eiland langkawi

Vakantie naar Langkawi ~ BBQ ayam, strandjes & 3D Art

Zoals je wellicht op mijn instagram of Facebookpagina hebt kunnen zien was ik de afgelopen week op het Maleisische eiland Langkawi. Op 24 januari vloog ik voor een vakantie naar Langkawi. Het was niet de eerste keer dat ik in Maleisië was, wél de eerste keer op Langkawi. In dit weekoverzicht laat ik je een aantal foto’s van de 8 dagen die ik in Langkawi doorbracht zien.

Vakantie naar Langkawi

Ik noem het een vakantie en niet een reis naar Langkawi, simpel omdat het een vakantie was. Miguel en ik vlogen er heen, hadden vooraf twee hotels geboekt, bezochten een paar musea, maar verder deden we weinig. Nou ja, ik lag vooral op een bedje onder de parasol bij het zwembad of aan het strand, dronk vers vruchtensap en deed me tegoed aan street food op de night market.

Ik begin met een foto-overzicht van deze vakantie, later deze maand zullen er een paar specifieke artikelen over Langkawi online komen.

Tanjung Rhu Beach

vakantie naar langkawi

Dag 1 was een relaxdag en deed ik weinig. Dag 2 besloten we naar één van de stranden in Langkawi te gaan; het Tanjung Rhu Beach. Een mooi en rustig strand waar weinig mensen komen. In totaal waren er zo’n 20 mensen, heerlijk rustig dus!

Adelaars & night market

vakantie naar langkawi

We verbleven in Kuah, een klein stadje waar de meeste ferries aankomen. Niet echt een heel bijzondere plek, maar prima voor ons. De night market was twee avonden vlakbij (daarover meer in een apart blogpost), en daar hebben we twee avonden heerlijk gegeten. Het uitzicht vanaf het eerste hotel was niet zo heel bijzonder, maar het balkonnetje dat bij de kamer zat was wel heel fijn!
Op het eiland Langkawi zijn ze dol op de adelaar; je komt hem overal tegen. In Kuah vind je deze enorme adelaar op Eagle Square, maar je vindt de adelaar ook op magneten, T-shirts, ansichtkaarten en andere souvenirs. Er zijn zelfs tours die je meenemen naar de plekken waar de adelaars verblijven en waar je ze kunt voeren. Iets wat ik zelf niet heb gedaan en niet aanraad. Dieren horen niet door mensen gevoerd te worden, tenzij het nodig is voor hun gezondheid.

3D Art Museum Langkawi

vakantie naar langkawi
Help! Ik word opgegeten door een panda!

Eén van de leukste dingen die ik tijdens mijn vakantie naar Langkawi heb gedaan was het bezoeken van het 3D Art Museum. In eerste instantie leek het me niet echt leuk (het was vooral Miguel die heen wilde), maar uiteindelijk was het erg leuk! Het was wel erg druk, wat het maken van goede foto’s bemoeilijkte. Dat was jammer, want daar gaat het in dit museum om!

Eten & drinken

vakantie naar langkawi
Ayam

Op de night market was vooral de ayam (kip) populair. Van de barbecue of uit het hete vet ;). Grote stukken, poten of spiesjes; het was er allemaal. Voor weinig ook. Voor kip van de barbecue betaalde ik tussen de 0,5 en 3 Maleisische Ringgit (1 MR is €021).

vakantie naar langkawi

Deze heerlijk felgekleurde drankjes waren erg verfrissend en lekker. Zoet, maar wanneer je zonder suiker (gula) vraagt valt dat best mee en zijn ze extra lekker. Tenzij je van zoet houdt natuurlijk. De honey dew, carrot en kokosnoot waren mijn favoriet.

Mooi water

vakantie naar langkawi

Vanaf het zwembad van het hotel waar ik zat had ik een redelijk uitzicht op de zonsondergang. Helaas heb ik ze niet veel mooier gezien dan deze. Jammer, want ik had wel wat spectaculairs verwacht op een eiland.
Voor één van de dagen had ik een kayaktocht voor ons geboekt; we zouden de mangrove in en wat van de natuur zien. Helaas ging dit niet door; men was ons vergeten op te halen. Zo balen! Omdat we tocht iets wilden doen boekten we voor de volgende dag een tochtje naar Pulau Payar. Een eiland waar je kunt snorkelen en mooie vissen kunt zien. Het was oké, maar niet helemaal wat ik zoek in een vakantie / reis.

vakantie naar langkawi

Aan het eind van de dag, toen de meeste mensen op de ferry aan het wachten waren, was het heerlijk rustig!

Mahsuri Tomb

vakantie naar langkawi

De Mahsuri Tombe bezochten we ook. Mahsuri was een prinses en leefde zo’n 200 jaar geleden. De legende gaat dat ze door haar schoonmoeder werd beschuldigd van overspel. Ze werd schuldig bevonden en moest dood. Terwijl ze om het leven werd gebracht met steken bloedde ze wit bloed wat wees op haar onschuldigheid. In haar laatste adem sprak ze een vloek uit over het eiland; 7 generaties lang ongeluk voor het eiland.

vakantie naar langkawi

Na de eerste dag wist ik het weer; ik houd van zuid-oost Azie. De warmte, de aardige mensen, het heerlijke eten, en de rust die landen in dit gebied uitstralen. Het eiland Langkawi is niets anders. Alles gaat rustig en ontspannen. Er is geen haast. Heerlijk!

vakantie naar langkawi

Ook mooi; de uitzichten. Er zijn tal van punten op het eiland waar je prachtige uitzichten hebt. Vanaf de stranden op eilandjes in de zee of gewoon vanaf de straat over het land en de bergen in de verte. Het regent geregeld op Langkawi en dat zorgt er voor dat alles heel groen is. En alles wat groen is ziet er mooier uit, toch?

Een impressie van mijn vakantie naar Langkawi

Dit waren een paar van de foto’s die ik tijdens mijn vakantie heb gemaakt. Zoals ik in het begin schreef hoop ik de komende maand meer artikelen over Langkawi te delen.

Ben jij wel eens op het eiland Langkawi geweest? Of op een ander Maleisisch eiland?

Meer over Maleisië

In 2005 en 2011 was ik ook al eens in Maleisië. Ik schreef er slechts één blogpost over. Over mijn stedentrip naar Kuala Lumpur.

eiland langkawi

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

12 thoughts on “Vakantie naar Langkawi ~ BBQ ayam, strandjes & 3D Art”

  1. Mooie foto’s! Ik ben dol op Langkawi, vond het een heel fijn stukje Maleisië en zeker de moeite waard 🙂

  2. Heerlijk zo’n reis. (Het is natuurlijk toch wel een reis en vakantie). Lekker relaxed, doe je goed! Die drankjes lijken me heerlijk. Het Maleisisch eten is toch heel lekker!

  3. Het ziet er uit als een heerlijke relaxt vakantie! Langkwai lijkt mij echt geweldig 🙂 De heerlijke kip ziet er echt uit om op te eten. Ik ben nog nooit in Maleisië geweest, helaas! Deze zomer staat Thailand op de planning 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares