leven in china

Leven in China #42: winterspelen 2022, Barbapapa & komkommer

De laatste weken is mijn leven in wat rustiger vaarwater gekomen. Ik ga elke dag naar school, schrijf, studeer en in het weekend trekken Miguel en ik er op uit om Beijing te ontdekken. Ik heb gemerkt dat ik weinig foto’s maak van de dagelijkse dingetjes; ze zijn voor mij vaak hetzelfde en lijken in mijn ogen daarom wat saai. Daarom heb ik besloten om ‘leven in China’ tijdelijk een maandelijkse rubriek te maken. Deze maand de winterspelen 2022, komkommer & hardlopen.

Winterspelen 2022, Barbapapa & komkommer

De laatste keer dat ik alledaagse foto’s deelde was ruim twee weken geleden; ik vertelde onder andere over de verhuizing, een ijshockeywedstrijd en deelde veel foto’s van eten. Vandaag wat minder foto’s, maar hopelijk vind je ze net zo leuk.

het leven in china

♥ Onlangs had Google zijn logo weer aangepast. Ditmaal naar Barbapapa! Ik werd er zo vrolijk van en moest het simpelweg vastleggen. Als kind keek ik regelmatig naar Barbapapa, ik vond het zo leuk. ♥ Halverwege afgelopen maand eindigde de huur van ons vorige appartement. Ik ging er nog een laatste keer naar toe om met de woningstichting alles te controleren en mijn borg terug te krijgen. Na afloop wilde ik op mijn fiets stappen, maar de band bleek lek. Gelukkig vind je hier in Beijing op elke straathoek een fietsenmaker. ♥ De lucht was al een paar dagen redelijk goed en ik besloot mijn hardloopschoenen af te stoffen. Het was zwaar maar fijn om een stuk te rennen. Helaas ging de luchtkwaliteit na die dag meteen weer achteruit… ♥ In ons nieuwe huis moeten we er zelf voor zorgen dat we voldoende gas en elektriciteit hebben. Met deze pasjes ga ik naar de bank, ik betaal een bedrag (dat ik zelf mag bepalen) en er wordt gas en water aan ons abonnement toegevoegd. Elektriciteit hebben we inmiddels weer voldoende. Gas nog maar een klein beetje. Ik werd van de ene naar de andere bank gestuurd, maar nergens kon ik opwaarderen. ♥

cafe de sofa

♥ Sushi! Het was al weer maanden geleden dat ik sushi at en dus werd het tijd om weer eens naar mijn favoriete sushirestaurant te gaan. Het eten is daar zó lekker! ♥ Ik bezocht Cafe DeSofa, een knus cafeetje verborgen in de hutongs en had er een heel leuk gesprek met eigenaar Vincent en zijn vrouw. Ik dronk er Birmese coffee en cheese milk tea. Binnenkort meer over deze HotSpot. ♥

winterspelen 2022

♥ Momenteel lees ik het boek ‘We need to talk about Kevin‘. Een verhaal over een tiener die op zijn school medeleerlingen en leerkrachten heeft doodgeschoten. Zijn moeder vertelt het verhaal, geschreven in brieven naar Kevin zijn vader. Ik moest lachen om de rijsttafels die aangeprezen werden. ♥ In de metro probeerde deze man een dunschiller voor komkommer aan de man te brengen en liep daarom met een grote plak komkommer op zijn gezicht door de coupé. ♥ 2022 is nog heel ver weg, maar Beijing begint al met de Olympische Winterspelen 2022. ♥ Sporty is inmiddels helemaal gewend in ons nieuwe huis. Ze vindt nieuwe plekje om te liggen en soms ziet dat er heel ongemakkelijk uit. ♥

stripboek

♥ Afgelopen weekend vierde een vriend zijn verjaardag. Meestal worden verjaardagen hier niet thuis gevierd, maar in een kroeg of pub. Deze keer was het feestje in het CBD, het Financial District. De Japanse eigenaar had een wijd scala aan drank beschikbaar en ik dronk een paar lekkere cocktails. ♥ De volgende dag kwam ik deze geweldige meme tegen! Ik moest er hard om lachen en je kunt wel raden welk liedje ik de rest van de dag zong. ♥ Mijn zaterdagmiddag heb ik wel besteed. Ik las een grappig boekje én oefende mijn Chinees. Ik kreeg het ooit van mijn leerkracht en inmiddels begrijp ik de meeste grapjes die er in staan. ♥

Chinese Muur Beijing

♥ De laatste zondag van mei bezocht ik, op uitnodiging van Bike Beijing, de Chinese Muur. We fietsten eerst een stuk en na de lunch was het tijd om de muur te beklimmen. Hoe vaak ik er ook kom, het blijft me elke keer verbazen. Zo’n groot bouwwerk, allemaal met de hand gemaakt. Dit deel van de muur is allesbehalve toeristisch; nadat we (wij waren met 5) de eerste toren voorbij waren was er niemand, behalve wij. Binnenkort meer foto’s over dit bezoek aan de Great Wall. ♥

Bedankt voor het lezen!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Leven in China #42: winterspelen 2022, Barbapapa & komkommer”

  1. Wat apart dat de luchtkwaliteit per dag kan verschillen, waar ligt dat toch aan? Ik kan mij niet voorstellen dat het alleen aan Het verkeer ligt? Of heeft het ook met de wind enzo te maken? En wat apart dat je moet opwaarderen om gas en elektriciteit te hebben, een soort prepaid manier haha! Hopelijk heb je snel weer meer gas! En wat tof dat je naar de Chinees Muur bent geweest, lijkt me heel indrukwekkend!

    1. Deels aan het verkeer, deels aan de wind. Het is vooral het verkeer dat ‘s nachts door Beijing trekt om de ringweg te vermijden. Dit zijn oude trucks die veel vuil uitstoten. Dat blijft dan hangen boven de stad. Als er een beetje wind staat kan het gelukkig ook weer snel weg zijn.

  2. Wat raar dat dat woord ‘rijsttafels’ in dat boek staat. Ik vond het een zeer indrukwekkend boek. De film is ook behoorlijk pittig.

  3. Ik hou van je overzichtjes, veel is herkenbaar omdat ik ook in China woon en tegelijkertijd zien we allemaal weer andere dingen en leer ik iedere keer weer bij!

  4. Hihi die Barbapapa, er komen meteen herinneringen boven 🙂 En sushi: ik krijg er honger van. Heerlijk is dat! En over die Winterspelen van 2022: de Chinesen denken vast ‘een vroege voorbereiding is het halve werk’ hahaha.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares