stedentrip naar rotterdam doen in rotterdam

Stedentrip naar Rotterdam :: 6 x zéker doen

Begin februari was het dan eindelijk zo ver. Doordat ik een hotelovernachting in Rotterdam had gewonnen vertrok ik voor twee dagen en één nacht naar Rotterdam. Klaar om de stad te ontdekken die zo tot de verbeelding had gesproken en waarvan ik dacht er wel te kunnen wonen. Ik had leuke dagen, zag & deed veel en aan de hand van wat ik deed geef ik je graag tips voor jouw stedentrip naar Rotterdam.

Stedentrip naar Rotterdam :: 6 x zéker doen in Rotterdam

1. Eten bij restaurant / hotel Bazaar

In een blog vroeg ik jullie naar tips voor mijn reisje naar Rotterdam. Een aantal keren werd Bazaar genoemd en daar móest ik dan ook naar toe.

Hotel Restaurant Bazaar rotterdam

De menukaart vind ik zó leuk! Waarom? Omdat er geen standaard dingen op staan zoals een broodplankje met tapenade of een pasta pesto.

Hotel Restaurant Bazaar Rotterdam

We namen de Zaalouk Salade met onder andere gepofte aubergines, tomaat en gemarineerde olijven. En mensen was dát lekker! Ik riep altijd heel hard dat ik geen olijven lust, maar van de olijven die in mijn salade zaten blééf ik maar eten, zo lekker waren ze. Ook de sarma die we aten smaakte goed. Mocht ik ooit weer een keer terug komen in Rotterdam dan kom ik zeker weer naar Bazaar, wellicht blijf ik er dan ook slapen!

2. Wandelen door Delfshaven

Delfshaven is één van de weinige delen van Rotterdam dat tijdens het bombardement in 1940 gespaard is gebleven. Hierdoor staan er nog veel oorspronkelijke huizen en hangt er echt een andere sfeer dan dat er in de rest van Rotterdam voelbaar is. Een sfeer waar ik me wel fijn bij voel; ik houd van oud (gemend met een beetje modern, dat dan weer wel.).

stedentrip naar Rotterdam

Delfshaven is niet heel groot, maar je kunt er makkelijk wat tijd rondlopen en wegdromen bij de oude panden met trapjesdaken. Je vindt er onder andere de Distilleerketel (een windmolen), de Pilgrimskerk & stadsbrouwerij de Pelgrim. Het had me leuk geleken de laatste bezoeken, maar helaas ging dat alleen op afspraak en in groepen. Gelukkig was er wel een andere leuke plek waar we terecht konden.

stedentrip naar Rotterdam

Na het rondje door de Delfshaven kwamen we (mijn moeder & ik) weer bij ons vertrekpunt uit. Het lopen had ons warm gehouden, maar met de sneeuw die ondertussen was begonnen met vallen en de wind hadden we het toch wat koud gekregen. Tijd voor koffie dus! Gelukkig was die niet ver weg; aan de overkant van de straat, aan het water zit Café Restaurant Soif. Een knus cafeetje met een fijne kaart en lekker aan het water. Helemaal leuk zal het er in de zomer zijn wanneer je écht aan het water kunt zitten.

3. Een bezoek aan de Kubuswoningen

Ik maakte voor het eerst met deze bijzondere woningen kennis in een aardrijkskunde les, als ik het me goed herinner. Ik weet nog dat ik me er maar weinig bij voor kon stellen, want hoe zou iemand nou in zo’n vierkant huis (dat ook nog eens op zijn kop staat) kunnen wonen? De kubuswoningen bevonden zich dichtbij het hotel waarin we verbleven en ik kon het dan ook niet even laten om binnen te kijken. Er is één huis ingericht en daar kun je als bezoeker een kijkje nemen. Nou, het lijkt me een héél moeilijk huis om in te richten. Het is gewoon absoluut niet praktisch!

Wist je dat je trouwens ook in de Kubuswoningen kunt slapen? Er is een kubuswoning waar je kunt verblijven en er is een hostel in de kubuswoningen gevestigd.

Slapen in het Cube House Rotterdam

Slapen in Hostel Stay Okay Rotterdam 

stedentrip naar rotterdam

4. Dineren bij Hotel New York

stedentrip naar rotterdam
Als liefhebber van eten moest ik de tip om bij Hotel New York te gaan eten natuurlijk ter harte nemen. Zo kwam het dat we ‘s avonds, aan het eind van de eerste dag neerstreken bij een gezellig druk restaurant. Vooraf had ik de menukaart al bekeken waardoor ik enorme zin had gekregen om iets van de oesterbar te bestellen. Helaas voor mij was dat nogal boven mijn budget. Het alternatief, tonijn, was gelukkig ook erg smakelijk!

Hotel New York Rotterdam
De oesterbar in Hotel New York.

5. Je zintuigen prikkelen in de Markthal

Je hebt eerder al kunnen zien en lezen hoe enthousiast ik over de Markthal ben. Dat vertelde ik in dit artikel over de Markthal. Naast het feit dat de Markthal een prachtig gebouw is qua architectuur, is het ook een bijzondere plek als het om eten gaat. Je vind er heerlijkheden uit alle windstreken en als foodie is dat een genot voor mijn zintuigen. Echt een aanrader!

Markthal rotterdam

6. Laurenskerk

De kubuswoningen, de Markthal en de Laurenskerk liggen allemaal in elkaars buurt, op slechts een paar honderd meter lopen van elkaar, bij NS-station Blaak. Deze bezienswaardigheden zijn dan ook allemaal makkelijk op een dag te bekijken.
Van de Laurenskerk werd ik zo enthousiast dat ik er 2 rondjes omheen gelopen heb. Om de ingang te vinden. Die was er wel, en in ik had ook de juiste te pakken, maar helaas was de kerk net de dag dat ik er in wilde gesloten. Erg jammer, want het leek me een mooie kerk.
Er zijn ongetwijfeld nog veel meer leuke dingen te doen en te zien in Rotterdam, maar tijdens de 1,5 dag die wij in Rotterdam waren hebben we het heerlijk rustig aan gedaan en vooral niet gehaast. Wél vaak koffie gedronken en geshopt. Het was fijn om er even tussenuit te gaan, maar ik moet zeggen dat het toch ook wel energie kostte en dat ik soms een beetje een dubbel gevoel had over deze citytrip.
Al met al was een fijn uitje en zou ik Rotterdam best nog wel eens weer willen bezoeken, maar dan wat langer.

stedentrip naar rotterdam

Met dank aan Rotterdam Partners voor het beschikbaar stellen van 2 Rotterdam Welcome Cards.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Stedentrip naar Rotterdam :: 6 x zéker doen”

  1. Zo leuk Rotterdam! Ik kom er eigenlijk te weinig want er is tegenwoordig zoveel te zien en doen. De Laurenskerk is inderdaad prachtig. Ik heb ooit een bruiloft gefotografeerd daar.. Mooiere locatie kun je niet hebben… En de markthallen vind ik fantastisch! En nu wil ik ook eten bij Bazaar!

    1. Leuk! Wanneer ga je? Dit zijn echt nog maar een paar tips, er zijn nog zoveel meer leuke dingen te doen! Zelf had ik bijvoorbeeld ook nog graag naar een museum gewild, maar dat ging helaas niet meer.

  2. Ik ben er vorig jaar geweest met m’n dochter om te shoppen en 2 jaar geleden met beide meisjes .. het is een leuke stad maar haalt het niet bij Amsterdam 🙂 zeg ik als ras Amsterdamse !

  3. Apart dat onze stad zoveel verschillende aspecten heeft he. De eerste keer dat ik de kubuswoningen zag liep ik er eigenlijk per ongeluk ‘tegen aan’

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares