feature leven in china

Leven in China Maand #77 – Pekingeend, Chinees Nieuwjaar vieren & een geheim

Het laatste foto-overzicht is van zo’n 3 weken geleden. Tijd dus voor een nieuwe update! Zoals je gemerkt hebt komen er geen wekelijkse updates meer online. Dit komt voornamelijk doordat de weken er vrijwel hetzelfde uitzien. Eat, sleep, work, repeat zeg maar en of jullie daar nou op zitten te wachten… In elk geval heb ik nu weer een verse ‘Leven in China’ voor je.

Pekingeend, Chinees Nieuwjaar vieren & op naar de 100!

huisdieren in China♥ Terug in Beijing waren de poezen weer blij dat ik terug was. Sporty had een dag bij de deur gezeten om te wachten tot ik terugkwam en Ethel liet me niet met rust nadat ik terugkwam. Hoewel ze soms ondeugend zijn, zijn ze over het algemeen gelukkig heel lief en leuk. ♥

verse sapjes

♥ Je hoeft maar even weg te zijn uit Beijing of alles is veranderd. Ik was nog geen 2 weken weg, maar bij terugkomst herkende ik mijn buurt bijna niet terug. ♥ Na de feestdagen en al het lekkers dat ik in Nederland at wilde ik even gezond doen. Er lagen nog wortels en citrusvruchten in de koelkast en daar maakte ik een vers sapje van. ♥

mood board 2017

♥ Op Nieuwjaarsdag besloot ik een mood board te maken. Het schijnt dat je je doelen makkelijker kunt behalen wanneer je ze continue ziet. Ik kijk nu dus continue naar dit mood board in de hoop dat al mijn wensen uitkomen. Tot nu toe gebeurt er vrij weinig. Misschien dat ik zelf in actie moet komen? Hij is overigens nog niet af, maar ik heb geen tijdschriften die ik kan gebruiken om hem af te maken. Fail. ♥ Terug in Beijing! Terug in de smog. ♥

beijing metro

♥ Op school is het sinds een paar maanden elke donderdag Theme Thursday. Wanneer je je in het thema kleedt maak je kans op prijzen. Ik doe vooral mee omdat ik het een leuk initiatief vind; het zorgt voor saamhorigheid. Zelf had ik geen kleding met ruitjes, maar gelukkig had Miguel dit shirt in zijn kast hangen! ♥ Dit is een foto van een echte dare devil. In de metro laten ze geregeld dit soort filmpjes zien. Mannen die meters boven de grond met één hand aan een paal hangen, mannen die balanceren op een balk van 10 centimeter breed met onder zich een enorme waterval en nog meer van dat soort acties voor waaghalzen. Nou is het op zich niet zo gek dat ze dit laten zien, maar op dezelfde lijn laten ze ook filmpjes zien waarin ze de bevolking in Beijing wat proberen te leren. Wat? Nou, dat je als burger netjes van de loopbrug gebruik moet maken wanneer je wilt oversteken en dat je niet zomaar de weg over moet lopen. In het midden van de weg staan hekjes en daar zou je zomaar over kunnen struikelen, met alle gevolgen van dien.
Ik vind het nogal tegenstrijdig. ♥

chinees nieuwjaar

♥ Uit Nederland nam ik wat marsepein en gevulde speculaas mee. Dat vond ik altijd erg lekker, maar jemig, wat is dat zoet! ♥ Sinds vorige week ziet de metro er zo uit. Het is een stuk leger en ik zie vooral mensen met koffers. Het Chinees Nieuwjaar komt er aan en dan gaan de meeste mensen terug naar huis. Het hele Chinees Nieuwjaar en de reisdagen er omheen duren in totaal 40 dagen. ♥

Ik heb in de afgelopen jaar trouwens best wel wat over het Chinees Nieuwjaar geschreven en gefilmd. Mocht je er meer over willen weten, klik dan op één van de volgende links;

chinese snacks

♥ Mijn klassenassistente had snacks meegenomen uit haar woonplaats. Deze snack heet ‘麻粩’ (má lāo) en is zoet, plakkerig en heeft nootjes aan de buitenkant. De binnenkant is heel luchtig. Misschien klinkt het niet zo lekker, maar ik vond ze goed smaken! ♥ Afgelopen vrijdag was de laatste dag voor de vakantie en vierden we het Chinees Nieuwjaar. Net zoals vorig jaar was er een optreden en daarna deden we allerlei activiteiten in verschillende lokalen. Het was echt heel erg koud. Zo koud zelfs dat de allerkleinsten na 15 minuten weer naar binnen gingen. ♥

tangyuan

♥ We maakten onder andere tangyuan, een snack die tijdens de periode rondom Chinees Nieuwjaar wordt gegeten. Het wordt gemaakt van rijstmeel (dat plakt zo lekker) en de balletjes zijn gevuld met rode bonen pasta, zwarte sesam, pinda of kokosnoot. Tangyuan wordt voornamelijk in het zuiden van China gegeten. ♥ Ik maakte aan het begin van het jaar niet alleen een mood board, ik schreef ook dit op. Het lijkt nu al waarheid te worden! De afgelopen week is er een mooie kans op mijn pad gekomen en die heb ik gegrepen. Wat het precies is kan ik nog niet vertellen, daar moet ik nog een maandje mee wachten. ♥

chinees nieuwjaar

♥ Deze foto kreeg ik doorgestuurd van mijn collega. Samen met haar geef ik les in 2A en we zijn echt een heel goed team; we werken erg fijn samen. Haar zoontje en ik zijn fan van elkaar en beste vrienden. Elke ochtend wacht hij in de kantine op me en zodra hij me ziet komt hij op me afgerend. Vervolgens pakt hij me bij zijn hand en halen we samen ontbijt. Dit was vlak voor we naar huis gingen. Hij vroeg me nog: “Zul je over me dromen wanneer je me mist?” ♥ Zo vlak voor het Chinees Nieuwjaar geven veel werkgevers hun werknemers een cadeau als dank voor hun inzet van het afgelopen jaar. Miguel kreeg kersen en deze doos vol met noten. Hier wordt dat beschouwd als een luxe cadeau; kersen en noten zijn erg duur! ♥

pekingeend

♥ Bij het winkelcentrum hebben ze de paarse ballen uit de boom gehaald en vervangen door rode en rode enveloppen. Kan best, toch? ♥ Op zaterdag aten Miguel en ik bij DaDong, één van de vele restaurants in Beijing waar je Pekingeend kunt eten. We hadden wat te vieren en dat wilde ik graag hier doen. ♥

business casual

♥ Zondag had ik een belangrijke afspraak. Het had te maken met de kans die ik een paar dagen daarvoor had gekregen. Het was best vreemd om te doen, maar gelukkig ging het goed! In het gebouw waar ik was zag ik deze mooi versierde boom, ik werd er vrolijk van! ♥ Ik moest business casual gekleed, wat nog een opgave was. Ik had niets geschikt in mijn kledingkast en moest onverhoopt dus nog naar de winkel. ♥

Volgende foto-overzicht

Het volgende foto-overzicht zal waarschijnlijk van mijn vakantie naar Langkawi, Maleisië zijn. Wanneer je deze blog leest ben ik er al en lig ik aan het zwembad van het fijne weer te genieten.
Het wordt echt een vakantie; we hebben weinig gepland en gaan relaxen, lezen, zwemmen in de zee en hopelijk heerlijk eten. Ik neem mijn camera’s mee en ben van plan om te vloggen, dus je kunt ook nog mee!

Alvast een gelukkig jaar van de haan en tot binnenkort!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Leven in China Maand #77 – Pekingeend, Chinees Nieuwjaar vieren & een geheim”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares