De Verenigde Staten Noord-Amerika

Wat te doen in Key West, Florida? De beste 12 tips

wat te doen in key west

De reis waar je al zo lang naar uitkeek zit er aan te komen: je gaat op roadtrip door Florida! Natuurlijk rijd je helemaal naar het zuiden, naar Key West, want daar vind je de keys, prachtige stranden en helderblauw water. Maar kun je nou allemaal doen in Key West? Met mijn roadtrip en bezoek aan Key West nog vers in mijn geheugen geef ik je 12 tips. Dit is wat je zeker moet doen in Key West.

Wat te doen in Key West, Florida?

Wat te doen in Key West

Florida, de staat die ook wel de sunshine state wordt genoemd staat onder andere bekend om haar ‘Keys’. De Florida Keys zijn een archipel van zo’n 1700 eilandjes, die beginnen ter hoogte van Miami en in westelijke richting af buigen. Ik bezocht het laatste, bewoonde eiland; Key West. Een mooi, tropisch eiland waar veel te doen is. Maar wat moet je nou doen wanneer je in Key West bent? Ik geef je 12 tips, de meeste ‘activiteiten’ heb ik zelf ook ondernomen. Ik vertel je niet alleen wat je zoal kunt doen op de Keys, ik vertel je ook wat ik leuk vond om te doen en wat ik de volgende keer liever oversla.

Wat te doen in Key West

Mijn bezoek aan Key West was helaas aan de korte kant. We waren van anderen afhankelijk voor het vervoer en daardoor konden we niet zo lang blijven als we graag hadden gewilde. Desalniettemin vond ik Key West prachtig en heb ik toch behoorlijk wat kunnen doen en zien. Eigen vervoer en zelf kunnen rijden is echt wel een must; het geeft je zo veel meer vrijheid! Ik vond het echt heel jammer dat we niet overal konden stoppen waar we wilden én dat we zo snel al weer terug gingen.

De tips die ik geef zijn in willekeurige volgorde.

Tip 1: Huur een fiets

Na een (waarschijnlijk) lange rit in de auto is het heerlijk om je benen te kunnen strekken. Ik was behoorlijk stijf na de rit van Miami naar de Florida Keys. Het huren van een fiets zal je tussen de $10,- en $20,- per dag kosten, afhankelijk van je soort fiets en bij welk bedrijf. Het loont echt om even goed rond te kijken op het Internet. Een fiets is echt ideaal om het eiland te verkennen; alles gaat net even wat sneller dan wanneer je het stadje per voet verkent. Wij huurden onze fietsen bij Tropical Rent, de goedkoopste verhuurder die we konden vinden, op loopafstand van onze accommodatie. Op de fiets kwamen we overal net wat sneller en op meer plekken.

Tip 2: Bezoek het Hemingway Huis

Ernest Hemingway bracht een tijd van zijn leven door in de Keys. Het huis waarin hij woonde werd na zijn overlijden omgetoverd tot een museum met veel van zijn werk, veel foto’s van hem en zijn leven. Normaal gesproken geef ik de voorkeur aan het zelf ontdekken van een museum, maar dit keer besloot ik met een gids mee te lopen. Een goede keuze, want het was erg interessant! Lees meer over mijn bezoek aan het Hemingway Huis. Door met een gids rond te lopen kom je toch meer te weten over een persoon en / of gebouw dan wanneer je zelf rondloopt.

Wat te doen in Key West

Tip 3: Eet zeevruchten / vis

Op aanraden van de broer van Miguel aten we bij Conch Republic. Aan de haven, een fijn zonnetje, een briesje en prima eten. De crab cakes zijn een aanrader. Probeer een plekje bij het water te krijgen, dat zorgt ervoor dat je maaltijd nóg beter smaakt.

Wat te doen in Key West

Tip 4: Bezoek het Butterfly & Nature Conservatory

Zo’n 1000 vlinders vliegen er in dit ‘park’, in alle kleuren en maten. Je kunt er zo’n 50 tot 60 verschillende soorten rond zien vliegen. Naast vlinders vliegen er ook tropische vogels rond, meer dan 20 soorten. Trek kleding aan in dezelfde kleur als op de foto; de vlinders komen dan ongetwijfeld op je af. Miguel had een paar keer een vlinder op zijn schouder zitten. Bezoek je Key West met kinderen dan is het Butterfly Conservatory echt een aanrader.

Wat te doen in Key West

Tip 5: Bekijk de zonsondergang vanaf Mallory Square

Mallory Square is een levendig plein aan een van de randen van het eiland. ‘s Avonds vind je er straatartiesten en gebeurt er van alles. Kom vlak voor de zon onder gaat, vind een goed plekje en geniet van een prachtige zonsondergang. Houd er wel rekening mee dat het er druk is. Het is één van de populairdere plekken om de zonsondergang te bekijken.

Tip 6: Eet Key Lime Pie

Ik bezocht de Keys tijdens ‘Independence Day’ en op 4 juli werd er de grootste Key Lime Pie gemaakt. Helaas heb ik geen stukje kunnen proeven, maar deze pie schijnt erg goed te smaken en zeker de moeite waard te zijn. Zeker doen dus, als je de kans hebt.

Tip 7: Ga naar ‘Better than Sex’ voor een heerlijk toetje

Voordat ik in de auto stapte had ik nog niet van dit restaurant gehoord, maar de eigenaar van ons hotel raadde het ons aan. En terecht! Wat een heerlijke toetjes hebben ze daar zeg! Heel veel toetjes met chocola en veel van de drankjes worden geschonken in een ‘rimmed glass’, mijn glas was gedoopt in karamel, mmm… De sfeer is bijzonder, ik vond het zeker de moeite waard.

Wat te doen in Key West

Je vindt Better than Sex aan 926 Simonton St. Het is handig om even te reserveren, het zit er altijd vol. Lukt dat niet, dan kun je binnenlopen, je naam & telefoonnummer achterlaten en dan word je gebeld zodra er een tafel beschikbaar is.

Wat te doen in Key West

Tip 8: Bezoek het strand

Wat je zeker moet doen in Key West is een bezoekje brengen aan het strand. Hoewel niet alle strandjes even mooi zijn, is het wel heerlijk om een middagje te relaxen aan het strand. Het strand dat ik bezocht was op zich ok, het was alleen wat lastig om het water in te komen. Er was een trappetje en na een trappetje was er een paar meter met stenen en zeewier waar ik doorheen moest. Niet echt prettig!

Tip 9: Drink een Cuban Coffee

De Keys bevinden zich op maar 90 miles van Cuba en dat merk je. Bij een bezoekje aan Key West mag een Cuban Coffee dan ook niet ontbreken. Ik dacht er een te bestellen, maar kreeg een grote beker, zoete koffie. Een echte Cuban Coffee is een espresso met veel suiker. Het wordt op een bepaalde manier geschonken, waardoor de suiker als het ware in de koffie druipt.

Wat te doen in Key West

Tip 10: Ga snorkelen of een andere watersport doen

Helaas heb ik niet kunnen snorkelen (iets dat ik graag wilde doen), vanwege het weer. Het weer was nogal slecht geweest en de zee te ruw; er zou weinig te zien zijn. Behalve snorkelen kun je er heel veel andere watersporten doen; jetski’s huren, vissen op zee, surfen, met dolfijnen zwemmen etc.

Tip 11: Neem een foto bij het Southern Most Point

Ben je in het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten, dan moet je dat zeker op de gevoelige plaat vastleggen. Althans dat vind ik. Ik liet mezelf dan ook fotograferen bij de ‘pilaar’ van waar het nog slechts 90 miles naar Cuba is. Je zult waarschijnlijk wel even moeten wachten, want er staat vaak een rij.

Wat te doen in Key West

Tip 12: Wandel door Duval Street

Duval Street is de hoofdstraat in Key West en in deze straat vind je veel restaurants, winkeltjes, cafés en kunstgalerieën. Leuk om doorheen te wandelen en mensen te kijken. Persoonlijk vond ik het iets te toeristisch, daarom sloeg ik wat vaker links of rechtsaf om zo de drukte te vermijden.

Plannen maken

Heb je plannen om naar Key West te gaan? Dan kunnen deze links je misschien helpen bij het plannen van je reis.
Vliegen naar Key West
Vliegen naar Miami
Hotels in Key West.

Vond je dit artikel nuttig? Lees dan ook eens deze artikelen over Florida.

Heb jij nog meer tips? Laat het weten in een reactie!

doen in key west

Dit artikel bevat affiliate links.

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Debby
  16 August, 2013 at 10:42 AM

  HAHAHAHA dat toetje :’DDD. Ik vond de Keys echt prachtig, daar zou ik wel willen wonen <3.

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  16 August, 2013 at 9:10 PM

  Leuke tips, het is mooi op de Keys! Wij hebben Key West niet bereikt vanwege tijdsdruk, dat vind ik nu heel jammer als ik dit zo lees…

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   17 August, 2013 at 4:38 AM

   Echt jammer, maar wel te begrijpen. Het is echt een hele rit naar de Keys toe. En het is ook niet zo dat je daarna door kunt rijden naar een andere bestemming; je moet dezelfde weg weer terug…

 • Yvonne
  Reply
  Evey
  18 August, 2013 at 11:40 AM

  Haha better sex, klinkt sexy. En fietsen en zonsondergangen zijn mijn favo’s tijdens het reizen!

 • Yvonne
  Reply
  Wim - Globetrotter Avenue
  13 February, 2019 at 1:21 PM

  Dag Yvonne,
  Key West is één van mijn favoriete plaatsen in Florida. Van de dessert tip had ik ook nog niet gehoord 🙂 Ook leuk is een wandeling langs de oude begraafplaats of een bezoekje aan het oudste huis. Ik ga graag naar Key West voor de relaxte caribische sfeer.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   23 February, 2019 at 2:37 AM

   Bedankt voor je reactie Wim! Het oudste huis ken ik niet en de oude begraafplaats klinkt wat spooky…

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares