Beijing

Travel Wishlist ♥ Reizen door China

De Bund, panda’s in Chengdu, de Chinese muur, prachtige grotten en het Terracotta Leger. Dat zijn een paar van de prachtige dingen die ik hier in China al heb mogen zien in de (bijna) 4 jaar die ik hier woon. Aan het begin had ik veel tijd om te reizen en veel van China te zien. Lange vakanties tijdens Chinese feestdagen en een maand en twee maanden vakantie tijdens het Chinese Nieuwjaar en de zomer. Helaas is dat nu niet meer zo en kan ik minder vaak weg.

TRAVEL WISHLIST CHINA

Dat betekent niet dat er nog heel veel moois is dat ik graag wil zien. Het liefst zou ik een maand door China reizen (of langer) en dan heel veel moois gaan zien. Wat ik zoal zou willen zien lees je in deze blogpost.

Xinjiang

Xinjiang is een autonome regio in het noordwesten van China en de hoofdstad van Xinjiang is Ürümqi. De oorspronkelijke bewoners van Xinjiang zijn de Oeigoeren, een Turks volk. China is niet blij met de autonomie die Xinjiang heeft en probeert dit op allerlei manieren te verminderen. Dat betekent dat veel van de oorspronkelijk cultuur in rap tempo verloren gaat. Een plek waar ik dus snel heen zou ‘moeten’.
Maar wat wil ik er dan zoal zien?
Nou, bijvoorbeeld de Taklamakan Woestijn. Een enorme woestijn met zandduinen die vaak hoger dan 100 meter zijn en soms wel hoger dan 300 meter! Het lijkt me fantastisch om op een kameel door een deel van de woestijn te trekken.

In mijn vorige Travel Wishlist had ik het over de Zijderoute en laat die nou net door Kashgar komen. Een stad die, naar het schijnt, snel verandert en moderniseert. De mensen, de vele kruiden op markten. Ik heb al zoveel prachtige foto’s gezien!
Wat ik ook prachtig vind is het Karakul Meer. Een strakblauwe lucht, weerspiegeling in het water, adembenemend gewoon.

Hunan

Hunan staat bekend om zijn prachtige natuur, de bergen, het groen en de Yangtze rivier die zich in het noorden bevindt. Momenteel wil ik maar om één reden naar Hunan en dat is om Zhangjiajie te zien. Het is een nationaal park en de bergen en natuur is er fantastisch. Vooral wanneer je in de ochtend gaat en de mist nog niet opgetrokken schijnt het heel indrukwekkend te zijn.

glazen brug in zhangjiajie china
Prachtige slofjes.

Harbin

In het uiterste noorden van China ligt de stad Harbin. Hier wil ik heen in de koudste maand van het jaar, wanneer het Harbin Ice Festival wordt georganiseerd. Tijdens dit festival zijn er de meest prachtige ijssculpturen te bewonderen. Ik ben nu al bang voor de kou en voor het bevriezen van ledematen, maar het is zo prachtig dat ik dat graag voor lief neem.

Gansu – Zhangye Danxia Landform Geological Park

Dit is toch wel een van de meest bijzondere natuurfenomen die  er bestaan, of niet? Dikke lagen mineralen en steen zorgen voor een schitterende kleurencombinatie. Het duurde uiteraard wel jaren voor het er zo uit zag. Ik kan me er geen voorstelling bij maken dat zoiets in het echt zou bestaan en dat maakt het voor mij zo bijzonder, waardoor ik er heel graag naar toe zou willen.

Inmiddels heb ik de regenboogbergen in China gezien!

Dit is maar een kleine selectie van de plaatsen en plekken die ik hier in China nog graag wil bezoeken. Meer foto’s van mooi plekken staan op Pinterest.

Als jij naar China kon gaan, wat zou er dan op jouw Travel Wishlist staan?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

10 thoughts on “Travel Wishlist ♥ Reizen door China”

 1. Ha, fijne nieuwe inspiratie voor China! We zijn van plan om volgend jaar acht maanden op reis te gaan en dan ook overland van Istanbul naar Beijing te reizen. Kashgar staat zeker op de verlanglijst, maar Zhangjiajie en Gansue zien er ook fantastisch uit!

  1. Dat klinkt als een hele gave reis!
   Ik zou al willen zeggen; laat het horen als je hier aankomt, doen we een kleine bloggermeeting 😉

 2. Het IJsfestival is inderdaad echt de moeite waard. Koude handen krijg je alleen als je je handschoenen uit moet doen om foto’s te maken… In Harbin hebben ze trouwens ook nog een Stalinstraat, wat op zich natuurlijk al een reden voor een bezoek is.

  Beijing Hikers organiseert een geweldige trip naar Zhangjiajie, maar die is wel érg duur: 9,590 RMB (voor niet-leden). Jammer, want daar overheen hiken moet fantastisch zijn.

 3. Al wil ik dan niet in Chine wonen ;)….die plekken die je nu laat zien lijken me idd ook erg mooi! Vooral die woestijn en dat meer. Práchtig!

 4. Dat is natuurlijk een enorm voordeel van wonen in zo’n groot land als China; dat je er eindeloos veel kunt ontdekken en dan nog steeds niet uitgekeken bent. Veel variatie ook! De mistige bergen van Hunan zien er super uit. IJsfestival laat ik dan weer graag aan jou over (ik wacht wel op je foto’s ;))

  1. Je raakt hier inderdaad nooit uitgekeken!
   Ik ga het nu echt proberen, om er naar toe te gaan, wil het al zo lang! Je moet wel even geduld hebben, het is pas weer in januari 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares