thailand

Ontdek Bangkok: 6 redenen om met Expique op pad te gaan

Thailand, China & Portugal, 3 landen in 3 uur. Een k(l)eur aan heerlijke snacks en een diversiteit aan mensen. De tour die ik in Bangkok deed doet er zijn naam eer aan. Op uitnodiging van Expique mocht ik deelnemen  aan hun Diversity & Harmony Tour. Een 3 uur durende wandel-tour die me meenam door Thonburi. Het mooie Thonburi waar Bangkok puur was, de snacks om van te smullen en ik de cultuur inademde.

ontdek bangkok

Ontdek Bangkok

Iedereen kent de bezienswaardigheden van Bangkok en weet welke plekken je écht niet mag missen bij een bezoek aan deze geweldige stad. Maar ken je ook de verbogen plekken? De ‘backstreets’ zijn de moeite zeker waard! Ik geef 6 redenen waarom je een tour met Expique zeker op jouw lijstje moet komen te staan bij een bezoek aan Bangkok.

1. Bevlogen gidsen

ontdek bangkok

Wanneer ik op Saphan Taksin Station aankom staat gids Esso (de linkerfoto) ons (een kudde reisbloggers) al op te wachten. De passie klinkt door in zijn verhalen; in zijn stem hoor ik gedurende de hele tour hoe bijzonder hij Bangkok vindt en specifiek de wijk Thonburi. Hij kent de geschiedenis en weet mij met zijn verhalen te boeien. Dat is knap, want de enkele keer dat ik met een gids op pad ga verlies ik al snel mijn concentratie. Nu niet, ik ben geboeid door de geschiedenis die de gidsen me vertellen, de leuke details (zo blijken sommige huisjes geïnspireerd door de Gingerhouses) en de persoonlijke verhalen.

ontdek bangkok

2. De wereld ziet er anders uit vanaf een boot

ontdek bangkok

We nemen een longtail boat om de Chao Phraya Rivier over te steken. Al scherend over het water spat het water aan alle kanten op en ik geniet met volle teugen van het briesje dat ontstaat. Iets minder genieten is het water dat in mijn gezicht en mond terecht komt. Maar hé, dat krijg je wanneer je met open mond zit te genieten.

ontdek bangkok

Vanaf het water zie ik boten die ik anders misschien had gemist. Thaise mannen aan het werk op hun kleine bootjes. Het leven zoals het is, hard werken om rond te kunnen komen.
Omdat wij met een grote groep waren hadden we een privéboot. Normaal gesproken zijn de groepen een stuk kleiner en ga je met de openbare boot.

Ga je voor de eerste keer naar Bangkok? Dan is deze beginners gids echt een aanrader om te lezen!

3. Je ziet prachtige mensen

ontdek bangkok

Het fotograferen van mensen vind ik stiekem nog steeds een beetje eng (ik vind het zelf vervelend als er mensen foto’s van mij maken), maar in Thailand leerde ik om me soms gewoon over die angst heen te zetten. De mensen die je op deze foto’s ziet vonden het allemaal meer dan prima om gefotografeerd te worden. Ze kennen de mensen van Expique, zij hebben goed contact met de lokale bevolking en beantwoorden ook graag je vragen.

ontdek bangkok

De vrouw verkoopt snacks van de barbecue. Onder andere pig tails die ik maar even oversla…

4. Je krijgt de kans om de lekkerste snacks te eten

Wat ik niet oversla zijn de vele lekkere hapjes die me tijdens de tour worden aangeboden. In mijn blogpost over al het lekkere eten dat ik in Bangkok at heb je al een groot aantal foto’s kunnen zien, maar ik laat ze graag nog een keertje zien. Gewoon omdat de snacks zo lekker zijn!

ontdek bangkok

eten Bangkok thailand

De kleurrijke snacks die gedurende de hele tour continue uit het niets lijken op te duiken zien er niet alleen vrolijk en kleurrijk uit, ze smaken ook nog eens ontzettend goed. Bij het proeven ervaar ik een explosie van smaken in mijn mond, zeker wanneer ik nummer 4 probeer.

ontdek bangkok

Wandelen in de zomerse hitte van Bangkok maakt dorstig. Gelukkig bezochten we in een van de buurtjes een super leuk klein cafeetje, (Thanu Singha Bakery and Cafe) waar we getrakteerd werden op de, echt waar, aller lekkerste lemon ice tea. Dit was niet het enige drankje dat we aangeboden kregen, gedurende hele tour konden we altijd flesjes water krijgen.

5. Je ziet meer dan alleen de Thaise cultuur

Wist je dat Thailand het enige land in Zuid-Oost Azië is dat nooit gekoloniseerd is geweest? Ik vond het dan ook verbazend om tijdens de tour veel andere culturen en invloeden te zien. Zo zag ik de Portugese katholieke kerk ‘Santa Cruz, een Chinese tempel en een kleine moskee.

ontdek bangkok

Een deel van de Chinese tempel, gelegen vlak aan het water. Later die week zal ik zien dat Chinatown echt behoorlijk groot is in Bangkok.

ontdek bangkok

De Santa Cruz kathedraal werd gebouwd in 1770 toen koning Taksin aan de macht was. Door de jaren heen is de kathedraal verschillende keren gerestaureerd en vandaag de dag wordt hij nog altijd goed onderhouden. Ik kon helaas niet naar binnen, de kathedraal is alleen open wanneer er een dienst gehouden wordt.

6. Je komt geen andere reizigers / toeristen tegen

ontdek bangkok

Het komt maar zelden voor dat ik een tour boek. Vaak vind ik ze te duur en wanneer ze alleen maar de toeristische bezienswaardigheden laten zien dan vind ik het al snel onzinnig om dat in een groep te doen. Ik doe het dan liever alleen en in mijn eigen tempo. Ik hoef niet zo nodig met een grote groep andere reizigers samen op pad.
Met Expique was het anders; zij namen me mee naar plekken die ik zelf niet had kunnen vinden. Dat cafeetje bijvoorbeeld, die zat verstopt in een doolhof van kleine straatjes.

ontdek bangkok

Over duur gesproken, de Diversity & Harmony Tour kost 1100 baht, omgerekend is dat €24,88 wat ik een goede prijs vind voor de inhoud en de duur van de tour.
Mocht je binnenkort nou naar Thailand gaaen nieuwsgierig zijn geworden naar deze tour, hier vind je de website van Expique.

Ik nam deel aan de tour op uitnodiging van Expique, als onderdeel van Digital Innovation Asia. 
Meningen zijn, zoals altijd, van mijzelf. Ik weiger samenwerkingen die mij dat verbieden.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Ontdek Bangkok: 6 redenen om met Expique op pad te gaan”

  1. Dit is zeker een van de leukste tours waar ik over gehoord heb. Heel leuk! Ik ga het bookmarken voor als ik in Bangkok beland 😉

    1. Hoi Tasja,
      Bedankt voor je reactie hier, leuk!
      En mooi te horen dat de tour je aanspreekt. Heb je plannen om binnenkort naar Thailand te gaan?

  2. Leuke tip van je. We hebben afgelopen vakantie gewoon lekker met de kinderwagen zelf door Thonburi gelopen. De kerk was toen trouwens wel open (geen dienst) maar je mist echt niet heel veel hoor. Weinig bijzonders binnen in alleen een paar mooie glas in lood ramen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares