Mijn Tips

Met deze reisbenodigdheden checklist ga je goed voorbereid op reis!

reisbenodigdheden checklist

Met enige regelmaat ontvang ik e-mails van bezoekers die plannen hebben om op vakantie te gaan. Ze vragen om tips, maar willen ook weten wat ik ze aanraad om mee te nemen. Vooral wanneer ze naar China gaan. Het leek me daarom een goed idee om een reisbenodigdheden checklist te maken en hier te delen. Handig voor iedereen die binnenkort op reis gaat óf  voor wie handige cadeautjes voor een reiziger zoekt.

Reisbenodigdheden checklist

Er zijn talloze blogs te vinden met daarop lijstjes met spullen die je zeker moet meenemen wanneer je gaat reizen. Deze reisbenodigdheden checklists zijn vaak vrij algemeen; ze bevatten spullen die je op elke reis mee zou moeten nemen. Je zult in deze checklist ook een aantal van die spullen vinden, maar ik heb hem gespecificeerd. Deze reisbenodigdheden checklist is namelijk perfect voor de reiziger die naar China gaat!

Algemene reisbenodigdheden

Er zijn een aantal spullen die elke reiziger mee zal willen nemen; denk daar bij aan een hoesje voor om je paspoort, een kussentje voor in het vliegtuig of tijdens die lange busreis en oordopjes voor wie op een slaapkamer mat andere reizigers ligt.

Paspoorthoesje

Deze komen er in allerlei variaties. Denk aan leer, plastic of een fijn zacht stofje. Kleuren en dessins zijn er ook genoeg. Hieronder zie je een paar van mijn favorieten. Sommige zijn heel simpel, andere bieden plaats voor meer spullen dan alleen je paspoort.

reisbenodigdheden checklist

 1. Hoesje van 4-Travel in roze en groen.
 2. Dit hoesje met stempels is leuk voor wie veel landen bezoekt.
 3. Dit is meer een soort portemonnee waar je ook je pasjes in kun bewaren.
 4. Een wereldkaart op je paspoorthoesje kan ook.

Zijn deze niet helemaal jouw smaak? Hier vind je meer paspoorthoesjes.

Leuke cadeaus voor wereldreizigers zijn er ook genoeg!

Nekkussen voor in het vliegtuig

Vraag me niet waarom, maar voorheen vond ik een nekkussen maar niets. Ik sliep liever zonder. Totdat ik een hele leuk zag en ik er achter kwam dat ze bést fijn zijn! Mijn nekkussen heeft een printje; er staan allemaal pandaberen op, super leuk! Deze nekkussens vond ik ook érg tof, veel leuker dan een saaie grijze, zwarte of witte.

reisbenodigdheden checklist

 1. Kiwi nekkussen

 2. Garnaal nekkussen

 3. Wereldkaart nekkussen

 4. Hoodie Pillow

Wat je nog meer zéker moet meenemen

Zoals ik zei; oordopjes mogen niet ontbreken. Althans, ik kan er niet zonder. Waar ik ook niet zonder kan is een notitieboekje. Ik schrijf er van alles in op; ideeën voor mijn blog, plekken die ik wil zien, restaurants en cafés waar ik nar toe wil en ik houd er mijn uitgaven in bij. Het is dat ze zo duur zijn, maar anders zou ik alleen maar Moleskine notitieboekjes gebruiken. Ik vind ze mooi en het papier is heel fijn om op te schrijven.
Verder neem je natuurlijk de welbekende moneybelt mee. Het is een makkelijke manier om je geld veilig te bewaren en je houdt veel spullen makkelijk bij elkaar. Deze moneybelt wordt door veel van mijn lezers gekocht.
Meenemen naar China

Een reis naar China is wat anders dan een vakantie naar Frankrijk of een reis naar Thailand. In China spreekt lang niet iedereen Engels en dat maakt het reizen lastiger. Maar wat moet je nou meenemen naar China wanneer je daar naar toe gaat?

Zakdoekjes. Je zult op weinig toiletten wc-papier vinden. Zakdoekjes kun je dus niet zonder.
Lakenzak. Wanneer je met de trein door China reist of wanneer je beddengoed niet al te schoon vindt is een lakenzak een ideale uitkomst!
Handgel. Toiletten hebben vaak niet alleen geen toiletpapier, ook zeep zul je er niet gauw vinden. Een handgel is dus handig om bij je te hebben.
Point it Boekje. Toen ik net in China was kon ik hier niet zonder! In Shaoxing, waar ik woonde, sprak bijna niemand Engels en met dit handige boekje kon ik me tenminste een beetje redden. Lees ook mijn review over het Point it Boekje.
Reisgids voor China. Dit is ook handig om mee te nemen. De Lonely Planet, een Rough Guide of een Nederlandstalige reisgids; ze zijn allemaal handig om bij je te hebben.
VPN. In China kun je niet zomaar gebruik maken van Facebook, YouTube of andere social media. Daarvoor heb je een VPN nodig. Ik gebruik al jaren Astrill en daar ben ik erg tevreden over. Lees meer over het gebruik van een VPN.

point it boekje

Het Point it Boekje

Elektronica

Zonder elektronica kun je niks met die VPN waar je net over las. Je laptop of je telefoon, daar dien je hem op te installeren. Tegenwoordig gebruiken we onze telefoons zo veel, we kunnen niet meer zonder. Een powerbank is dan heel handig om bij je te hebben. Althans, dat vind ik. De mijne gaat altijd mee.
Wat ook zeker niet op mijn reisbenodigdheden checklist mag ontbreken is mijn SJCam SJ4000. Precies hetzelfde soort camera als de GoPro, maar veel vriendelijker geprijsd. Ook prettig is dat je kunt zien wat je filmt. Zelf heb ik ook een Sony Handycam; hier vlog ik voornamelijk mee.
Edit: sinds kort gebruik ik de Canon G7X

Tenslotte ga ik niet zonder een wereldstekker weg. Op die manier kan ik overal mijn elektronica opladen.

meenemen naar china

 1. SJCam SJ4000 WIFI

 2. Sony HDR-CX405 Handycam

 3. Wereldstekker

 4. Powerbank

Mis je nog wat op deze reisbenodigdheden checklist?

Als je het mij vraagt is dit beste een flink lijst. Natuurlijk kun je nog heel veel spullen toevoegen zoals medicatie, je toiletspullen, kleding, goede schoenen en andere zaken, maar wanneer je deze spullen hebt kom je best een eind.

Mis je nou iets heel belangrijks, laat het weten in een reactie en ik voeg het toe!

meenemen naar china

Dit artikel bevat affiliatelinks.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress
  5 February, 2017 at 6:47 AM

  Handige tips! Ook als je niet naar China gaat. Dat wil zeggen, een vpn heb je denk ik niet in veel andere landen nodig, maar een lakenzak en zakdoekjes zeker wel!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 February, 2017 at 1:47 PM

   Heb je helemaal gelijk in!

 • Yvonne
  Reply
  Bart Brinker
  5 February, 2017 at 8:52 PM

  Ja!! Het Point-It boekje!! Mooie herinneringen aan.
  Met zo’n 20 uren treinen in het vooruitzicht heb ik met dat boekje een heerlijk “gesprek” gehad met een mijnheer die hetzelfde beroep uitoefende als dat ik deed. Het ging niet snel, maar duidelijk was het wel.

  Mijn tip: een “plaszakje”. De toiletten zijn niet altijd aanwezig, laat staan fris. Ik heb hier in hele uiterste noodgevallen goed gebruik van kunnen maken.
  https://www.bol.com/nl/p/traveljohn/9200000058403047/?suggestionType=typedsearch

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 February, 2017 at 1:46 PM

   Bedankt voor je leuke verhaal én je aanvulling.
   Een plaszakje heb je als man toch niet echt nodig?
   En als vrouw heb ik (inmiddels?) geen problemen meer met de squats 😉

   • Yvonne
    Reply
    Bart Brinker
    6 February, 2017 at 1:52 PM

    Als man kan het handig zijn, maar dat is afhankelijk van daar waar je op dat moment bent. Net als dat ik overal kan slapen kan ik ook overal naar het toilet, als deze er ook is. ?
    In zat met mijn toenmalige vriendin in China. En voor haar was het soms “nodig”.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares