4 dagen in seoul

4 Dagen in Seoul in 20 Foto’s ~ een impressie

Zoals je hier hebt kunnen lezen en op mijn Instagram hebt kunnen zien was ik 4 dagen in Seoul. Hoewel ik in eerste instantie mijn twijfels had of ik wel moest gaan vanwege de MERS ben ik blij dat ik uiteindelijk toch besloot om te gaan. Ik heb 4 dagen genoten van al het heerlijke eten, de georganiseerdheid van de stad en van het doen waar ik zin in had.

4 Dagen in Seoul

Woensdagochtend (1 juli) kwam ik aan en zondagmiddag vloog ik weer terug. Mijn hostel bevond zich op een perfectie locatie en heel veel plekken die ik wilde bezoeken waren op loopafstand. Ideaal! Een korte opsomming van wat ik zoal gezien en gedaan heb; Gwangjung Market, Insadong, Bukhansan Nationaal Park, een foodtour met On’go Food, de Bukchon Hanok Village, heel veel koffie gedronken, Gyeongbokgung Palace bezocht en heerlijke gegeten.

dagen in seoul

Tijdens mijn laatste avond in Seoul was ik met Joe van ZenKimchi Korea Food Tours op pad voor een Ghost Tour (daarover later meer). De tour bracht me onder andere langs het Cheongye stroompje waar ik de 3D lasershow kon zien. Over goede timing gesproken! Het was een mooie show, alleen was het helaas nog iets te licht om de lasers goed te kunnen zien. Verder experimenteerde ik wat met mijn camera en dat pakte redelijk goed uit.
Na mijn wandeling door de Hanok Village kwam ik uit in Insadong. Een ontzettend populaire onder toeristen en Koreanen. Aan het eind van de straat liep ik tegen een traditioneel optreden aan. Heel leuk om te zien en het deed me even denken aan het festival waar ik als kind mee opgegroeid ben.
Tijdens één van mijn dagen in Seoul bezocht ik ook de Noryangjin Vismarkt. Ik had er enthouiaste verhalen over gelezen, maar helaas vond ik de markt niet zo heel spectaculair. Ja, er was veel vis te vinden, maar het sprak niet zo tot mijn verbeelding als de Jagalchi Vismarkt in Busan.

dagen in seoul

Bij de ingang van het Gyeongbokgung Paleis stond een tafeltje met desinfectie om je handen mee schoon te maken en zo hopelijk de verspreiding van MERS tegen te gaan. Gelukkig waren er een aantal dagen voor mijn vertrek al geen nieuwe besmettingen meer geconstateerd, dat luchtte wel een beetje op.

dagen in seoul

dagen in seoul

Deze foto’s maakte ik op de Gwanjang Market, een paradijs op aarde voor elke foodie. Als ik niet voor een aantal avonden al plannen had gehad, dan was ik hier elke avond komen eten! De Gwanjang Market bevond zich namelijk op loopafstand van het hostel (Kimchee Hongdae Guesthouse) en was daardoor de ideale uitvalsbasis voor een snelle, lekkere hap.

dagen in seoul

Het eten in Seoul was geweldig! Helaas is Zuid-Korea niet de ideale bestemming voor vegetariërs; men is er dol op vlees en dat vind je dan ook bijna in elk gerecht terug. Gelukkig is het er wel; vegetarisch eten. Denk bijvoorbeeld aan deze overheerlijke kimchi-pannenkoek (kimchi-jeon 김치전), niet al te pittig, maar met genoeg bite & crunch om door te gaan als heerlijke snack.
Ook een heerlijke snack is gimbap (김밥), een soort sushi, maar dan zonder vis. Vaak zit er in deze, in zeewier gerolde rijst, komkommer, wortels en ingelegde radijs. Gimbap eet je met wat sojasaus er over en de Koreanen eten het vaak tijdens picknicks.

dagen in seoul

Donderdag bracht ik de hele dag door in Bokhansan Nationaal Park. Dit park ligt op een half uur met de metro van het centrum in de stad en is echt geweldig! De Koreanen komen er graag om te hiken, vooral in de weekenden kan het er erg druk worden. Vanaf het punt waar de foto gemaakt is kun je richting de toppen hiken, over een smal paadje met enkel een touw om je aan vast te houden. Hier zag ik vanaf nadat ik de Koreanen het had zien doen… Ik ken mezelf; ik ben een enorme stuntel! Daarnaast was ik niet echt gekleed op zo’n avontuurlijke hike met mijn rokje en All Stars.
In Gyeongbokgung kwam ik net aan voor de wisseling van de wacht begon. Ik herinner me dat ik het in 2012 ook heb gezien, toen in de winter. Het was net zoals toen spectaculair en indrukwekkend.
Op zoek naar de Hanok Village herinnerde ik me dat we er 3 jaar geleden ook heen wilden, maar dat we het uiteindelijk niet gezien hebben. Geen idee waarom, want we liepen toen door eenzelfde straatje als waar ik een paar dagen geleden doorheen liep (niet het straatje op de foto). De Hanok huizen hebben, ondanks dat ze er heel anders uitzien, veel gemeen met de hutongs in Beijing. Beiden liggen vlakbij paleizen die ooit erg belangrijk waren en ze hebben een soortgelijke structuur. Ik vond ze prachtig en genoot er van door de nauwe, oude straatjes te lopen.

dagen in seoul
Deze durfal is tot de top geklommen, hoger dan 700 meter.

dagen in seoul

dagen in seoul

dagen in seoul

dagen in seoul
Kijken ze blij, boos of bang? Ik weet het niet…

4 dagen in Seoul = 4 dagen eten in Seoul

dagen in seoul

Nog meer heerlijk eten! Helaas pakte deze Koreaanse barbecue niet zo goed voor mij uit omdat ik mijn vingers behoorlijk (2e graads) verbrandde. Ik pakte de tang op om het vlees te draaien, maar die was zó heet dat de blaren spontaan op mijn vingers verschenen. Het meest frappante was nog wel dat de gids de tang vervolgens zonder moeite oppakte…

dagen in seoul

Sfeerimpressie

Tot zover een korte sfeerimpressie met wat foto’s van mijn korte vakantie naar Zuid-Korea. De komende dagen ga de rest van de foto’s uitzoeken en lekker blogjes typen over Seoul en over de toffe dingen die ik heb gedaan. Ik ben in elk geval van plan meer over Bokhansan, de Food Tour en de Hanok Village te gaan schrijven en waarschijnlijk komt er ook wel een blog over de Gwanjang Markt!

Let’s pin it!

dagen in seoul

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “4 Dagen in Seoul in 20 Foto’s ~ een impressie”

  1. Seoul ziet er super gaaf uit Yvonne. Wat een bijzondere bestemming lijkt me dat! En dat eten.. Ik denk dat ik daar wel wat mee zou kunnen 😉 Jammer dat het er alweer op zit, maar ik ben erg benieuwd naar al je verhalen!

    1. Hey Kirsten,
      Bijzonder is het zeker, Korea is echt de moeite waard. Geen standaard backpack bestemming, maar heel makkelijk om in te reizen en heel afwisselend.

  2. Leuk om al die foto’s van Seoul te zien!! Wij zijn toen ook naar de Insadong geweest. Jammer dat de vismarkt tegenviel. Weet nog wel dat ik die vismarkt in Busan indrukwekkend vond!! Alleen die geur, jak… ik hou namelijk totaal niet van vis, haha. Vervelend dat je je vingers brandde met de bbq. Wij hadden toen ook zo’n bakplaat en dan moest je het vlees in koolblaadjes rollen… En geweldig dat je toevallig dat traditionele optreden zag 🙂

  3. Wat heerlijk dat jouw weekendjes weg uit dit soort bestemmingen kunnen bestaan! Ik heb slechts een paar uur op Seoul Airport doorgebracht (prima te doen trouwens!) maar je geeft nu ook een leuke impressie van de stad en met name het eten, leuk! 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares