tropisch eiland hainan

Tropisch eiland Hainan – 3 dagen genieten!

Na de ellende vorige week met een aanrijding en fikse sneeuwbuien, kwam mijn reis naar  eiland Hainan op het perfecte moment. Op vrijdag vloog ik vanaf Beijing naar dit tropisch eiland om vervolgens 3 dagen te genieten van zon, heerlijk eten, het strand, verse kokosnoten en prachtige vergezichten vanaf bergtoppen. Vandaag een fotoblog van mijn trip naar het tropisch eiland Hainan!

China & een tropisch eiland

Voor ik begin met het delen van de foto’s, wil ik even zeggen dat ik het erg leuk vond om jullie reacties te lezen op mijn blog waarin ik de trip naar Hainan aankondigde. Er was best een aantal mensen dat nog nooit van Hainan gehoord hadden en niet wisten dat China behalve woestijnen, steden en bergen ook een tropisch eiland heeft. Hopelijk wordt China hierdoor populairder voor mensen die van alles wat, inclusief strand, willen tijdens hun reis.

Kijk mee met mijn fotoblog en ontdek het eiland Hainan!

Dag 1: Mangrove Bos, lunchen met locals & Qilou Street

tropisch eiland Hainan

In het noorden van het eiland, niet ver van de hoofdstad Haikou vind je een mangrove bos. Je kunt het op twee manieren verkennen; met een boot of lopend over een vlonder dat direct naast het bos ligt. Naar het schijnt ligt er een hele stad onder het bos, maar niemand heeft dat ooit echt gezien omdat het erg moeilijk is om door de wortels van de bomen te komen.
Wat me persoonlijk het meeste aanspreekt aan het mangrove bos, is het feit dat er meer aandacht wordt besteed aan het behoud van het bos en de flora & fauna dan aan het aantrekken van toeristen. Van dit soort projecten houd ik!

tropisch eiland Hainan

Na het bezoek aan het mangrovebos was het tijd voor lunch. We lunchten bij een familie thuis en de vrouw des huizes had samen met haar ayi’s heerlijk gekookt! Deze vis stond onder andere op tafel en ik was maar net op tijd om er een foto van te maken, zó lekker vond iedereen hem. Na de lunch reden we richting het centrum van Haikou, naar Qilou Street. Een straat met gebouwen in Europese stijl, uit de tijd dat Europeanen zich (tijdelijk) vestigden voor de handel. Qilou Street is een levendige straat met veel winkeltjes, restaurantjes en leuke cafeetjes. Bij ‘The Coconut Home’ deed ik een workshop en maakte ik een bijzonder nagerecht (daar zie je later meer van) én proefde ik nog 4 andere nagerechten. Op de foto zie je een soort sushirolletjes gevuld met papaya en mango, deze waren echt goddelijk!

Dag 2: Boundary Island, Yanoda & de hot springs van Narada

tropisch eiland Hainan

Strand!! Op dag twee namen we eerste de trein naar Lingshui, om daar vervolgens met de auto richting Boundary Island te rijden. Het laatste stukje legden we af met de boot. Boundary Island is een prachtige plek met een mooi strand en prachtig water. Na wat kokosnoten beschilderd te hebben was het tijd voor actie; tijd om te gaan parasailen! Dit had ik nog nooit eerder gedaan en ik vond het geweldig! Het uitzicht dat ik had vanuit de lucht was prachtig en het gaf me een vrij gevoel zo te vliegen. In de vlogs die ik dit weekend zal gaan proberen te editen komen hopelijk wat fragmenten van het parasailen.
Na het eiland was het tijd om het binnenland in te trekken; naar Yanoda Rainforest Cultural Tourism Zone. Een groot regenwoud op een berg waar je de meest geweldige uitzichten hebt. Daarnaast zie je er op verschillende plekken wild life (énorme spinnen) en kom je geregeld trossen bananen tegen. Het tofste in het park is het ziplinen dat je er kunt doen. Met een enorme vaart vloog ik over de boomtoppen, genietend van het uitzicht (ook daar is beeldmateriaal van)

tropisch eiland Hainan

Het einde van de dag sloten we af met een maaltijd bij een lokaal restaurant. Het eten was er prima en lekker, en kreeg een extra bijzondere smaak door het sausje waar ik de groenten & het vlees in dipte. Dit sausje is gemaakt van sojasaus, wat knoflook, pepers en een calamansi, een soort limoen. De laatste geeft het eten een frisse smaak en brengt de smaken goed naar voren. Deze combinatie was ik nog niet eerder tegengekomen, wat niet verrassend is, want het bleek een typisch Hainan te zijn.
Na het eten kwam ik terecht in een paradijsje. Het hotel (Narada Resort & Spa Qixian Mount) waar we verbleven lag midden in een oerwoud en was echt prachtig! Een heerlijke kamer met een balkonnetje en trapje dat me naar de hot springs leidde. De hot springs waren heerlijk ontspannend na de lange dag en het bed, hoewel wat groot voor mij alleen, sliep heerlijk.

Dag 3: Nanshan Tempel, Yalong Bay & street food

tropisch eiland Hainan

Nanshan Tempel ligt op zo’n 40 kilometer van Sanya (het bekende strandgebied van Hainan) en beslaat een enorme oppervlakte. Wil je alles kunnen bekijken in een rustig tempo, dan kun je het beste een hele dag voor je bezoek uittrekken. Vooral het beeld van Kwan-yin is een echte publiekstrekker met haar 180 meter hoogte. Vooral vanaf een klein standje verderop in het park heb je een mooi uitzicht op haar (ze heeft overigens 3 gezichten zodat ze alle richtingen in de gaten kan houden).

tropisch eiland Hainan

De dag eindigden we in het Yalong Bay Tropical Paradise Forest Park waar ik weer getrakteerd werd op prachtige uitzichten. Simpelweg fantastisch! Het YBTPFP was ooit een filmlocatie en is daardoor erg populair onder Chinese toeristen. Op de exacte filmlocatie liepen tientallen stellen rond om hun trouwfoto’s te laten maken.
We sloten de dag én de reis af op een night market in Haikou. Dit soort markten mis ik ontzettend hier in Beijing. Ik houd er van om ‘s avonds buiten te kunnen zitten, een drankje te drinken en te genieten van heerlijk eten zoals verse oesters, een aubergine en ‘fried ice’.

Een beetje verliefd op tropisch eiland Hainan

De afgelopen dagen ben ik een beetje verliefd geworden op het tropisch eiland Hainan. De variatie die het eiland biedt, het heerlijke eten, vers fruit in overvloed en de aardige mensen. Mede doordat Hainan een tropisch eiland is, is de sfeer heel anders dan in Beijing. Voor mij voelde het er meer als zuid-oost Azië, een beetje zoals Thailand of Maleisië.
Voor mij is het duidelijk; ik móet een keer terug naar Hainan, maar dan wat langer!

Zou Hainan een bestemming voor jou zijn?

Hainan Tourism Board nodigde mij uit voor een bezoek aan Hainan.
Meningen zijn van mijzelf.
Deze blog bevat een affiliate link.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

21 thoughts on “Tropisch eiland Hainan – 3 dagen genieten!”

 1. Wat een leuk blog. Ik had ook ooit van Hainan gehoord trouwens. Zo te zien een mooie bestemming. Ja ik geloof dat ik daar best heen zou willen. Je foto’s zijn ook mooi!

  1. Zeker doen!!
   Er is zo veel leuks te zien en doen op Hainan 🙂 Binnenkort komt er een foodblog online, is ook wel wat voor jou. Met onder andere ‘chicken droppings’ 🙂

 2. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wauw! Wat ziet het er daar mooi uit zeg!
  Zelf ben ik in Z-Korea naar het eilandje Jeju-do geweest, en dat heeft ook een subtropisch klimaat 🙂

 3. Ook ik heb nog nooit gehoord van Hainan, maar dat dat zonde is wordt duidelijk na jouw prachtige foto’s en leuke verslag. Ziet eruit als je heerlijke dagen hebt gehad. Benieuwd naar de actiebeelden van het ziplinen! 🙂

 4. Wow, had nooit gedacht aan een tropisch eiland van China. Het eten ziet er ook erg goed uit.
  Zijn dus nog zoveel plekken die ik niet ken 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares