feature leven in china

Leven in China Maand #82 – 1 jaar getrouwd, hitte, regen & vakantie

Juni is voorbij! Dat betekent dat ik van mijn vakantie kan gaan genieten. Heerlijk! Deze 52e maand in China ging ik door met sporten, rondde ik alles af op mijn werk én vierde ik, samen met Miguel, ons 1-jarig huwelijk. Verder was het heel warm in Beijing en viel er behoorlijk wat regen. Ik laat het je zien in dit nieuwe maandoverzicht.

Leven in China #82 – 1 jaar getrouwd, hitte, regen & vakantie

Spinnen en rennen

Inmiddels ben ik al weer 6 weken aan het spinnen. Ik vind het nog steeds leuk en het gaat met steeds beter af. Mijn conditie is echt een stuk verbeterd de afgelopen weken en mijn benen zijn sterker geworden. Helaas is de deal die ik had geannuleerd waardoor ik nu op zoek moet naar een nieuw groepje mensen om een pakket mee te kopen. Losse lessen zijn te duur en zelf een groot pakket kopen is me ook te prijzig.

sporten in beijing

Als het even kan loop ik 2 keer per week hard. Ik wilde dit weekend gaan, maar de lucht was helaas te slecht. Ik ben bijna halverwege de training voor de 5 kilometer en tijdens mijn volgende les moet ik 8 minuten aan één stuk rennen. Dat wordt een uitdaging!
Over uitdagingen gesproken; ik zag onlangs een advertentie op Facebook voorbij komen voor de marathon op de Chinese Muur. Nou is een marathon me net iets te ambitieus, maar 8,5 kilometer op de muur rennen lijkt me best te doen. Ik heb me nog niet opgegeven, maar denk er sterk over dat wel te doen binnenkort.

Bijzondere lunch en een niet-werkende airco

noedels in beijing

In juni werd ik uitgenodigd om te komen lunchen bij het Red Wall Garden Hotel, niet ver van mijn huis. Ik werd getrakteerd op onder andere deze heerlijke kom met verse noedels, maar ook de andere gerechten waren lekker. Lees de uitgebreide review over de lunch hier.

De airco in onze woonkamer is al heel lang stuk. Onlangs waren er werklui die er eindelijk achter kwamen wat er nou loos was. Er moest een onderdeel vervangen worden, maar dat was niet op voorraad. Inmiddels is het onderdeel al ruim 2 weken hier, maar op één of andere manier wil het maar niet lukken om iemand het komen te laten vervangen. Echt heel irritant! Vooral omdat het de afgelopen maand buitengewoon warm is geweest.

Hittegolf in Beijing

hittegolf in beijing

Zo warm dus. 37 graden is echt niet leuk. Op sommige dagen kwam de gevoelstemperatuur boven de 40 graden. De poezen hadden het er ook zwaar mee. Ze blijven donkere plekjes opzoeken (onder de bank) en de keukentegels zijn de laatste dagen favoriet.

Regen in Beijing

regen in beijing

Eindelijk viel er wat regen! Beijing is normaliter enorm droog wat op zich best fijn is. Halverwege de maand viel er echter zo veel regen dat ik tot mijn enkels in het water stond en er vloedgolven (soort van) in de straten ontstonden. Het water tot mijn enkels was nog niets, want sommige mensen stonden tot hun knieën in het water!

Vakantie gepland!

vakantie naar cambodja

Jaren geleden (7 om precies te zijn) had ik deze Lonely Planet bij me met daarin post-it briefjes op bladzijden met bestemmingen in Laos en Cambodja die ik wilde bezoeken. De briefjes zitten er nog altijd in en verrassend (of niet?) genoeg wil ik deze zomer een aantal van dezelfde plekken bezoeken. Benieuwd waar ik precies naartoe ga in Cambodja? Lees dan dit artikel over mijn vakantie naar Cambodja.

Op school werden we getrakteerd op een lekker ontbijt. Er waren donuts, bagels en krentenbroodjes, maar er was ook veel vers fruit. Ik hield het bij een bagel met cream cheese en wat fruit. Lekker!

Bloemen

bloemen van mijn werk

Voor het eerst in mijn leven at ik een smoothie bowl. Ik at hem bij Moka Bros, een naam die je vast bekend voorkomt als je hier vaker komt. Lekker verfrissend met rode vruchten, wat mango, pistachenootjes en van dat gezonde spul (geen idee hoe het ook al weer heet). Het is wel eten met risico, want zo’n rood soepje spettert nogal als het van je lepel valt. Trek vooral dus niet je nieuwe, lichtroze jurkje aan zoals ik deed wanneer je dit wilt eten.

Vlak voor het eind van het schooljaar hadden we een eindejaarsetentje van mijn werk (er wordt zo goed voor ons gezorgd!) en aten we met een grote groep bij een restaurant in de buurt. Aan het einde van de avond kreeg het personeel dat Daystar Academy gaat verlaten een bloemetje. Tot mijn grote verbazing kreeg ik ook een bos! Ik was verbaasd, want in mijn ogen verlaat ik de school niet. Ik kom alleen maar op een andere locatie te werken.

Fietsen & 1 jaar getrouwd

gratis fietsen in Beijing

Sinds een paar maanden staan dit soort fietsen overal in de stad. Je downloadt de APP, betaalt borg en vervolgens kun je (nagenoeg gratis) overal in de stad zo’n fiets pakken. Heel handig om van de metro naar je werk te fietsen, maar persoonlijk vind ik het heel irritant. De fietsen staan daadwerkelijk overal. Soms netjes in een rij, soms liggen ze in de bosjes, dan ligt er ergens een tiental fietsen op elkaar gestapeld. Verder worden deze fietsen gebruikt door mensen die geen ervaren fietsers zijn. Het risico op ongelukken is daarmee veel groter. Daarbij heeft menig Chinees zijn / haar telefoon in de hand terwijl ze fietsen; ellende gegarandeerd.

Op 25 juni waren Miguel en ik al weer 1 jaar getrouwd! We hebben nu een papieren huwelijk en dat wilden we een beetje vieren. We wilden eigenlijk een weekendje weg, maar omdat we bijna op vakantie gaan besloten we bij één van de restaurants van het luxe The Opposite House (een hotel) te gaan dimsummen. We hebben heerlijk gegeten, dronken liters thee en goede gesprekken gevoerd.

Dat katten en poezen de vreemdste plekken uitkiezen om te liggen en relaxen is algemeen bekend, maar dat de wasmand (met vuile was) een fijne plek is wist ik niet. Ons kleine vosjes was hier in de wasmand gesprongen om het zichzelf daar gemakkelijk te maken.

Wat brengt juli?

Vakantie! Ik ben nog een paar dagen in Beijing zodat ik rustig kan inpakken en de laatste dingen kan regelen voor onze reis / vakantie. Ik hoop nog een keer of 2 te kunnen hardlopen voor vertrek, hopelijk werkt de lucht mee.
De poezen gaan ook op vakantie dit keer. In een buitenwijk is er een soort kattenhotel waar ze naartoe gaan. Overdag kunnen ze (met andere katten) in een grote ruimte spelen (er staan zo veel klimtorens!) en ‘s nachts gaan ze in een aparte ruimte. Ik was nog even in paniek hoe ik ze daar moest krijgen, maar ze worden zelfs opgehaald! Ideaal dus!
Eind juli kom ik weer terug; juli zal ik dus grotendeels in Cambodja doorbrengen.

En jij?

Heb jij al vakantie of moet je nog even werken?
En wat zijn je vakantieplannen?
Oh, en mocht je nog last minute tips hebben voor Cambodja of Kuala Lumpur, ik hoor ze graag!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Leven in China Maand #82 – 1 jaar getrouwd, hitte, regen & vakantie”

  1. Nog van harte! Time flies…
    Fijn dat jullie zo’n goed oppasadres hebben gevonden, kunnen ze (hopelijk) dit jaar niet ontsnappen 😉

  2. Gefeliciteerd met je eenjarig huwelijk! Cambodja klinkt ook weer super. Hopelijk minder warm dan thuis..

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares