wuhan

Fotoblog: een weekend in warm Wuhan

Juli zat barstensvol reizen. Ik bezocht Seoul, ging naar Shanxi en maakte een geweldige reis door Japan. En alsof dat nog niet genoeg was, was ik ook nog een weekend in Wuhan. Wuhan was verrassend leuk en er is genoeg te doen voor een weekend. Ik laat je zien wat ik er deed.

Zaterdag in Wuhan

wuhan

We beginnen de dag met een wandeling over één van de bruggen die over de Yangtze Rivier (in het Nederlandse wordt hij wel de Blauwe Rivier genoemd) ligt. Je hebt er een mooi uitzicht over het water. De Yangtze is een enorme rivier, de langste in Azie. Ik ben dan ook nogal verbaasd wanneer ik er mensen in zie zwemmen. Het water ziet er niet schoon uit, de stroming is sterk en daar varen heel veel schepen. Later hoor ik dat ze allemaal Mao na willen doen.

wuhan

Nadat we de Yangtze overgestoken zijn lopen we door wat winkelstraten. Niets voor ons en daarom lopen we snel verder richting het oude deel van de stad. Ik voel me meteen thuis, dit is wat China voor mij is; het oude, het leven dat zich op straat afspeelt. De straatjes doen me denken aan de hutongs in Beijing.

wuhan

Je verwacht het misschien niet, maar Wuhan heeft een lange, rijke geschiedenis. Dat zie je terug in de architectuur. Door de stad heen vind je gebouwen zoals deze. Wuhan heeft zelf haar eigen ‘De Bund’, zoals we die uit Shanghai kennen. De gebouwen moeten ooit prachtig zijn geweest, maar helaas worden veel van de gebouwen niet goed onderhouden. Zo zonde!

wuhan

We zorgen goed voor onszelf. Na een flink eind gelopen te hebben beginnen we met dumplings. Of ze gewoon écht lekker zijn óf dat ze geweldig smaken omdat ik al zo lang geen fried dumplings meer gehad heb weet ik niet, lekker zijn ze wel. Eén bakje is zelfs niet genoeg, er moet een tweede bakje komen.
Welkom is ook de ijskoffie die we in het ‘Merci Café’ drinken. Een schattig cafeetje met een heerlijke Engelse inrichting.

wuhan

Van al dat lopen worden onze voeten niet blijer en ze verdienen dan ook wel een pedicure. Lopend door dezelfde straatjes als waar we eerder door kwamen zien we een plek waar je terecht kunt voor een pedicure. Beiden zijn we niet zo moeilijk en hoewel de plek er niet al te geweldig uitziet vinden wij het prima. In eerste instantie is alleen de man aanwezig en hoewel hij zegt dat we de behandeling tegelijkertijd kunnen krijgen zijn we er niet helemaal gerust op. Na een minuut of 5 wachten komt zijn vrouw echter binnen. De pedicure kan dan, tegen onze verwachting in, nog niet beginnen. De vrouw komt namelijk net terug van de markt en er moet straks gewoon gegeten worden, dus eerst moeten de groenten gesneden worden en de vis schoongemaakt.

wuhan

De dag loopt ten einde, en in plaats van de metro nemen we het pontje terug naar de andere kant van de Yangtze. De skyline van Wuhan doet niet onder voor die van New York als je het mij vraagt. Zéker niet als hij er zo uitziet zoals op de foto rechts.
We sluiten de dag af met verse sushi en drinken later nog een Belgisch biertje aan het water.

Zondag in Wuhan

Zondag starten we de dag wat later. We slapen langer, ontbijten uitgebreid en tegen het einde van de ochtend trekken we er op uit, op zoek naar de Gude Tempel. wuhan

Een erg bijzondere tempel, voornamelijk om de architectuur. De tempel lijkt verrassend genoeg helemaal niet op een tempel van de buitenkant. De tempel lijkt meer op een kerk. Binnen valt het overigens een beetje tegen; de tempel is érg modern en er hangt naar mijn idee niet echt een sfeer.

wuhan

Na de tempel lopen we richting de rivier, naar ‘De Bund’ van Wuhan. Ook hier staan prachtige oude gebouwen én we komen een mooi kerkje tegen. Ik vind het zó bijzonder om deze architectuur zo prominent in een stad te zien! Een stemmetje in mijn hoofd zegt dat er niks van klopt dat deze gebouwen hier allemaal staan.

Meer koffie & een ontspannende massage

Zondag maakte ik bij lange na niet zo veel foto’s als ik zaterdag deed. Waar ik geen foto’s van heb, maar wat ik wel deed, was heerlijke ijskoffie drinken (begin je een patroon te herkennen?) en genieten van een massage.
Na bij de Italiaan (er is een heuse Italiaan in Wuhan, met Italiaanse eigenaren) heerlijke pizza gegeten te hebben besluiten we dat we een massage willen. Al lopend vinden we een goede plek en niet veel later liggen we heerlijk op een ligstoel terwijl onze voeten eens goed onder handen genomen worden. Genieten!

Verrassend Wuhan

Wuhan heeft me dit weekend weten te verrassen! Het is zeker geen must see wanneer je voor de eerste keer naar China komt, maar wanneer je er langer woont zoals ik, is het echt wel een leuke stad voor een weekendje weg.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

10 thoughts on “Fotoblog: een weekend in warm Wuhan”

  1. Haha geweldig dat die vrouw gewoon even de vis schoonmaakt en eet voordat de pedicure kan beginnen. Heerlijk zulke mensen, daar hou ik van. Gewoon lekker je eigen plan trekken. Niet altijd leuk voor de omgeving, maar ik hou wel van die karaktertrekken haha. En wat een mooie foto’s! Ik zou zo graag nog eens naar China willen, bijzonder land. Maar daar weet jij alles van haha!

    1. Prachtig toch!?
      En China moet je doen als je kunt! Het is inderdaad bijzonder en je gaat het zowel geweldig als verschrikkelijk vinden, haha.

  2. Wat een gave stad zeg! Ik vind het altijd bizar om me te bedenken dat er zo veel miljoenensteden in China zijn die wij gewoon totaal niet kennen. Het ‘oude’ China trekt me veel meer dan het nieuwe. Dit soort artikelen dragen trouwens wel bij aan het verbeteren van mijn beeld van China ;).

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares