wie is de mol china

Wie is de Mol 2020 in China!

Wie ook maar een klein beetje fan is van het programma Wie is de Mol heeft het ongetwijfeld al gehoord; het 20e seizoen van Wie is de Mol speelt zich af in China! Natuurlijk moet ik daar als mol- en China-liefhebber wat over schrijven op mijn blog, dus bij deze!

Geruchten

Stiekem was het vermoeden er al best lang dat het 20e seizoen van Wie is de Mol zich in China zou gaan afspelen. Afgelopen zomer gingen hier in Beijing de geruchten de ronde dat de crew van het succesvolle programma in de stad gezien was én dat zelfs de winnaar en mol gezien zouden zijn. Op het moment dat dit als een lopend vuurtje onder de Nederlanders door de stad heen ging zat ik in de trein; ik reisde met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing.

Eerder deze week bleken de geruchten dus waar; Wie is de Mol is dit seizoen in China opgenomen!

wie is de mol china
Wellicht de plek van de finale?

Wie is de Mol in China

Ik kijk Wie is de Mol al járen en ben redelijk groot fan. Er zijn misschien een paar seizoenen geweest die ik heb gemist door mijn studie in het buitenland en door slecht internet (hallo Chinese firewall), maar wanneer ik kan kijk ik trouw. Ik herinner me George nog erg goed, hij zat in seizoen 3 dat in 2002 uitgezonden werd. Zó lang geleden al weer!
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol is in China opgenomen en dat vind ik echt wel tof! Een bijzonder seizoen en een heel bijzondere locatie! Ik kijk er dan ook echt naar uit om dit seizoen, dat 11 januari 2020 van start gaat, te gaan volgen. Ik zal het wel moeten gaan terugkijken elke week omdat ik hier in China qua tijd nu 7 uur op Nederland voorloop. Dat betekent dat ik echt niet op Twitter, Instagram of Facebook moet gaan tot ik de aflevering terug gezien heb.Waar in China – Henan

China is enorm groot en het is natuurlijk onmogelijk om heel het land te doorkruisen in een korte tijd. Het zou wel kunnen, maar dan ben je langer aan het reizen dan dat je spellen aan het spelen bent.
Het lijkt er dan ook op dat het 20e seizoen van Wie is de Mol zich in de provincie Henan afspeelt. Henan is de grootste provincie ter wereld, wat inwoneraantal betreft. Henan ligt redelijk centraal, wat aan de oostelijke kant van China. Het is lastig om te omschrijven, deze kaart laat het duidelijk zien. Henan is geen al te bekende of populaire bestemming in China, dat ik waarschijnlijk ook de reden waarom voor dit deel van China gekozen is. Er zijn wel een paar bekende plekken te vinden in Henan en ik vermoed dat delen van Wie is de Mol zich daar dan ook zullen afspelen.

Luoyang

De stad Luoyang is vrij bekend. In Luoyang vind je namelijk grotten. Grotten met enorm veel boeddha’s; de Longmen Grotten. De ‘grotten’ liggen aan het water en de boeddha’s zijn meer dan 1000 jaar oud. Ze verschillen van grootte; sommige zijn heel klein, andere zijn enorm zoals je op de foto hieronder kunt zien. De plek is zó bijzonder dat Wie is de Mol China hier bijna wel een opdracht móet gaan doen!

wie is de mol china

Kaifeng

Kaifeng is een stad die ook in Henan ligt en die niet echt bekend is onder China-reizigers. Ik herinner me voornamelijk de street food die ik er at, de parken en de oude stadspoort. Ik was er in 2014, wat best al wel weer een tijd geleden is. Als ik kijk naar de ontwikkeling die China als land heeft doorgemaakt sinds 2014 denk ik dat Kaifeng behoorlijk veranderd is! Toch denk ik dat Kaifeng een prima plek voor een aflevering van Wie is de Mol kan zijn!

Lees mijn blog over Kaifeng.

wie is de mol china

Shaolin Tempel

Een plek in Henan die wel héél populair is, is de Shaolin Tempel. In deze tempel worden honderden jongens opgeleid dat monniken én ze leren Kungfu. Dagelijks reizen vele toeristen naar deze beroemde tempel om de monniken en hun optredens te zien. Met zo veel monniken zou dit een ideale plek voor een opdracht zijn. Ik zie de kandidaten al bepaalde monniken moeten vinden aan de hand van foto’s bijvoorbeeld.
Ikzelf was onder de indruk van wat de jongens kunnen; ze hebben een énorme beheersing over hun lichaam en dat is fascinerend om te zien. Ik vond het echter wel heel commercieel en veel te druk waar ik enigszins teleurgesteld was.

Teleurgesteld in de Shaolin Tempel.

wie is de mol china

Een reis met de trein

Wat écht niet mag ontbreken in het 20e seizoen van Wie is de Mol is een opdracht waarbij de kandidaten iets met een trein moeten gaan doen. De trein is onderdeel van China en iedereen hier neemt met enige regelmaat de trein. Er zijn zoveel verschillende soorten treinen, en China heeft zoveel snelle treinen, er moet wel een opdracht in een trein in één van de afleveringen zitten.
wie is de mol china

Finale van Wie is de Mol op de Chinese Muur?

Oké, als je dan één van Nederlands populairste shows in China opneemt, dan moet je ook naar de Chinese Muur. Dat kan gewoon niet anders! Als Wie is de Mol in dit 20e seizoen niet naar de Chinese Muur gaat, nou dan zou ik zwaar teleurgesteld zijn. Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer de uitslag van het 20e seizoen op de Chinese Muur gaat plaatsvinden. Ik zie het al helemaal voor me hoe dat zou zijn. Epic!

Net zoals Wie is de Mol naar China?

Ben je enthousiast en wil je ook naar China? Deze routes / reizen nemen je mee langs de hoogtepunten.

24 dagen door China (Beijing, Pingyao, Xi’an, Chengdu, Yangshuo).

Zie soortgelijke grotten als in Luoyang (Beijing, Pingyao, Datong).

Bezoek de hoofdstad van Henan, Luoyang en het klooster (Avatar Bergen, Yangshuo).

Vergeet ook niet je VPN aan te schaffen zodat je gewoon op Instagram, Facebook, en Google kunt!

ExpressVPN 30 dagen geld terug.

 

Ik ben heel benieuwd, ga jij het 20e seizoen van Wie is de Mol kijken?

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links.
Lees meer in mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Wie is de Mol 2020 in China!”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares