dagboek van een bruid

Getrouwd! Part III – Trouwfoto’s ~ Dagboek van een bruid

Na de blog over de voorbereidingen voor onze bruiloft en foto’s van de dag zelf is het nu tijd voor de blog met de echte trouwfoto’s. Na wat over de vorm nagedacht te hebben besloot ik er een soort dagboekverslag van te maken. Net zoals de vorige keren heb ik er voor gekozen vooral foto’s van Miguel en mij te delen en geen foto’s waar familie en vrienden herkenbaar opstaan. Dit is het dagboek van een bruid.

Dagboek van een bruid

De vorige blogs gemist? Lees ‘Getrouwd! Part I‘ en ‘Getrouwd! Part II‘ dan eerst.

8:00

Tijd om op te staan. Ik heb prima geslapen en word uitgeslapen wakker. Miguel ook, die gewoon naast mij lag afgelopen nacht. Ik stap onder de douche, trek daarna makkelijk kleding aan die niet over mijn hoofd uit hoeft en ga naar beneden voor een ontbijt. Ik ben absoluut niet zenuwachtig, ik heb vooral heel veel zin in vandaag!

9:30

Rond half 10 staat de kapster aan de deur. Ze kent mij al vanaf dat ik een klein meisje ben én kent mijn haar. Hoewel ze eigenlijk nooit bruidjes ‘doet’ maakt ze voor mij graag een uitzondering. Daar ben ik heel blij mee, want anders had ik echt geen idee gehad wie mijn haar had moeten doen. We drinken eerst een kopje koffie en dan gaan we beginnen.

Ze zet mijn haren in de krul en draait vervolgens allerlei plukjes naar het midden waar ze die vastzet. Terwijl de kapster aan mijn haar werkt gaat mijn moeder naar de bloemist om de bloemen op te halen. Mijn boeket, maar ook bloemen voor op de locatie en wat bloemetjes die in mijn haar komen.

dagboek van een bruid

Ik vond mijn haar zó mooi! Het is dat het wat lang duurde voor het zo zat, maar anders zou ik het heel graag elke dag zo dragen. Love it!

10:30

dagboek van een bruid

Een uurtje later belt Sharon aan. Zij komt mijn make-up doen. Ik ken haar niet zoals ik mijn kapster ken. Toen ik in mei in Nederland was ontmoette ik haar bij de Douglas. Eén van de medewerkers in de winkel vertelde dat sommige medewerksters naast hun werk wel eens bijklussen als visagiste. Ik maakte een afspraak voor een proef make-up om te zien of ik het mooi vond. De make-up die Sharon aanbracht paste perfect bij me; hij was simpel, maar erg mooi. En niet onbelangrijk; het klikte goed.

11:00

dagboek van een bruid

Heerlijk vond ik het, om anderen mijn haar en make-up te laten doen. Het was ook hartstikke gezellig! Beetje kletsen, tussendoor wat drinken en een broodje eten. Ik vond het een fijn ontspannen ochtendje.

11:20

dagboek van een bruid

Miguel maakt zich langzaamaan ook klaar, samen met zijn best man die ‘s ochtends naar het huis is gekomen (verder is er niemand). Ze maken zich samen klaar (hebben ook hetzelfde pak :)) en hebben heel veel lol samen. Ik heb geen idee waarom, ik hoor ze beneden (ik ben op de bovenverdieping) alleen maar heel hard lachen. Miguel kocht zijn manchetknopen (zijn ze niet gaaf?) op Ebay; dit is weer eens wat anders dan knopen in de kleur van je stropdas.

11: 45

dagboek van een bruid

Tijd voor een broodje! Hoewel ik alleen maar zit begin ik toch wat trek te krijgen. Gelukkig zijn er broodjes en soep aanwezig. Hoewel ik flinke trek heb lukt me me enkel om een kop soep en een broodje te eten. Een tweede broodje zit er niet in; mijn make-up zit er op en als ik nu ga eten…

12:30 (ongeveer)

dagboek van een bruid

Tijd om mijn jurk aan te trekken! Eindelijk mag ik hem aan! Het aandoen op zich gaat gemakkelijk. Het vastmaken daarentegen… De veter moet vanaf het midden van mijn rug tot aan mijn billen ‘geregen’ worden en dat is een behoorlijke klus. Mijn moeder doet hard haar best, moet een paar keer opnieuw beginnen en stukken weer loshalen, maar na een dik half uur is het zo ver. De jurk is aan!

Vooraf had ik niet gedacht een echte trouwjurk zoals deze te dragen, maar ik ben blij dat ik deze jurk gekozen heb. Ik voel me er geweldig in. En, heel bescheiden, ik vind me er zelf zo mooi uit zien!

13:15

dagboek van een bruid

Miguel is buiten gaan staan om me op te wachten. Hij staat met zijn rug naar met toe en langzaam loop ik naar hem toe. Iets dat echt nog niet zo gemakkelijk is, ik struikel nog net niet over mijn jurk, heel charmant.
We zijn allebei zo enthousiast en nieuwsgierig, de lach op onze gezichten is nog nooit zo groot geweest.
Wanneer hij zich omdraait wordt mijn lach toch nog groter: wat is hij knap!

14:00

Vervolgens stappen we de auto in en rijden richting de plek waar we foto’s gaan maken. Zojuist bij de eerste ontmoeting regende het nog wat, inmiddels is het gelukkig gestopt met regenen. De lucht is nog wel donker, maar dat zorgt voor mooie foto’s.

dagboek van een bruid

We maken foto’s bij het water, in het gras en zowel staand als zittend. Na een aantal foto’s gemaakt te hebben stel ik voor wat meer spontane foto’s te maken die wat minder serieus zijn. Wij zijn zelf niet zo heel serieus en alleen portretfoto’s passen daarom niet zo goed vinden we. We gaan op de dijk staan en springen wat, ik doe wat martial art schoppen en Miguel begint spontaan te vliegen. Dit is leuk!

14:30

dagboek van een bruid

Terwijl wij foto’s maken zorgen een paar vrienden en wat familieleden er voor dat de lampionnen en andere versieringen opgehangen worden. In een half uurtje tijd hebben ze de hele boerderij versierd en het resultaat is prachtig!

16:30

Om 4 uur komen we aan bij de Hayema Heerd. De gasten zijn er allemaal al! Spannend, het gaat nu echt niet lang meer duren! Wij gaan nog even naar een aparte ruimte waar ik mijn lippen bijwerk. Waarna ik opeens naar het toilet moet. Eh… Riep ik eerder op de dag nog dat ik mijn jurk wel elke dag aan zou willen, nu ik naar het toilet ben geweest weet ik dat niet zo zeker meer.

dagboek van een bruid

Om half 5 lopen we naar binnen. Weer verschijnt er een enorme lach om mijn gezicht; het gaat nu echt gebeuren! Ik zie familie en vrienden zitten en ben blij dat ze er bij zijn. Het liefst ga ik ze eerst allemaal even een knuffel geven, maar daar moet ik even mee wachten tot na de ceremonie.

De ambtenaar van de burgerlijke stand doet haar verhaal over ons in het Engels, het officiële gedeelte gaat in het Nederlands. Het Engelse gedeelte gaat soms helaas wat moeizaam, net als het uitspreken van Miguel zijn naam. Jammer, maar dat vergeten we gewoon gauw.

dagboek van een bruid

Na het jawoord is het tijd voor de ringen. Je ziet hier mijn gewone ring, mijn trouwring gaat schuil achter Miguel zijn duim. Ik draag mijn ring om mijn rechter ringvinger, Miguel de zijne om zijn linker ringvinger. Aan welke hand draag jij je trouwring (mocht je die hebben)?

dagboek van een bruid

Ik zet mijn handtekening, nu is het helemaal officieel. Ik ben getrouwd!! Met de leukste!

17:15

Tijd voor taart! En tijd om te proosten!

dagboek van een bruid

We hebben het taartbuffet dat ik zo graag wilde. Er zijn vier verschillende taarten (monchou, kersen, noten-chocola & citroen) en allemaal zijn ze even lekker. Dat vind ik niet alleen, de gasten vinden dat ook; er blijven slechts twee stukjes taart over.

dagboek van een bruid

Mijn bruidsboeket. Wilde bloemen en niet te netjes, maar een beetje rommelig. Precies zoals ik het in gedachten had.

19:00

Helaas regent het nog steeds. De geplande barbecue wordt noodgedwongen naar binnen verhuisd. We wilden graag een barbecue buiten waarbij iedereen rond het vuur kon staan, wat kon rondlopen en kon kletsen met wie hij / zij wilde. Door de regen gaat dat niet en zitten we binnen. Er is een mooie lange tafel gedekt waaraan we met ons allen zitten.

dagboek van een bruid

Het eten is heerlijk en er is veel. Heel veel!

Tijdstip onbekend

dagboek van een bruid

Gewoon even een mooi plaatje tussendoor.

Tijd voor feest!

Na het eten is het tijd voor een feestje! Eerst kijken we een filmpje die mijn broer monteerde, maar waar iedereen aan bijgedragen heeft. Familie, vrienden en oud huisgenoten hebben allemaal een videoboodschap gemaakt en die heeft mijn broer gemonteerd. Ik lach, huil en ben af en toe heel verbaasd.

dagboek van een bruid

Vooraf hadden we gezegd geen cadeau’s te willen, maar daar wordt niet door iedereen gehoor aan gegeven. We krijgen een persoonlijke reisgids (met tips van alle gasten), een DIY-doos met leuke spulletjes en een fotoboek met hilarische foto’s.

dagboek van een bruid

Na het filmpje doen we een muziekquiz; raad het intro. Een spelletje waar ik behoorlijk goed in ben (ik win altijd van Miguel) en wat ik leuk vind om te doen (waarschijnlijk omdat ik er goed in ben, ik had het ongetwijfeld niets gevonden als ik geen enkel nummer kon raden). De concurrentie is sterk. Heel sterk! En fanatiek! Zo fanatiek zelfs dat er ‘een verhitte discussie’ ontstaat over de vraag van wie het nummer ‘Every breath you take’ is. Er wordt besloten dat beide antwoorden goed zijn onder het mom ‘generatiekloof’.

Geweldige dag

We feesten, kletsen en dansen tot in de vroege uurtjes. Het is een geweldige dag geweest; ontspannen en met de leukste mensen die we kennen (op een paar na die er helaas niet bij konden zijn). Ik heb van het begin tot het eind genoten, het was precies zoals we het allebei in gedachten hadden. Beter kan niet!

Bedankt voor het lezen van dit ‘dagboek van een bruid’. Knap dat je het tot aan het eind hebt volgehouden! 🙂

Alle foto’s zijn gemaakt door Jeroen Danckers

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

19 thoughts on “Getrouwd! Part III – Trouwfoto’s ~ Dagboek van een bruid”

 1. Wat een prachtige foto’s! Je haar zat inderdaad geweldig en ook je jurk is een plaatje! ?
  Heerlijk, om met zo’n gevoel op deze bijzondere dag terug te kunnen kijken. Daar kunnen jullie nog heel lang van genieten… X, Cindy

 2. Wat een mooie bruiloft en wat een mooi foto log. De foto waarop je jurk zo opwaait – vast geholpen door je rechter been/voet is super-geweldig. Mijn trouwring zit aan mijn linkerhand / ringvinger. Zo schijnt dat te horen (in Mozambique)

 3. Je haar is prachtig! Ik zou ook wel af en toe zo’n opmaak/haardagje willen 🙂 En die manchetknopen zijn ook wel top. Ring draag ik links (want ben rechts en dat is handiger..) Leuk verslag ook. En ja, ik heb het tot het einde volgehouden 🙂 Natuurlijk!

 4. Super om jullie dag ook eens vanuit jouw standpunt te beleven! 🙂 Ik vond het een hele eer om jullie fotograaf voor een dag te zijn. Het hele weekend was eigenlijk top en we hebben er meteen ook een favoriete Nederlandse stad bij: Groningen! Zo gezellig!

 5. Superleuke foto’s én verhaal. Ik vind je haar en het boeket met die veldbloemen zeer smaakvol. Niks over the top, wat je zo vaak ziet. Prachtig.

 6. Leuk om jouw verhaal te lezen over zo’n bijzondere dag! Ik vind ook dat de foto’s heel geslaagd zijn met het dramatische wolkendek op de achtergrond: leuk contrast met jullie spontaniteit. 🙂

 7. Wat een geweldig verslag en wat zagen jullie er prachtig uit! Zo een soort jurk zoek ik ook, simpel en mooi. Ben benieuwd waarmee ik uiteindelijk in Nederland aankom haha. Ik was meteen al fan van die kopfoto: echt mooi gemaakt met die lucht ook. Jullie zijn een prachtig stel en ik wens jullie alle geluk van de wereld!

 8. Helemaal niet knap hoor, ik heb het met veel plezier gelezen en bekeken 🙂 Wat een prachtige foto’s, leuk dat er zo veel is vastgelegd! En die foto op de dijk is echt geweldig, die moet eigenlijk wel aan de muur! 😉

 9. Super gave manchetknopen! En hoe te gek, een Amerikaan woonachtend in China met hamer en sikkel op zijn mouw, ik vind het mooi, nee, schitterend! Overigens zagen jullie er beide schitterend uit! Een dag die een geweldige indruk heeft achter gelaten bij jullie als ik het zo zie.
  Mijn ring…..tja…..wat zal ik zeggen. Niet meer? ? Maar goed, dat heeft ook zo zijn redenen.
  Overigens droeg ik hem zelden omdat dat niet ging in mijn werk, maar anders droeg ik hem om mijn ringvinger van mijn rechter hand.
  Weer een hele mooie blog Yvonne, ik lees ze nog steeds met plezier, zelfs de oudere blogs.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares