pai

Hoe ik bijna 3x (!) ging trouwen in Thailand

De dagen vliegen voorbij hier in Pai! Ik zwem regelmatig, lees & slaap veel, geniet van al het heerlijke eten en maak vrienden met de lokale bevolking en toeristen die Pai aandoen. Wat ik ook doe is het weigeren van huwelijksaanzoeken. Ik wil namelijk heleaal niet trouwen in Thailand!

Bijna 3x (!) ging Trouwen in Thailand

Pai
Prachtige tempels tijdens een tocht op de scooter

Ontspannen

Pai is een stadje vrij van stress. De mensen die hier wonen kénnen het woord niet eens. Alles gaat langzaam en rustig aan. Zonder moeite vind ik mijn weg in deze ontspannen sfeer. Ik lees over Thailand, ga zwemmen, heb goede gesprekken met de andere vrijwilligers die hier lesgeven. Het maken van vrienden was nog nooit zo gemakkelijk.

Scooters & huwelijksaanzoeken

Afgelopen week huurde ik weer een scooter om de prachtige omgeving van Pai te kunnen ontdekken. Ik kan er niet over uit hoe mooi het hier is. De foto’s doen geen recht aan de werkelijkheid; in het echt zijn de bomen nog groener en de luchten blauwer dan blauw.

‘s Avonds ga ik er met mijn huisgenoten op uit om te genieten van een biertje, de ontspannen sfeer, de avondwarmte en de vrijheid die ik hier geniet. De feestjes zijn super; in de barretjes kun je heerlijk chillen en er wordt goede muziek gedraaid. Het zijn dezelfde barretjes waar de alcohol soms rijkelijk vloeit en dat levert vermakelijke gesprekken op.

trouwen in Thailand
Is het één van deze mannen geweest die me ten huwelijk gevraagd heeft?i

Pai
Gesprekken waarin de mannen waar ik mee in gesprek ben plots al hun verstand lijken te verliezen. Op één van de avonden gingen de gesprekken die ik had in vreemde richtingen; drie mannen (afzonderlijk van elkaar) waar ik mee in gesprek was besloten mij op een willekeurig moment in het gesprek ten huwelijk te vragen. Hoewel ik gevleid was heb ik hun vraag met een ‘nee’ moeten antwoorden. Trouwen in Thailand gaat niet gebeuren. Althans, niet tijdens deze reis.

Scooters & huwelijksaanzoeken

Hoewel mijn originele plan was om 4 weken te gaan lesgeven heb ik besloten om er 3 weken van te maken. De laatste week van mijn maand in Thailand ga ik gebruiken om andere plaatsen in dit bijzondere land te gaan bekijken. Zo ga ik komend weekend naar Chiang Mai en zal ik later ook naar Ayutthaya en Bangkok gaan. Daar heb ik echt ontzettend veel zin in!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Hoe ik bijna 3x (!) ging trouwen in Thailand”

 1. Als je al besluit om te gaan trouwen dan doe je wel hier he. Je weet dat je tante niet zomaar in een vliegtuig stapt. En hij moet toch ook eerst goedgekeurd worden. Nou wij wensen jou nog veel plezier en een goede reis.
  groetjes oom albert en tante aaf.

 2. Yo Zus,

  Trouwen ? Ik d8 jij het er aldoor over had dat je nog geen vriendje had :S. We gaan niet de zelfde stunt uithalen als wat je met je rijbewijs gedaan hebt he.
  Trouwens had dat ff gemeldt dat je ging scooter rijden had ik de scooter wat langer gehouden had je die van mij wel weer kunnen overkopen 😉

  suc7 nog eem daaro en goeie reis terug alvast 😉
  Ben bang dat ik niet mee kan om je op te halen.

  (k) je broertje

 3. Hoi,
  Dacht ik dat je nog lang niet gaat trouwen, nu weet ik hey zo net nog niet.
  Ben je in de ban van de trouwpartijen die gaan komen.
  Hier alles goed nog mooi weer. Nog veel plezier de rest van je vakantie.En geniet er maar lekker van.

  Groetjes XXXXXX
  Pap en mam

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares