vakantie naar cambodja

Op vakantie naar Cambodja! Dit is mijn route

Nog een paar dagen en dan gaat het gebeuren! Woensdagavond vertrek ik naar het vliegveld en begint mijn vakantie naar Cambodja. Eindelijk gaat het er van komen! Cambodja staat al jaren op mijn wishlist en deze zomer gaat het er dan écht van komen. Ik kijk er ontzettend naar uit; bijna 3 weken lang alleen maar dat doen wat ik wil. In deze blog vertel ik je wat onze (Miguel & ik gaan samen) route voor Cambodja is.

Jaren op mijn wishlist

Camodja staat al jaren (zo’n 7) op mijn lijst van landen die ik graag wil bezoeken. Toen ik in 2010 voor het eerst naar China kwam en het plan had om na mijn semester in China door zuid-oost Azie te reizen wilde ik al naar dit bijzondere land. Ik wilde voornamelijk heen om Angkor Wat te zien, maar met een boot de Mekong rivier af was ook iets wat ik heel graag wilde doen.
Tot nu toe kwam het er steeds niet van. Om te beginnen gooide ik al mijn plannen na een half jaar China om en toen waren er al die andere landen die ik ook graag wilde bezoeken. Een paar maanden geleden besloten we dat het er van moest komen en dus boekten we tickets!

vakantie naar cambodja

Vakantie naar Cambodja in 18 dagen

We zullen in totaal bijna 3 weken weg zijn, maar we hebben 18 dagen in Cambodja. De vlucht die ik boekte was een aanbieding, maar dat hield wel in dat we op de terugweg 20 uur in Kuala Lumpur zouden moeten wachten. Prima, dan maken we er toch gewoon een dagje Kuala Lumpur van? Goed. 18 dagen voor Cambodja. Natuurlijk willen we allebei Angkor zien. Ik wilde graag een boottocht maken en Miguel wilde graag een paar dagen naar het strand. Met die ‘eisen’ ging ik aan de gang en zo puzzelde ik deze rondreis door Cambodja in elkaar.

Phnom Penh

Vanaf Beijing hebben we een nachtvlucht naar de hoofdstad van Cambodja met een stopover in Kuala Lumpur. We blijven hier 2,5 dag. In die dagen willen we lokale markten zien, de killing fields met het Tuol Sleng Museum, en het koninklijk paleis.
Deze ‘reis’ is meer een vakantie dan een reis; we hebben geen zin om op elke bestemming nog op zoek te moeten naar een hotel. Daarom hebben we bijna alle accomodaties al vastgelegd.
Doordat het laagseizoen is hebben veel hotels hun prijzen flink verlaagd en kunnen we redelijk goedkoop in mooie hotels slapen. In Phnom Penh slapen we in het Blue Lime Hotel. Het heeft een mooi zwembad, is ingericht met mijn favoriete kleuren en het ligt in het hart van de stad.

vakantie naar cambodja

Siem Reap

Vanaf Phnom Penh nemen in de avond een vlucht naar Siem Reap. De bussen doen er een hele dag over en een vlucht duur een uurtje. Met de beperkte tijd die we hebben willen we liever niet een hele dag in de bus zitten (dat doen we later al). In Siem Reap slapen we in het mooie Rose Royal Boutique Hotel dat ook voorzien is van een zwembad. Men komt ons komt ophalen van het vliegveld én ze hebben een spa aan het hotel! Hoe relaxed is dat?

Uiteraard gaan we naar Angkor Wat, dat mág je tijdens je vakantie naar Cambodja gewoonweg niet overslaan. Twee dagen lijkt me genoeg om de tempels te bezoeken; niet dat ik dan alles heb gezien, maar ik denk wel dat ik na twee dagen voldoende heb van de tempels én de mensen. Of ik de zonsopkomst wil zien weet ik nog niet. Iedereen doet het, maar of het echt de moeite waard is? Ik heb foto’s en filmpjes van de hysterie gezien en ik weet niet of ik daar zin in heb.

vakantie naar cambodja

Het Landmijnen Museum lijkt me indrukwekkend om te zien en goed om te bezoeken. Op vakantie wil ik ook wat over de historie van een land te weten komen en dat kan, helaas, goed in dit museum.
Tijdens mijn online zoektocht naar wat te doen in Siem Reap buiten Angkor om stuitte ik op een ranch die paardrijtochten organiseert. Als tiener reed ik fanatiek en ook daarna stapte ik nog regelmatig op een paard. De laatste keer was tijdens onze huwelijksreis naar Kroatië. Het lijkt me fantastisch om een buitenrit te maken door de rijstvelden in Siem Reap.
Verder worden er kookcursussen aangeboden en zijn er cafeetjes waar je voor een paar dollar een yogales kan volgen. Dat laatste lijkt me een goede manier van ontspannen na een dagje tempel hoppen.

Battambang

Na Siem Reap reizen we per boot verder naar Battambang. Een reis van zo’n 8 uur over de Mekong die langs allerlei dorpjes gaat. Volgens mij moet dit een heel bijzondere boottocht worden.
Iedereen gaat voor de bamboetrein naar Battambang, maar er is meer. Wat Ek Phnom schijnt de moeite waard te zijn, net als Wt Banan. Je kunt er verder naar omliggende dorpjes gaan en in Battambang zelf schijn je heel lekker te kunnen eten.

Lange reis naar Koh Rong

Voor we terug naar Phnom Penh gaan willen we nog graag naar het strand. Vanaf Battambang kun je helaas alleen over de weg terug. We zullen terugreizen naar Phnom Penh en dezelfde dag doorreizen naar Sihanoukville. Daar hebben we een goedkope kamer in een hostel waarna we de volgende ochtend vroeg de boot nemen naar Koh Rong. Koh Rong heeft diverse mooie stranden; we weten nog niet naar welk deel van het eiland we willen. Op Koh Rong willen we zwemmen, wat snorkelen en relaxen.

Daarna reizen we terug naar het beginpunt van onze reis om vervolgens via Kuala Lumpur naar Beijing te vliegen.

Tips voor mijn vakantie naar Cambodja?

Dit is de route die we gaan afleggen. Ik heb er echt heel veel zin in, maar vrees wel een beetje voor het weer (het is regenseizoen). Hopelijk gaat dat meevallen!
Mocht je nog tips voor me hebben, laat ze dan achter in de comments! En die tips mogen echt over van alles gaan; van specifieke restaurants of gerechten tot de beste stranden op Koh Rong of algemene tips voor Cambodja.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Op vakantie naar Cambodja! Dit is mijn route”

 1. Dit klinkt als een hele leuke, fijne route! Ik ben ook heel erg benieuwd naar Cambodja, dus ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden 🙂 En ik ben nieuwsgierig naar je foto’s en verhalen 🙂

 2. Neem in Kuala Lumper bij het vliegveld de trein naar de binnenstad. Pak daar een kaart voor de hop on hop off bus en je reist de hele stad door en ziet alle highlights

 3. Mooie blog en mooie verhalen en foto’s Yvon! Angkor Wat mag je inderdaad niet overslaan tijdens je bezoek aan Cambodja. De boottocht van Siem Reap naar Battambang heb ik ook meerdere malen gemaakt. Erg mooi. Je vaart er alleen niet over de Mekong maar over het Tonle Sap meer en de Sangker rivier 🙂 Ik kijk uit naar meer verhalen!

  1. Hoi Wouter,
   Bedankt voor je reactie. Het was een heel gave reis, vooral Angkor en de boottocht waren prachtig.
   Ik hoop snel meer verhalen te delen van deze reis. De vlogs staan al wel op mijn kanaal, mocht je het leuk vinden die te bekijken.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares