker als ik op reis ben. Ik schreef er laatst nog over en denk er nu over binnenkort terug te gaan naar Wanfujing Xiao Chi Jie en daar wat specialiteiten te proberen.

F ~ Flying

Vliegen deed ik voor het eerst in 2005. Ik vind het niet eng. Sterker nog, vaak lig ik al te slapen nog vóór het vliegtuig de lucht in is gegaan. Ik mis vaak het eten (thank God voor de stickers die Emirates heeft). Het enige dat ik minder leuk vind aan het vliegen is de beperkte ruimte die ik heb om m’n benen kwijt te kunnen.

G ~ Guide

Gidsen. Meestal ga ik zonder ze op pad, maar soms heeft het echt een meerwaarde om wel met een gids op pad te gaan. Ze kennen, als ze goed zijn, de dingen te vertellen die je niet in een reisgids kunt lezen en dat maakt het net wat leuker om door een bepaalde wijk te lopen. Wanneer ik door een onbekend (natuur)gebied loop neem ik altijd een gids mee.

H ~ Hotel

Meestal verblijven we in een hostel (in een double, dat wel). Voornamelijk omdat je daar gemakkelijk contact maakt met andere reizigers en je er goede tips kunt krijgen van reizigers die al naar dat natuurpark zijn geweest waar jij nog graag naar toe wilt.
Gaan we op citytrip, dan boeken we vaak een hotel.

I ~ Insurance

Daar ga ik niet zonder op reis. Gelukkig gebeurt er op reis meestal niets, maar het zal je toch gebeuren dat je een been breekt terwijl je een trekking aan het maken bent en geen goede verzekering hebt…

J ~ Jetlag

Het enige nadeel van vliegen. Ik vind het zó irritant wanneer ik ‘s nachts niet kan slapen of het liefst al om 2 uur ‘s middags naar bed wil. Wat ik helemaal niet kan uitstaan is dat ik ‘s nachts opeens 20x naar het toilet moet terwijl ik er normaal gesproken nooit ‘s nachts uit hoef. Maar ja, dat lijf dat een beetje in de war is hè…

K ~ KLM

Neerlands trots zoals men dat placht te zeggen. Zelf heb ik nog nooit met KLM gevlogen, simpelweg omdat ze niet de goedkoopste aanbieder zijn. Wie weet in de toekomst?

L ~ Luggage

Dat neem ik steeds minder mee. In het begin nam ik een enorme backpack vol met kleding en zooi mee op reis, maar dat leerde ik snel af. Nu neem ik het liefst zo weinig mogelijk mee. Na afloop van een reis kom ik toch altijd tot de conclusie dat ik maar een paar kledingstukken veel heb gedragen.

M ~ Money

Voor mij een materie om herinneringen mee te kopen. Een cliché, maar voor mij de waarheid. Ik geef mijn geld liever uit aan reizen & ervaringen dan dat ik er spullen mee koop. Aan het eind van een reis zorg ik er voor dat ik nog wat geld over heb zodat ik dat mee kan nemen als souvenir.

N ~ Netherlands

Daar waar ik vandaan kom. Hoe lang ik ook in het buitenland woon, ik ben en blijf Nederlandse. Ik ben Nederland wel met andere ogen gaan bekijken sinds ik in het buitenland ben gaan wonen. Het is hier allemaal echt niet zo geweldig als we soms denken. Maar goed, daar kan ik een blog op zich over schrijven.

O ~ Organized

Georganiseerd op reis zou ik niet zo snel. Het liefst houd ik alles zelf in de hand en regel ik alles zelf. Ik boek zelf mijn vlucht, koop op het plaatselijke station een buskaartje en ga op zoek naar de drukste, lokale restaurants. Alleen naar landen waar je niet anders kunt (denk aan bijvoorbeeld Noord-Korea) zal ik met een georganiseerde reis mee gaan.

P ~ Photography

Foto’s maken hoort bij reizen. Voor mij houden ze de herinneringen aan een reis levend. Als het kan kijk ik dan ook regelmatig in de fotoboeken die ik heb. Nou ja, dat deed ik voor ik naar China ging, want mijn fotoboeken liggen in de opslag.

R ~ Round-the-world

Helemaal de wereld rond zou ik niet hoeven, maar voor langere tijd (zo’n 3 tot 6 maanden) op reis zou ik toch écht wel heel graag willen.

S ~ Sick

Ziek zijn op reis. Ik vind het verschrikkelijk. De laatste keer dat ik op reis was en ziek werd, was in de Filipijnen. Op het strand van San Juan at ik bij een strandtentje een gerecht met vis en daar werd ik binnen no time zó ziek van! Ik lag zo’n 3 dagen op het ellendige bed (want de laatste kamer die er nog was) en het kwam er aan alle kanten uit. Blegh!

T ~ Travel

Eén van de dingen die me gelukkig maakt. Het gevoel van vrijheid, kunnen doen wat ik wil, prachtige plekken zien. Daar houd ik van!

U ~ Upgrade

Die kreeg ik die keer dat het op Koh Chang zó hard regende dat de hotelkamer onder water kwam te staan. Toen ik in december naar Nederland vloog kreeg ik ook een upgrade en mochten we priority zitten. Dat was erg fijn, vooral vanwege de extra beenruimte die ik opeens had.

V ~ Visa

Zal ik hier maar niet te veel over zeggen? Ze zorgen alleen maar voor stress. Het enige positieve aan visums is dat ze leuk staan in mijn paspoort.

W ~ Wintersport

Niet echt iets voor mij. In Finland heb ik een aantal keren gelanglaufd, maar daar werd ik niet heel enthousiast van. De zomer past beter bij mij.

Y ~ Year abroad

Persoonlijk denk ik dat iedereen die de kans krijgt een jaar (of half jaar) naar het buitenland moet gaan om daar te studeren of stage te lopen. Je leert zó veel! Je leert vaardigheden die je niet zou leren wanneer je in Nederland zou blijven, je wordt uit je comfort zone gehaald en wordt er ontzettend zelfstandig van.

Zoals je ziet missen er een paar letters (q, x, z), daar kon ik geen goede term bij bedenken. Mocht je een goede weten, laat het dan weten in een reactie, dan voeg ik hem toe.

Neem je hem over? Laat het dan even weten, dan kom ik hem lezen!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

12 thoughts on “Travel Tag: een ABCtje”

  1. Bedankt Kirsten! Leuk om te horen. 🙂
   En aangezien het een tag is ben je vrij om hem over te nemen, ben erg benieuwd naar jouw antwoorden! 🙂

 1. Leuke tag om te lezen 🙂 Ik heb juist heel erg de neiging om weer terug te gaan naar plekken die ik leuk vind. De laatste 3 jaar naar Samos geweest bijv. Vroeger ook paar jaar naar Corsica geweest met Marco. Ik zal het wel van m’n ouders hebben….die hebben dat ook 😉 Zijn dit jaar voor de 35e keer in hetzelfde dorp in Oostenrijk geweest. Hahaha (Ik dus vroeger ook veel jaren)
  Marco is sowieso niet zo vakantie-achtig, maar een weekje wil hij nog wel. Matthijs is heel anders en houdt wel van verschillende plekken bezoeken. Jasper ook. Fré is meer van de steden. Op een strand of aan een zwembad….ze vindt het snel te warm ook.
  Matthijs en Nienke halen maandag hun visum voor Vietnam. Dit weekend al naar Den Haag om een gezellig weekendje van te maken. Ze hopen dat ze vriendelijker zijn dan de Ghanese ambassade 😉
  Fijn weekend

 2. Onwijs leuke tag, maar ik ben dan ook dol op reizen. Jammer dat ik geen blog meer heb. Door deze tag zou ik er bijna weer een beginnen!

 3. Leuk om te lezen! Misschien ga ik er ook eens over brainstormen! Op zijn is een tag wel leuk om te doen, vooral als het met reizen te maken heeft! Enne, z van Zon!!!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares