Lifestyle Persoonlijk

Travel Tag: My Travel Favorites

alligator farm in saint augustine

Het blijft leuk om op zijn tijd een tag te plaatsen. Althans, dat vind ik. Door het lezen van een tag kom ik zelf altijd weer nieuwe dingen te weten over de persoon achter het blog en dat vind ik leuk. Bloggen is toch iets persoonlijks! Vandaar dat ik vandaag zelf maar weer eens een tag plaats. Een tag over mijn Travel Favorites!

Favorite hotel?

Om gelijk maar met een moeilijke te beginnen! Normaal gesproken overnacht ik eigenlijk niet in hotels. Ik ben meer van de guesthouses en de hostels. Deze zijn een stuk goedkoper, je leert er gemakkelijk andere reizigers kennen (die je handige tips kunnen geven) en de sfeer is er vaak gemoedelijk.

travel favorities

Als ik dan toch een hotel moet noemen ga ik voor hotel in Brussel waar ik in 2012 in sliep. We hadden een hotel geboekt dat goed geprijsd was en waren erg blij met de mooie prijs. Bij aankomst hadden we een super kamer! Groot, een heerlijk zacht bed, grote tv, een zithoekje en een fijne badkamer.

Favorite travel-friendly beauty product?

Eh… ik ben alles behalve een ‘beauty-meisje’ en heb dan ook geen favoriet reisproduct. Het is wel zo dat ik vaak blij ben mijn eigen spulletjes bij me te hebben. Het is me al regelmatig gebeurd dat ik dacht product A te kopen, maar met product B thuis kwam en er niets mee kon.

Favourite destination for shopping?

Speel ik vals wanneer ik Nederland zeg? Er is hier in China kleding in overvloed maar mijn lange, Nederlandse lijf past daar over het algemeen niet in. Shirts worden naveltruitjes en broeken krijg ik niet over mijn heupen. Of het lijkt alsof ik hoog water verwacht. Nee, doe mij dan maar een shoptripje naar Nederland waar kleding wat meer op het figuur & postuur van de Nederlandse vrouw is aangepast.

What’s the scariest thing you’ve ever done on a trip?

Dat is denk ik wel het in een grot kruipen in Thailand. Ik was in 2007 een maand in Thailand en met een aantal vrienden maakte ik een trekking in de jungle van Chang Mai. We hadden een gids die de vaart er goed in had zitten en die wij amper bij konden houden. Op een bepaald moment waren we hem echt kwijt!
Travel Favorites

Aan het eind van de dag kwamen we bij de plek waar we zouden overnachten en daar was ook een grot. Wij wilden wel de grot in! Nou, ik was blij dat ik niet claustrofobisch ben en dat mijn lange lijf nergens vast kwam te zitten! Het was zo klein en nauw, ik dacht dat ik er niet meer uit zou komen!

Favourite destination to relax?

Een mooi strandje, lekkere temperatuur, warm zeewater, in mijn linkerhand een fruit shake en in mijn rechter een goed boek. Dan ben ik tevreden.

Strangest thing you’ve ever eaten?

Dat zal vermoedelijk bull frog zijn geweest. Kikker dus. Moet bekennen dat het wel goed smaakte. Niet voor herhaling vatbaar overigens. 

Best meal you’ve ever had & where?

Dit vind ik ook al weer zo’n lastige! Afgelopen augustus at ik heerlijke sushi hier in Beijing, dat was echt zo goed! Maar heb ook heerlijke Pad Thai gegeten in Thailand.
Verder is de stamppot boerenkool of zoute bonen van mijn moeder toch ook wel een heel goed maal hoor! Zeker omdat ik het nu nooit meer eet ga ik het meer waarderen en missen.

No fail airplane outfit?

Comfortabele broek, veel laagjes en dikke sokken. Ik heb het altijd koud tijdens het vliegen en zweer dan ook bij veel laagjes zodat ik wat uit of aan kan trekken als ik dat nodig vind. Ik trek ook altijd mijn schoenen uit tijdens lange vluchten en omdat ik ook geregeld koude voeten heb zijn warme sokken echt een must.

Mocht je deze tag leuk vinden, neem hem dan gerust over!

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  16 November, 2013 at 11:28 PM

  Tof, leuk om te lezen! Kikker lijkt me echt vies!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares