feature leven in china

Leven in China maand 109 – jarig, Tianjin & China 70

Er is weer een maand voorbij! Deze maand vierde ik onder andere mijn verjaardag, ging ik een weekend naar Tianjin en boekte ik vliegtickets voor de oktobervakantie. Het maandoverzicht mist de laatste 3 dagen van september; ik wilde dit maandoverzicht klaar hebben staan vóór mijn vakantie zodat ik me er tijdens de reis geen zorgen over hoefde te maken. Kijk mee met de hoogtepunten van de afgelopen maand.

Ziekenbezoek

poezen

Taart! Een vriendin die hier om de hoek woont raakte onlangs gewond aan haar knie en is de komende maanden aan huis gekluisterd. Miguel en ik gingen op ziekenbezoek en namen een klein beterschapstaartje voor haar mee.
Ethel is zo lief als ze zo op de bank ligt te slapen.

Verjaardag en sushi

werken in Beijing

Het weer was nogal slecht op mijn verjaardag en dus trakteerde ik mezelf op een taxi naar mijn werk. Een beetje luxe mag best op je verjaardag! Ik pak trouwens 1 of 2 keer per week een Didi (de Chinese Uber); een ritje naar mijn werk kost slechts €2,00.
Na een dag op school liep ik naar het Japanse restaurant waar Miguel en ik zouden gaan eten en onderweg kwam ik deze prachtige mannequin tegen.

sushi eten in Beijing

Verjaardags-sushi! Sushi en sashimi zijn echt mijn favoriet dus ik was heel blij.

Weekend naar Tianjin

weekend naar Tianjin

In september werd het Mid Herfst Festival gevierd. In China is dit een belangrijk moment in de Chinese kalender en dat wordt gevierd met een vrije dag voor iedereen. Miguel en ik besloten een weekend naar Tianjin te gaan. Tianjin is een stad op slechts een half uur van Beijing én één van de grootste steden in China. Op de heenweg duurde de treinreis 2 uur en had ik een bed tot mijn beschikking; de snelle treinen waren allemaal al uitverkocht…

weekend naar Tianjin

Tijdens ons weekend naar Tianjin bezochten we onder ander het Porseleinen Huis. Een bijzonder huis gebouwd met vazen, borden en andere stukken porselein. Wat wel geinig was, was dat ik binnen 5 minuten nadat Miguel en ik binnen waren al een camera voor mijn neus had! Iemand van het museum vroeg me, in het Chinees, mijn hemd van het lijf over het museum en Tianjin.

weekend naar Tianjin

We bezochten een food market en ik zag deze leuke en schattige snacks. Ik weet niet precies wat het is, maar het zag er heel mooi uit. Ik probeerde ook de snack van gestoomde rijstpoeder ( 熟梨糕 – shú lí gāo) met daarop een soort jam. De kleine cakejes waren wat aan de droge kant, maar de jam maakte dat meer dan goed naar mijn idee. Het is een typisch Tianjinse snack volgens de mensen uit Tianjin en dat klopt vast want ik heb het nog nooit ergens anders gezien.

Spelletjes en toffe stoelen

spelletjesavond

Vrienden nodigden Miguel en mij uit voor de verjaardag van hun honden, haha. Het was een beetje awkward om ‘Happy Birthday’ voor 2 honden te zingen, maar gelukkig was de hondenverjaardag maar een klein deel van de avond. We aten, speelden een kaartspel en maakten een wandeling. Tijdens de wandeling gingen we een paar heel toffe cafés binnen. Eén van de cafés had deze uniformen als bekleding op de stoelen.

China 70 jaar

China 70 jaar

China bestaat 70 jaar en dat gaat groots gevierd worden! Er werd deze maand heel veel geoefend en op veel plekken is extra beveiliging aanwezig. Daarnaast zijn veel bezienswaardigheden in Beijing gesloten zoals bijvoorbeeld de Verboden Stad. Gelukkig heb ik zelf nog niet veel last gehad van de aankomende viering. Ik schreef er vorige week een uitgebreid artikel over dat ik China, 70 jaar! noemde.

GoYvon Leest

In september heb ik helaas geen nieuwe boeken uitgelezen, daarvoor waren de meeste te dik, haha. Ik ben nog steeds bezig in Pachinko dat gelukkig steeds interessanter wordt. Verder probeer ik de komende maand één van nieuwe studieboeken uit te lezen; Great Habits, Great Readers.
Verder heb ik afgelopen week 2 nieuwe boeken gekocht die ik komende week wil lezen wanneer ik in Taiwan ben. Na wat ‘onderzoek’ kocht ik de boeken Ghost Month en A Pail of Oysters om volgende week te gaan lezen. Ik ben erg benieuwd!

GoYvon op Instagram

Dat ging de eerste weken van september nog goed, maar daarna werd het bijna onmogelijk om via mijn telefoon social media te gebruiken. Dat krijg je wanneer een land haar 70e verjaardag gaat vieren en internet sowieso al een heikel punt is…
De populairste foto op mijn instagram is de meest recente en een foto van de metro in Moskou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yvonne (@goyvon) on

Mijn eigen favoriet is de foto van de regenboogbergen in China waar ik vorig jaar in de zomer naar toe reisde. Een prachtig natuurverschijnsel dat de moeite van het bezoeken waard is.

 

View this post on Instagram

 

This photo might seem a little out of place since I’ve been sharing mostly London photos lately. Actually, lately I haven’t been posting that many photos here at all, lol. I’m more active on my stories these days. I share a lot of photos and short videos about my daily life. So much easier than photo! Another reason I haven’t posted any London photos is that I accidentally took all my photos of my phone…. oops. The photo you’re seeing here is from last year, when I visited the Danxia Landform, also known as the Rainbow Mountains. They’re located in Zhangye, China and are really pretty. As I’m blogging again I finally wrote about my trip to these mountains. Have you been? #RainbowMountains #travelChina #GoYvoninGansu By the way, I’m starting a new year of my life today! ?? Happy birthday to myself! ? #HappyBirthday

A post shared by Yvonne (@goyvon) on

Wat brengt oktober?

Oktober is inmiddels al een paar dagen oud (als jullie dit lezen, voor mij moet oktober nog beginnen) en begonnen in Taipei, Taiwan. De eerste week van oktober ben ik altijd vrij en Miguel & ik proberen dan altijd op vakantie te gaan. Zoals elk jaar was het ook dit jaar weer vrij last minute dat we besloten weg te gaan. Na heel wat zoeken is het uiteindelijk Taipei geworden en ik kijk er énorm naar uit!
Ik zal een weekend moeten werken voor het Harvest Festival dat we op school gaan vieren, maar verder heb ik nog niets gepland. De hele maand ligt dus nog voor me open!

Wat zijn jouw plannen voor oktober?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Leven in China maand 109 – jarig, Tianjin & China 70”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares