shaolin tempel

Video: Kungfu-show in de Shaolin Tempel

Een week of 3 geleden schreef ik over de Shaolin Si Tempel en het feit dat ik nogal teleurgesteld was in wat ik zag: ik vond het behoorlijk commercieel en had onder andere gehoopt meer kungfu te zien te krijgen (lees hier mijn ervaringen). Desalniettemin vond ik de show díe ik zag op sommige momenten wel indrukwekkend.

De Shaolin Tempel

De monniken van verschillende leeftijden hebben zo’n controle over hun lichaam en geest, daar zou ik alleen maar van kunnen dromen. De snelheid en discipline waarmee ze hun lichaam bewegen en in de meest onmogelijke posities manoeuvreren is onvoorstelbaar. Zou het jou bijvoorbeeld lukken om met een naald dwars door een glasplaat te gaan en zo een ballon lek te prikken? Mijn niet hoor!

Wat de monniken laten zien is indrukwekkend, absoluut. Dat vond ik dan ook mooi om te zien. De hele entourage erom heen echter, die had van mij niet zo gehoeven.
Alles is gechoreografeerd, er is een hostess die alles aan elkaar praat, tijdens de show is er moment waarop je cd’s met muziek kunt kopen en als icing on the cake worden er vrijwilligers uit het publiek gehaald die mogen proberen te doen wat de monniken ook doen. De Chinezen vonden het helemaal geweldig, ik kreeg er een beetje jeuk van.

Maar zoals gezegd, wat de monniken deden was indrukwekkend. Ik heb tijdens de show gefilmd en een 3 minuten durende compilatie gemaakt.
Benieuwd hoe de show eruit zag? Bekijk dan het onderstaande filmpje. Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste video’s (deze bijvoorbeeld staat al ruim een week online), abonneer je dan op mijn YouTube kanaal, daar zie je de filmpjes als eerste.

Laat je in een reactie weten wat je van de show van deze jong monniken vond? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares