sprookjesachtig lapland

Flashback: sprookjesachtig Lapland

Lapland is de laatste maanden een heel populaire bestemming. Veel bloggers die ik volg zijn er onlangs geweest, mensen hebben plannen om te gaan en ik zie de prachtigste foto’s van het Noorderlicht voorbij komen. Zelf was ik in 2008 in Fins Lapland en ik denk nog graag aan die reis terug.

Sprookjesachtig Lapland

sprookjesachtig lapland

In 2008 was ik als Erasmusstudent in Finland. Jyvaskyla om precies te zijn. Het was een geweldige tijd en ik kreeg de kans om heel veel mooi reisjes te maken. Ik bezocht onder andere Stockholm, maar mocht ook naar Rusland toe. En het koude, maar sprookjesachtig mooie Lapland.

sprookjesachtig lapland

Met de bus vertrokken we richting het noorden, richting de ijzige kou en de spierwitte sneeuw. Mijn favoriete muziek klinkend in mijn oren en mijn ogen wijd open, op oneindig. Ze zagen het landschap veranderen, ze zagen het landschap wit worden.

sprookjesachtig lapland

Ik beklom een enorme berg, ik geloof dat het in Saariselkä was, en zag alleen maar besneeuwde bomen, zo ver als ik kon kijken. En van die berg, daar gleed ik met een minislee vanaf. Een lol dat ik had! Ik herinner me dat ik daar een filmpje van maakte, die ga ik maar eens opzoeken.

sprookjesachtig lapland

sprookjesachtig lapland

De zon gaat onder en lucht kleurt prachtig oranje en roze. Op de voorgrond zie je de sporen van de snow scooter waarmee ik over dit enorm uitgestrekte meer reed. Wauw, wat een ervaring was dat! Dik aangekleed op een zwarte scooter, al vliegend over de sneeuw. De gids had er flink de vaart in; ik had moeite hem bij te houden en er waren momenten waarop delen van de scooter het contact met de sneeuw verloren.

sprookjesachtig lapland

Bovenstaande foto zie ik nu sinds lange tijd weer terug en het enige dat ik kan denken is: “wat is die scooter énorm groot!”

Het mooiste dat ik mocht zien was het Noorderlicht. Een prachtig schouwspel van kleuren die door de zwarte lucht dansen. Het is niet altijd te zien, je moet geluk hebben. Dat was ik! Zó mooi! Het is zo bijzonder, bij het bewonderen van de licht vergat ik de kou compleet en kon ik alleen maar genieten.

Wil je trouwens nou betere foto’s dan mij maken, lees dan de tips van Jenny! Zij heeft práchtige foto’s van het noorderlicht gemaakt.

sprookjesachtig lapland

sprookjesachtig lapland

Ja, als het kon ging ik zo terug. Deze reis zou ik nog wel eens over willen doen!

Vond je dit artikel leuk? Misschien wil je dan ook mijn andere artikelen over Lapland lezen.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

16 thoughts on “Flashback: sprookjesachtig Lapland”

  1. Wat een prachtig gezicht die besneeuwde bomen! Hoe koud was het? Oh zo’n ritje met zo’n sneeuw scooter lijkt me ook wel leuk! 😉 Ja Noorderlicht lijkt me prachtig. Marco wil dat ook ooit eens zien nog.

    1. Het was rond de -15. Best fris, maar niet super koud. Ik snap Marco helemaal! Vanaf vandaag elke zaterdag het kleingeld in een spaarpot doen? 🙂

  2. Mooi!

    Ik twijfelde in december tussen Fins Lapland en Noorwegen. Het werd Noorwegen. Maar nu? Nu wil ik én terug naar Noorwegen én naar Lapland. Pffff, waar kan ik extra tijd kopen..:

  3. Sprookjesachtig mooi! Ik moest ook meteen aan Frozen denken, zoals Chantal hierboven al zei 🙂 Het Noorderlicht zien is een droom van me die hopelijk nog eens uitkomt. Lucky you!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares