chinese muur

Vakantie op stand met het Peninsula Hotel in Beijing

“Forget about your diet today!” was het eerste wat Franse chef Yannick zei aan het begin van zijn ‘workshop’ makarons maken in het Peninsula hotel. Het is al weer even geleden, maar onlangs was ik aanwezig bij de presentatie van de nieuwe ‘chef Pastry’ en maakte ik makarons. Hoewel ik zelf vrij low budget reis laat ik vandaag zien wat er is voor de mensen met een wat groter budget.

Vakantie op stand met het Peninsula Hotel in Beijing

De chef Pastry zelf maakte zijn signature dish en laat die nou net vol zitten met chocolade en suiker. Vandaar dat we allemaal ons dieet die dag maar even moesten vergeten en gewoon moesten genieten van wat hij op tafel zou zetten. En hij zette wat op tafel zeg! De specialiteit van Yannick? Een chocolate walnut caramel bar.

Peninsula Hotel in Beijing

Ik moest wel lachen, want, ik quote “it is very easy, you can do it at home”. Nou, ik heb gezien hoe hij het maakte en het is in mijn ogen allesbehalve makkelijk om thuis te maken. Goddelijk lekker was het dan weer wel!

Aan het dessert kun je het al wel zien; het vlakbij Wangfujing Street gelegen Peninsula is geen bestemming voor de budget backpacker. Tenzij je een nachtje gek wil doen en veel geld wil neerleggen voor een mooie kamer, maar een  rugzaktoerist zul je er niet zo snel tegenkomen. Het Peninsula biedt niet alleen hotelkamers aan, je kunt er ook excursies doen of workshops volgen. Een kleine selectie van wat er aangeboden wordt.

Een helikoptervlucht boven de Chinese Muur

Dat je de Chinese Muur echt moet zien wanneer je naar China gaat staat natuurlijk buiten kijf. Je bent niet in China geweest wanneer je de muur niet hebt bezocht. Wanneer je het op stand doet, maak je een helikoptervlucht boven de muur en zie je hem vanuit de lucht. Hoewel het voor mij onbetaalbaar is lijkt het me wel geweldig om dit machtige bouwwerk vanaf grote hoogte te kunnen zien!
En als onderdeel van deze tour krijg je ook een heerlijk massage en kun je genieten van een 6-gangen menu. Dit alles kost je ‘slechts’ 20.000RMB.

Dumplings maken met chef Zhao

Dumplings werden langer dan 1000 jaar geleden al gegeten door de Chinese bevolking en nog altijd staan ze op het menu. De dumpling kan dan ook met recht ‘typisch Chinees’ genoemd worden. Voor ruim 2000RMB word je een hele ochtend (van 8.00 tot 13.00) vermaakt; je gaat op pad (in een limo) voor een traditioneel ontbijt, koopt verse ingrediënten op de markt en leert van de chef zelf hoe dumplings te maken. Tenslotte lunch je ook nog eens met de chef.

Met de riksja door de hutong

De minst luxe ‘tour’ die er is. Een tochtje met de riksja kost je 1280RMB per persoon (of 180RMB wanneer je bij het Houhai Meer bent). Je komt door verschillende hutongs in Beijing en bezoekt de mansions van prins Gong en Soong Ching Ling (wie kent ze niet ;))

Dakterras van het Peninsula Hotel in Beijing

Voor wie deze tours / workshops net iets te veel van het goede zijn is er ook het dakterras van het Peninsula. Daar mag je gewoon gratis en voor niets naar toe. Er wordt wel van je verwacht dat je een drankje bestelt wanneer je van het uitzicht komt genieten.

Peninsula Hotel in Beijing

Als geld geen rol speelde, voor welke tour / workshop zou jij dan gaan?

Het Peninsula Hotel nodigde mij uit. Meningen zijn zoals altijd van mijzelf.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares