feature leven in china

Leven in China Maand #83 – Poezen, Cambodja en brunch

Het zal ongetwijfeld door de reis naar Cambodja komen, maar juli, wat ging je snel voorbij! Zo keek ik nog uit naar de reis die ik al zo lang, heel graag wilde maken en nu is die reis al weer een herinnering. In dit maandoverzicht laat ik je zien wat ik voor en na mijn vakantie deed én deel ik wat foto’s van de reis. Verder deel ik de vlogs die deze maand online kwamen ook met je (de eerste Cambodia-video staat online!).

Poezen, Cambodja en brunch

Sporty & Ethel

sporty en ethel

De dames wisten dat er wat gaande was en kropen overal onder en op. Sporty (rechts) kroop op een bepaald moment zelfs ín de tas. Overigens gingen niet alleen wij op vakantie; de poezen mochten ook op reis. In eerste instantie zou een collega van Miguel oppassen, maar die zei vrij laat af. Dat zorgde voor paniek, want waar laat je 2 poezen voor een kleine 3 weken? Gelukkig raadde iemand mij een poezenhotel aan waar zij goede ervaringen mee had. Daar konden ze terecht en hebben ze het prima naar hun zin gehad.

Phnom Penh

Blue Lime Hotel Phnom Penh

In Phnom Penh verbleven we in het mooie Blue Lime Hotel. Doordat laagseizoen is hadden we vooraf heel veel goede deals weten te scoren waaronder dit boetiekhotel. Een mooi hotel voor een mooie prijs. Een fijne kamer en een zwembad met heerlijke ligstoelen.
In de middag na aankomst bezochten we het koninklijk paleis; een erg mooi paleis met veel details.

Angkor Wat

angkor wat zonsopkomst

Na twee dagen Phnom Penh vlogen we ‘s avonds naar Siem Reap. Het regende voor vertrek zó hard dat we bijna hadden kunnen varen, maar gelukkig wist het propellervliegtuigje toch van de grond af te komen. Bij aankomst in het hotel zaten deze twee zwaantjes op het bed, attent toch?

Op dag 2 van mijn bezoek aan het Angkor Archeological Park hoopte ik de beroemde zonsopkomst te zien, maar helaas viel dat een beetje tegen. Ik zat hier trouwens nog buiten Angkor, want ik had geen zin in een mensenmassa om half 6 ‘s ochtends. Evengoed was het wel bijzonder om daar zo te zitten. #bucketlistitem

Prachtige tempels

angkor wat bezoeken

Twee dagen lang verkenden Miguel en ik Angkor. Een tuktuk reed ons rond en wij keken overal op ons gemak rond. Wauw!! Wat een geweldige bouwwerken zijn dit zeg! Zo bijzonder knap gebouwd, met zo veel detail, dat is je niet voor te stellen. Ik snap waarom iedereen Angkor Wat zo prachtig vind, maar zelf vond ik Bayon en een aantal andere tempels (die behoorlijk overgroeid waren) niet onderdoen. Zo énorm mooi. Ik ben blij dat ik er na jaren eindelijk ben geweest.

Paardrijden in Siem Reap

paardrijden in Siem Reap

Wat een prachtige foto, niet? Mijn gids was nogal ongeduldig bij het maken van een foto en kon niet wachten tot het paard uitgeplast was. Op de derde dag in Siem Reap ging ik vroeg op pad voor een buitenrit van zo’n 3 uur. Ik maakte een prachtige tocht rondom Siem Reap, reed door rijstvelden en galoppeerde over zandpaden. Geweldig!
‘s Avonds besloten Miguel en ik naar het Bug Café te gaan. Vooraf had ik hier al over gelezen en ik had verschillende verhalen gelezen en gehoord over hoe populair tarantula’s zijn in Cambodja. We bestelden een schaal met allerlei soorten insecten; mieren, wormen, krekels en spinnen. Of het nou door de krokante laagjes kwam of door de kruiden; ik vond het lekker!

Van beide avonturen kun je binnenkort een filmpje op mijn YouTube-kanaal zien.

Vleermuizen en bamboerijst in Battambang

vleermuizen in battambang

Na Siem Reap reisden we af naar Battambang, wat we per boot deden. In zo’n 8 uur voeren we naar onze nieuwe bestemming. Onderweg zag ik allerlei kleine dorpjes op het water en verbaasde ik me weer over de enorm grote verschillen in de wereld.
In Battambang fietsten we, maakte ik kennis met monniken, ontspande ik bij het zwembad, at ik in bamboe gegaarde rijst met kokos en zag ik miljoenen vleermuizen uit een grot komen vliegen.
De vleermuizen uit de grot zien komen vliegen was echt heel indrukwekkend en bijzonder. Ze bléven maar komen! Wel stoorde ik me aan mensen die allerlei geluiden meenden te moeten maken om zo de sliert te laten bewegen.

Dagje Kuala Lumpur

24 uur in kuala lumpur

Na Battambang reisden we naar Koh Rong, één van Cambodja’s eilanden. Helaas was het daar heel slecht weer en ik heb er eigenlijk maar weinig foto’s gemaakt. Gelukkig was het in Phnom Penh wel mooi weer en heb ik nog een dagje heerlijk bij het zwembad kunnen liggn.

Na Phnom Penh was het tijd om terug te gaan, maar niet zonder korte stop in Kuala Lumpur. In de ochtend nam ik deel aan een wandeltocht rondom het Merdeka Plein, wat echt heel interessant was. Echt een aanrader wanneer je in KL bent en wat meer over de historie van het land te weten wil komen. Wat deze wandeltocht helemaal leuk maakt, is dat het gratis is!

Na de tour was het tijd voor lunch. Ik had geluk, want er werd een feest gevierd met optreden en gratis eten. Het was de ideale manier om een halve dag in Kuala Lumpur door te brengen.

Poezen

chinglish

Op het vliegveld in Beijing kwam ik dit nieuwe bord tegen. Ze hebben er tegenwoordig een ‘automatic people mover’, hip hoor!

De poezen werden de volgende ochtend thuisgebracht (ideaal!) en zagen er gezond en wel uit. Sporty was na 2 uur al weer gewend en plakte zich meteen aan me vast. Zowel overdag als ‘s nachts was ze niet bij me weg te slaan. Ethel daarentegen was de eerste 2 dagen nergens te bekennen. Ze sliepen onder de bank of op het schoenenrek, verder zag ik haar niet. Na een dag of 2 werd ze haarzelf weer en kwam ze op schoot zitten.

Brunchen bij Café Zarah

ontbijten bij Zarah

Thuisgekomen was het al snel of we nooit weggeweest waren. Miguel moest meteen aan het werk en ik draaide de volgende dag meteen alle wasjes weg. Deze laatste week van juli sprak ik met een vriendin af om te brunchen bij Café Zarah, een leuk café waar je prima een paar uur kunt zitten. Doordeweeks komen er veel mensen om te werken, in weekend vind je er veel gezinnen met jonge kinderen.
Na onze brunch wandelden we door de buurt (drum- en beltoren) en verbaasden we ons over hoe Beijing steeds maar blijft veranderen. Sommige dingen veranderen niet, zo zie je in sommige hutongs gewoon de druiven groeien.

Miguel en ik luidden het weekend in met een bezoek aan de Great Leap, één van mijn favoriete kroegen hier in Beijing. Eerlijk gezegd kom ik er alleen maar vanwege de cheese burger, maar dat is reden genoeg. 🙂

Video’s

In juli kwamen er 2 video’s online. Eentje van mijn reis naar Langkawi aan het begin van het jaar én de eerste vlog van mijn reis naar Cambodja. Ik hoop dat je ze leuk vindt!

Augustus

Ik hoop de komende maand wat meer verhalen te kunnen delen over mijn leven hier en de reizen die ik heb gemaakt dit jaar. Ik heb nog maar weinig geschreven over Langkawi en over mijn bezoek aan Zhangjiajie afgelopen mei.
Verder hoop ik dat ik nog een paar dagen weg kan in augustus (ik heb nog 2 weken vrij), maar ik twijfel nog waar ik heen wil.

Tenslotte ga ik in augustus ook beginnen aan mijn nieuwe baan, iets waar ik heel veel zin in heb en waar ik dan ook naar uitkijk.

Hoe was juli voor jou? En wat wil je in augustus gaan doen?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Leven in China Maand #83 – Poezen, Cambodja en brunch”

  1. GEweldige reis, lijkt me. (Heb je ook nog tips voor een leuke “huwelijksreis” met 3 kinderen tussen 8 en 14 die niet zo veel gewend zijn qua buitenland en vakantie?!)

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares