Beijing

Top 5 bezienswaardigheden Beijing die je zeker moet zien!

Met meer inwoners dan Nederland is Beijing een enorme stad. Momenteel telt Beijing zo’n 20 miljoen inwoners waardoor er altijd wel wat te doen is. Maar wat zijn nou de vijf meest bezochte bezienswaardigheden Beijing? Ik laat het je zien!

Doen en zien in Beijing

Bezoek voor een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden in Beijing het de pagina ‘doen en zien in Beijing‘.

Bezienswaardigheden Beijing ~ De Chinese Muur

Hoewel de Chinese muur niet ín Beijing zelf ligt, maar een paar kilometers daar buiten is het één van de meeste bezochte toeristische attracties in Beijing (als het al niet de meest bezochte is). Zelf bezocht ik de Chinese muur in 2010, toen ik net in Beijing gearriveerd was. Men zegt ook wel dat je niet in China bent geweest als je niet een bezoek aan de Chinese muur hebt gebracht.

de chinese muur

De Chinese muur werd gebouwd om zo het Chinese rijk te kunnen beschermen tegen nomadische indringers die vanuit het noorden het Chinese rijk probeerden aan te vallen. Met het bouwen van de muur werd al voor Christus begonnen; de muur is dus ontzettend oud!
Er zijn verschillende delen van de muur die je kunt bezoeken vanuit Beijing. Sommige delen zijn goed gerestaureerd en enorm toeristisch (Badaling). Minder goed gerestaureerd en minder toeristisch zijn Jinshangling and Mutianyu. Op 2,5 uur reizen vanaf Beijing bevindt zich de stad Shanhaiguan, waar je het eind van de muur kan beklimmen. Hier eindigt de Chinese muur in de zee.

Ik bezocht de Chinese Muur meerdere keren, dit zijn mijn verhalen & ervaringen.

Steeds weer onder de indruk van de Chinese Muur.
Hiken op een niet-gerestaureerd deel van de Chinese Muur.

De Verboden Stad ~ Het Paleis van de Keizer

De verblijfplaats van de keizer in vroeger tijden. Het was streng verboden terrein; alleen de eunichen (bedienden) mochten er komen.   De Verboden Stad ligt midden in het centrum van Beijing, aan het Plein van de Hemelse Vrede. De bouw duurde van 1406 tot 1420 en de stad bestaat uit een kleine 1000 gebouwen en beslaat 720,000 m². De Verboden Stad staat op de Wereld Erfgoed Lijst van Unesco.

verboden stad beijing

Het Plein van de Hemelse Vrede

Dit plein is een van de grootste pleinen ter wereld. Sinds ik in Beijing woon ben ik er meerdere keren geweest en steeds weer ben ik onder de indruk van de grootte. Het plein is overal ter wereld bekend en niet in de laatste plaats vanwege de studentenopstand die er in 1989 plaatsvond. Ook proclameerde Mao Zedong hier de ‘People’s Republic of China’.
Op het plein zie je ook hoe belangrijk Mao Zedong nog altijd is; kijk richting de Verboden Stad en je ziet een hartstikke grote afbeelding van deze man bij de ingang van het paleis hangen.
Loop rond over het plein en verbaas je over de grootte er van en hoe het van invloed is geweest op de geschiedenis van China.

Tempel van de Hemel

bezienswaardigheden beijing

De Tempel van de Hemel (天坛 (Tiāntán)) ligt in een groot, uitgestrekt park in het zuiden van Beijing. In de Tempel van de Hemel leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst.

Het Zomerpaleis, de favoriete plek van Cixi

Het zomerpaleis is groot. Behoorlijk groot. Het beslaat een oppervlakte van 70000m² rondom een kunstmatig meer. Het zomerpaleis staat op de Wereld Erfgoed Lijst van Unesco. In de zomer wordt het druk bezocht door de Chinezen die graag in het park komen. Leuk om te doen is met een waterfiets het meer op te gaan en rond te ‘varen’.

Dit zijn de vijf bezienswaardigheden Beijing waarvan ik denk dat je ze zeker moet zien bij een bezoek aan de stad.

Welke  is jouw favoriet?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Top 5 bezienswaardigheden Beijing die je zeker moet zien!”

  1. Hallo,Yvonne

    Wij bezoeken Peking deze zomer en hebben 3 volle dagen hiervoor.We willen uw 5 hoogtepunten bezoeken,kan dit in de 3 dagen en hoe zou je combineren?

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares