vakantie naar Kroatie

Vakantie naar Kroatië: een foto-overzicht

Na onze geweldige bruiloft vlogen Miguel en ik een paar dagen later vanaf Amsterdam naar Split voor onze vakantie naar Kroatië. We genoten twee weken van het mooie weer, prachtige zonsondergangen, vriendelijk mensen en de natuur. Kroatië heeft me enorm verrast; het is er echt enorm mooi en mensen zijn er vriendelijk. In deze blogpost laat ik je de hoogtepunten van onze vakantie zien.

Vakantie naar Kroatië

Vanaf Amsterdam vlogen we met Easyjet naar Split. Vanaf daar namen we telkens de bus naar onze volgende bestemming. Vanaf Split reisden we via Zadar naar de Plitvice Meren, Barilovic en we eindigden onze reis in Zagreb.

Split

Na aankomst in Split werd ik overweldigd door de drukte. De airport shuttle bracht me naar de haven; de plek voor vertrek en aankomst uit Split en daardoor te vergelijken met een mierenhoop. Later leken al deze mensen zich te verspreiden en viel het mee met de drukte. Althans, dat zeiden een aantal locals. Zelf vond ik het behoorlijk druk! Het schijnt in het hoogseizoen echter nog veel drukker te zijn.

vakantie naar Kroatie
Gelukkig zijn er ook mooie, rustige plekjes te vinden.

vakantie naar Kroatie

De tweede dag sluiten we af met een sunset tour. Veel van de zonsondergang zien we niet; daar begint de tour echt te vroeg voor. Dat mag de pret echter niet drukken, want de omgeving is prachtig en ik geniet er van op het water te zijn.

vakantie naar Kroatie

vakantie naar Kroatie

Vanuit Split kun je heel goed een dagtrip maken naar de Krka watervallen. Iets wat je, mijn bescheiden mening, niet mag overslaan. De watervallen zijn prachtig, net als de meertjes er omheen. Het water is ongelooflijk helder en als je de tijd neemt en rustig bent zie je er ook best wel wat dieren (zie jij ze op de bovenstaande foto?)

Zadar

vakantie naar Kroatie

In Zadar hadden we een heel fijn appartement met alles wat je maar nodig kunt hebben. Het stadje is populair, vooral onder gezinnen en wat oudere reizigers. Dit in tegenstelling tot Split dat heel veel jonge mensen lijkt aan te trekken.

vakantie naar Kroatie

Vanaf het Forum heb je een schitterend uitzicht over de oude stad.

vakantie naar Kroatie

vakantie in Kroatie

Zadar has the most beautiful sunset in the world, more beautiful than the one in Key West, in Florida, applauded at every evening.
– Alfred Hitchcock –

vakantie naar Kroatie

Zadar is omgeven daar talloze eilandjes en leent zich daardoor perfect voor lange zeiltochten. Je kunt een week een zeilboot huren en de omgeving verkennen, maar je kunt ook een dag op pad met een zeilboot en schipper. Deze dag was echt perfect; heerlijk weer, verkoelend water, wind in de zeilen en heerlijk rustig. Echt een aanrader.

Plitvice Meren

vakantie naar Kroatie

De Krka Watervallen hadden al enorme indruk op me gemaakt, maar de Plitvice Meren wisten dit opnieuw te doen. Prachtige meren waar je rondom kunt lopen, uren lang. Ze zijn enorm populair, maar wanneer je vroeg bij het park bent kun je wat van die drukte ontlopen.

Barilovic

In dit klein plaatsje, niet ver van Karlovac sliepen we in een nieuwe AirBnB. Nieuw als in dat we de tweede gasten waren. Het appartement zelf was niet zo nieuw, maar dat mocht de pret niet drukken. We liepen door het bos naar het dorpje, dronken goede cappuccino (terwijl de dorpelingen aan het bier zaten (om 11:00 in de ochtend)) en kwamen bijna in een mijnenveld terecht toen we een andere route terug namen.
In de middag maakten we een fantastische rit door de bossen en gingen we het water in met de paarden. Een paar keer splitsen we op in twee groepen van twee zodat ik door de velden kon galopperen (Miguel is geen echte rijder). Niets leukers om door hoog gras te galopperen met de wind in mijn gezicht.
vakantie in Kroatie

De volgende ochtend stond ik al vroeg op; tijd voor rit nummer 2. ‘s Avonds had ik besloten dat ik nog een rit wilde maken. Een korte, maar wel een echte. Inclusief wat meer draven en galopperen. Gelukkig kon dat en dus zat ik iets na achten weer op Dakota, klaar voor rit nummer 2. Het was echt prachtig! De uitzichten zijn er zo mooi, overal groeien en bloeien wilde bloemen en wanneer je dat vanaf een paard mag zien, dat is fantastisch!

Zagreb

vakantie in Kroatie

Zagreb was warm. Nee, Zagreb was heet. Zo heet zelfs dat ik alleen in de ochtend of de avond de stad in wilde gaan. Een mooie en rauwe stad overigens, ik vond Zagreb een fijne sfeer hebben. De stad is wat moderner en hipper dan de andere steden die ik bezocht; je vindt er een paar goede en moderne cafés en restaurant.

vakantie in Kroatie

Het mooie dak van de Sint Mark kerk, naast het regeringsgebouw.

street art in zagreb

Zagreb is een openluchtmuseum. Naast de oude stad die veel te bieden heeft zijn er op meerdere plekken in de stad ook prachtige openbare kunstwerken te vinden. Wanneer je een fiets hebt en je houdt van street art raad ik je zeker aan om de street art in Zagreb te gaan bekijken, het is echt de moeite waard!

Een vakantie naar Kroatië: iets voor jou?

Mijn vakantie naar Kroatië was echt heel tof. Het land heeft van alles te bieden en ik denk dat er voor iedereen wel iets te vinden is om te doen. Je kunt er naar het strand, watersporten, de natuur in of de verschillende steden bezoeken.

Ben jij al eens in Kroatië geweest? Zou je er naar toe willen?

Lees hier alle artikelen over Kroatië.

vakantie naar Kroatie

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Vakantie naar Kroatië: een foto-overzicht”

  1. Mooie foto’s heb je gemaakt. Ja Kroatië zou ik wel eens heen willen. Had al eens eerder foto’s gezien van anderen. Weer héél anders dan jouw foto’s. Maar das juist leuk. Leuk zo’n tocht per paard. Kan zelf niet paardrijden, maar kan me voorstellen dat dat heerlijk is. Ook leuk met de zeilboot mee. Hoe zijn de rijzen qua eten en drinken gemiddeld?

  2. Ja, ik was er een paar keer toen het nog een deel was van Joegoslavië en later nog een keer uitgebreid in Dubrovnik en omgeving. Heel mooi. Vriendelijk. 🙂

  3. Leuk fotoverslag Yvon! Ik ben jaaaaaren geleden in Kroatië geweest, maar heb er toen niet zoveel gezien. Zonde natuurlijk, dus ik wil er graag eens naar terug!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares