Leven in Beijing

Leven in China #16: sapjes & voetbal

leven in china

De laatste dag van juni! De eerste helft van het jaar 2014 is al weer voorbij en bij de meeste mensen staat de zomervakantie voor de deur. Zelf moet ik nog even wachten tot ik vakantie heb; 3 augustus heb ik vrij en mag ik 2 weken thuis blijven. Deze week maakte ik niet zo veel foto’s, ik vergat het steeds en daarbij doet mijn telefoon het ook niet meer zo geweldig. Gelukkig heb ik toch een paar foto’s weten te maken. Kijk je mee?

Sapjes en voetbal

sapjesHet weekend begon ik met een sapje. De afgelopen week dronk ik als ontbijt en als avondeten een verse sapje. Gezond, lekker (meestal) en een goede manier om een beetje te detoxen. Ik drink van alles; met boerenkool en spinazie, komkommer, watermeloen, gember, wortel of tomaat. Er zijn zoveel variaties denkbaar!

vervoer in china

Dit is een kruispunt vlak bij ons huis en het is duidelijk een hangplek geworden! Elke dag, zo aan het eind van de middag komt hier een groep bij elkaar om wat te praten, te hangen of kaart te spelen.

wk nederland - chili

We keken de wedstrijd Nederland – Chili met ons tweeën buiten op het plein voor ons huis. ‘s Middags was ik bij de sportschool gaan kijken die ik laatst had ontdekt en toen zag ik een groot scherm en een boel picknicktafels. Bleek dat de wedstrijden daar uitgezonden worden! We keken er de eerste helft, want veel sfeer hing er niet. Er was bijna niemand aanwezig en de crowd was nogal tam.

reis quote

Ik heb op het werk altijd van 12 tot 2 pauze. Veel te lang in mijn ogen, maar ja, de kinderen moeten slapen dus dan heb ik pauze. Soms werk ik tijdens mijn pauze, soms ga ik naar buiten, soms blog ik (ik type dit nu ook op school). Ik plaatste deze foto die ik maakte van mijn beeldscherm. De quotes komen volgende week online, nog eventjes geduld dus ;). Lees ze hier.

Beijing bikini

Mmm, ik kan me niet precies herinneren waar ik deze foto maakte, eerlijk gezegd. Hij zou overal in Beijing gemaakt kunnen worden. Het is een typisch straatbeeld: mannen die bij elkaar komen voor Chinees schaken of voor Mahjjong. Ook kenmerkend is het opgerolde T-shirt. Wanneer het warm is rollen Chinese mannen massaal hun shirt omhoog. Om het lekker door te laten tochten wellicht?

hello miss yellow hair

Via Instagram liet ik weten dat mijn review van het boek ‘Miss yellow hair, hello!’ verschenen was. Na het lezen van het boek had ik gemengde gevoelens over haar verhaal. Sommige stukken vond ik erg leuk om te lezen, andere stukken wat minder. Mocht je de review nog niet gelezen hebben en benieuwd zijn, hier kun je het lezen.

chinese toerist

Zaterdag was ik op de Chinese variant van de Vakantiebeurs. Rondstruinen, inspiratie opdoen en mensen kijken. Altijd leuk toch? Het zette me wel aan het denken over mijn (onze) toekomst. Daar schreef ik zondag gelijk een blogje over.

broodje subway

Terug van de BITE hadden we beiden nogal trek en dus liepen we op weg naar huis even langs de Subway voor een broodje. Ik eet het bijna nooit dus hij smaakte extra lekker!

HSK Toets

10 mei deed ik de HSK 3 test en de HSK middle leven spoken test. Voor de eerste slaagde ik, de tweede deed ik een stuk minder goed. Ik ontving eindelijk mijn certificaat en kwam er achter dat ik plots Duits ben en niet langer Nederlands. Oeps…

Oproakeldais warffum

Zondag ontving ik een foto van mijn moeder van het jaarlijkse folklorefestival dat in het dorp waar ik opgegroeid ben wordt gehouden. Ik ging er altijd met veel plezier naar toe en vond het geweldig om alle dansgroepen te zien optreden.

sporty de poes

De geiser in de keuken is kapot en dus moeten we met een teiltje water uit de badkamer halen. Heel onhandig! Leuk voor Sporty want toen ik het teiltje na gebruik even op de grond zette wist mevrouw niet hoe snel ze er in moest kruipen!

Komende week

Deze week staat er niet zo veel op het programma. Woensdag ga ik waarschijnlijk voor het eerst sinds eeuwen weer naar de sportschool (die zich op 3 minuten loopafstand bevindt), ik heb Chinese les, vrijdag is het Independence Day (de plannen zijn nog vaag) en in het weekend zal ik natuurlijk voetbal kijken (om 4 (!!!) uur ‘s nachts) en zondagochtend heb ik plannen om naar Panjiayuan te gaan, een (antiek)markt hier in de stad.
Nu ik het zo opschrijf is het toch nog best een hoop wat ik wil gaan doen.

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

Wat zijn jouw plannen?

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  zuster_klivia
  30 June, 2014 at 9:04 PM

  Haha, die Sporty 🙂 Gek poezenbeest…

 • Yvonne
  Reply
  Simone
  30 June, 2014 at 10:42 PM

  Leuk om de foto’s zo te zien! Dat hangen doen ze volgens mij wel overal in Azië even goed… 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Insoon
  1 July, 2014 at 11:47 AM

  Wat een leuk overzicht! Grappig zo’n hangplek bij het kruispunt en leuk dat je daar in China ook naar het voetbal kijkt. Wel jammer dat het zo rustig was bij het grote scherm.. en dat wordt dit weekend dus ‘s nachts kijken 😉 En gefeliciteerd met je certifcaat voor Chinese les. Maar wel apart dat je opeens Duits bent geworden, hihi

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares