uitgaan in finland

Hoe uitgaan in Finland een aanslag op mijn portemonnee is

Van een blogpost over het uitgaan in Finland. Zoals het een goede student betaamt probeer ik alle aspecten van de cultuur te leren kennen en dus ook de uitgaanscultuur. De afgelopen week heb ik wat feestjes meegepikt en ging ik stappen in Club Kharma.

Uitgaan in Finland

uitgaan in Finland
uitgaan in Finland

Huisfeestjes

Nu het echt schoolleven nog niet begonnen is, heb ik goed de kans om wat van het Finse uitgaansleven en de feestjes mee te pikken. Woensdag was er een feestje in mijn gebouw. Het feit dat iemand na een week (!) eindelijk haar koffer had was reden genoeg voor een gezellig feestje. Het verbaasde me overigens hoeveel mensen er in een kamertje passen!
Vrijdagavond had één van onze tutoren mij en wat vriendinnen bij haar thuis uitgenodigd. Met een kleine groep meiden heb ik daar gezeten en gekletst. Het is hartstikke leuk om elkaar op zo’n manier beter te leren kennen. Zeker ook omdat iedereen ergens anders vandaan komt en een andere (culturele) achtergrond heeft.
Zaterdagavond was het tijd voor een verjaardagsfeestje. Omdat uitgaan in Finland zo ontzettend duur is (altijd entree moeten betalen, kaartje voor de garderobe en hoge prijzen voor een drankje), bleven we bij de jarige thuis. Iedereen nam wat te drinken en te snacken mee en zo hadden we een heel leuke avond! 

Club Kharma

Zondagavond was het tijd om één van de clubs in Jyvaskyla te ontdekken. Na met een aantal mensen thuis al wat gedronken te hebben vertrokken we lopend naar Kharma. Het werd een avondje met maar één drankje (met dank aan die ene jongen ;)), want na het betalen van de entree en de garderobe was mijn broekzak nagenoeg leeg.
Gelukkig deed dat niets af aan mijn ervaring, want ik heb ontzettend genoten van het dansen met de leuke mensen die ik om mij heen had verzameld. 

Sauna

Nu is het maandag en heb ik een rustige dag. Genoeg tijd dus om de sauna in het gebouw van mijn kamer te ontdekken en de laatste restjes alcohol uit te zweten!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Hoe uitgaan in Finland een aanslag op mijn portemonnee is”

 1. he yvonne
  leuk dat je gezelli hebt met een aantal dames, het zou een lange periode zijn als je geen contacten zou maken. Maar ach jij je makkelijk aanpassen dus had eigenlijk niet anders verwacht. Vindt het leuk dat je het leuk vond dat ik een berichtje had geschreven. Heb het ook gezegd op het werk dus wie weet heb ik er een aantal een por gegeven omdat dan ook te doen. WIE WEET. liesette heb ik het uitgelegd hoe ze op je site moest komen en een berichtje moet intikken, althans geprobeerd uit te leggen maar die weet niet eens hoe ze op startpagina komt dus ik denk dat je daar weinig van moet verwachten ha ha ha.

  Verder gaat bij de coop alles gewoon zun gangetje ik wordt nog steeds gepest als arnhemmer, lies heeft net weer een beurs gehad, gerrie ging voor vakantie kijken met de motor naar schotland, en ach wat valt er verder nog te vertellen. Oh ja er is een meisje van de kassa naar onze afdeling gekomen voor de zaterdag, ben even haar naam kwijt maar dat hoor je dan nog wel. Hoe koud is het daar momenteel kan ik mijn broertje een beetje op de hoogte houden die vertrekt de 16 februari dan naar Finland.
  Nou ik wacht weer op je volgende verhaal en tot schrijfs maar weer

  Groetjes moon

 2. Tóch leuk, dat jullie de eerste twee week, nog maar zo weinig “school” hebben. Heb je lekker de tijd gehad om wat in te burgeren. Maar nu aan de slag (ook nog niet zo hard, heb ik begrepen :D) . Heel veel succes met je lessen én nog met je portfolio. Dat zal niet eenvoudig zijn, zonder al je spulletjes, waar je normaal hier over kunt beschikken.
  Sterkte

 3. hoi iefie
  het is mij gelukt om op de site te komen heb alles gelezen
  jij vermaakt je daar wel
  hier gaat ook alles goed
  ik ga vaker kijken nu ik weet hoe het moet ik schrijf je gauw weer gr lies van coop

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares