bezienswaardigheden Hangzhou

Travel Tag: The Travel Tag

Op een persoonlijk reisblog als deze is een tag af en wel welkom. Het is een manier voor jou om mij weer wat beter te leren kennen. Ik vertel over mezelf en over het reizen. Vandaag de ‘travel tag’ die ik las bij Bea (waar is Bea?), maar die door Sandra (travelbysan) gemaakt is. Ik heb hem een klein beetje aangepast.

Travel Tag: The Travel Tag

Aan welk land heb je je hart verloren?

Mijn hart verloor ik in China. In eerste instantie niet aan het land, maar aan Miguel. We ontmoetten elkaar al vrij snel nadat ik in China terecht kwam en niet veel later werden we een stel. Samen met hem woon ik nu al ruim 3,5 jaar in China en ik ben van dit land gaan houden en voel me er thuis. Ik ken de cultuur goed genoeg om goed met Chinezen samen te kunnen werken en ik spreek de taal (tot op zekere hoogte). Hoewel ik hier niet heel mijn leven zal blijven wonen zal China wel altijd speciaal voor me blijven.

the travel tag

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming

Wanneer het om een verre reis gaat pak ik het liefst het vliegtuig. Ben ik al in een land en ga ik naar de volgende plaats, dan neem ik een lokaal vervoersmiddel. Het liefst de trein of een bus.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen

Deze vraag werd ook in de ‘been there, done that, bought the T-shirt-tag‘ gesteld. Toen zei ik dat ik nooit naar een onveilig land zou gaan. Nu denk ik aan Pakistan, Bangladesh of Irak.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Wat een moeilijke vraag! Ik vond Koh Chang heel mooi, maar ook de reis langs en door de kleine dorpjes tegen de grens met Tibet. Verder denk ik dat ik de mooiste plek nog moet gaan zien.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?

In eerste instantie ben ik een backpacker. Ik gooi mijn rugzak op en ga! Die backpack neem ik zo af en toe zeker wel mee naar het strand overigens. Ik vind het heerlijk om een paar dagen aan het strand te vertoeven en alleen maar een boek te lezen. Dat moet echter niet te lang duren, want anders wordt ik rusteloos. Een luxepaard ben ik nooit geweest, ik geef simpelweg niet om luxe, en zal ik ook nooit worden.

the travel tag

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Japan. Daar maakte ik al eens een Travel Wishlist-post over. Die kun je hier lezen. Hopelijk gaat het er in de eerste week van oktober van komen. De blogpost die ik onlangs las en heel veel links naar goede artikelen met geweldige tips bevatte, motiveert me nog meer om hard te sparen.

Wie is je favoriete reisgenootje?

Miguel, verrassend hè?

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben van allebei wel een beetje. Het hangt er maar helemaal vanaf waar ik naar toe ga en voor hoe lang. Het hangt ook af van het budget dat er beschikbaar is en hoe duur het is om in het betreffende land te reizen. Tijdens de reis door de Filipijnen hadden we alleen een globale plannen van naar welke plaatsen we wilden, de rest besloten we ter plekke. In Parijs & Brussel wisten we veel beter wat we wilden zien & doen, maar ook wat ons dagbudget was.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

Ik wil nog graag terug naar Zuid-Korea. Dat land verraste me heel positief, in meerdere opzichten. Ik zou er graag nog eens naar terug gaan. De Verenigde Staten hebben ook nog zoveel te bieden (en daarbij heb ik nog niet eens alle naaste familie van Miguel ontmoet), dat ik daar ook echt nog wel naar terug wil.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

De sushi bij Hatsune hier in Beijing is echt goddelijk lekker! Op reis vond ik de verse broodjes in Parijs heel lekker, maar ik heb ook genoten van de vele curry’s die ik at toen ik een maand in Pai (Thailand) zat om daar Engelse les te geven. Weet je, ik vind bijna alles wel lekker.

Wat is je favoriete stad?

Eh….. Ik ben niet zo’n stadsmeisje. Ik houd meer van de kleinere plaatsjes (wat een contrast met het feit dat ik in Beijing woon). Als ik dan toch moet kiezen ga ik voor Groningen & Nijmegen.

the travel tag
Universiteitsgebouw in Groningen.

Noem je mooiste reismoment

In 2008 studeerde ik een half jaar in Finland. Ik maakte in die 6 maanden veel korte reisjes. Zo ging ik onder andere naar Lapland toe. Ik sliep met zo’n 10 meiden in een huisje en ‘s avonds waren en 2 even naar buiten gegaan voor een winterse wandeling. Plots kwamen ze naar binnen: ze zagen een soort van rookpluim-achtig iets en dachten dat het het Noorderlicht was. We trokken allemaal snel wat warms aan (we zaten al in onze comfy pants op de bank) en renden naar buiten. Buiten heb ik een half uur met mijn mond open in de kou naar het Noorderlicht staan kijken. Zo mooi! De kleuren die door de lucht dansten, dan weer langzaam, dan weer snel. Heel bijzonder.

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Mijn paspoort, muziek, camera en notitieboekje. Voor mij zijn de praktische zaken het belangrijkste. Mocht ik iets vergeten dan is het ergens anders wel te verkrijgen en zo niet, dan overleef ik de reis ook wel. Ik geef niet zo veel om spullen.

Wat is je favoriete werelddeel?

Azië. Daar heb ik het meeste van gezien. Van andere werelddelen heb ik nog niets of te weinig gezien om daar een echt oordeel over te geven. Ik hoop in de toekomst ook andere werelddelen te mogen en kunnen bezoeken. Zo wil ik graag naar Afrika en Oost-Europa zou ik ook graag zien.

Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

the travel tag

Wanneer ik weer eens op zoek ben naar tickets en schrik van de prijzen vraag ik me altijd af waarom ik de wereld wil zien en ontdekken, maar wanneer ik dan bovenstaande quote lees weet ik het weer.

Wat is je minst leuke reiservaring?

De keren dat ik ziek ben geweest op reis. Ziek zijn is geen pretje, maar als ik het dan toch ben wil ik het liefst gewoon thuis in mijn eigen bedje ziek zijn.
Oh, het reizen tijdens het Chinees Nieuwjaar was ook niet zo leuk. Gelukkig kan ik er nu wel om lachen, maar op dat moment was het niet leuk om 10 uur op een klein krukje door te moeten brengen met Chinezen die met je op de foto willen om 4 uur ‘s nachts.

And last bot not least: wat is je gaafste reiservaring?

Deze vraag is niet te beantwoorden… Met alle ervaringen die ik heb, heb ik zoveel mooie herinneringen en zo veel verschillende ervaringen, die kan ik niet met elkaar vergelijken. Hiken in Luang Prabang, picknicken in Parijs, op een snowscooter door Lapland scheuren en de Chinese Muur beklimmen. Stuk voor stuk allemaal gave ervaringen, maar zo anders!

Vond je deze tag leuk, neem hem dan gerust over!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

12 thoughts on “Travel Tag: The Travel Tag”

 1. Heel leuk om te lezen. Wat grappig dat je in Beijing woont en toch niet zo’n stadsmeisje bent! Ik ben ook wel heel benieuwd wat het mooiste is dat je van China hebt gezien? 🙂

  1. Bedankt voor je reactie Bea, leuk om je hier te zien. 🙂
   Ik denk dat het komt doordat ik in Beijing woon, dat ik tijdens het reizen juist de kleinere plaatsen opzoek.
   En het mooiste in China…? Ik denk dat ik daar binnenkort wel een blogje aan kan wijden, met een paar highlights er in.

 2. Wat leuk om te lezen! En natuurlijk ook de foto’s, leuk om je nu in het ‘echt’ te zien! Grappig dat je Groningen noemt, ik woon er een 30 km vanaf en ja, het is inderdaad een super leuke gezellige stad. Toevallig hebben we laatst een stadswandeling gemaakt waardoor we toch weer nieuwe dingen hebben ontdekt, zal er binnenkort eens een blog van plaatsen…

  1. Welkom hier Wanda! Leuk dat je meekomt naar GoYvon.
   Oorspronkelijk kom ik ook uit Groningen, in een klein dorpje in het noorden. Ben benieuwd naar je blog over de stadswandeling, lijkt me leuk om te lezen.

 3. Hoi Yvonne, wat leuk om jouw antwoorden te lezen zeg! Ik ben best een beetje trots om te zien dat de tag als een soort olievlek aan het verspreiden is, het origineel van de tag komt namelijk bij mij vandaan (www.travelbysan.nl/persoonlijk-de-travel-tag)! Word er helemaal blij van!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares