wudaoying hutong in beijing

Going Local: de Wudaoying Hutong in Beijing

Beijing is een fantastische stad en barst van de leuke buurtjes en toffe hutongs. De meeste mensen kennen Nanluoguxiang en bezoeken deze hutong tijdens en bezoek aan Beijing. Veel mensen kennen de kleinere, rustigere en gemoedelijke hutongs niet. Jammer, want je mist echt wel wat. Daar laat ik je vandaag de Wudaoying Hutong in Beijing zien!

Wudaoying Hutong

Tussen metrohalte Andingmen en de Lama Tempel in vind je Wudaoying Hutong. Een hutong die nog niet overspoeld wordt met Chinese en westerse toeristen, maar waar de locals nog komen en je je ellebogen nog niet hoeft te gebruiken. Een hutong die sinds een jaar of wat een opleving beleeft en waar veelal jonge ondernemers zich vestigen.
De Wudaoying Hutong is een prima plek om unieke souvenirtjes te kopen, maar je vindt er ook heerlijke koffie en restaurants waar je prima kunt eten.

wudaoying hutong in beijing

Tip: sla Nanluoguxiang over en kom naar Wudaoying en de omliggende hutongs.

Eén van de leukste hutongs in Beijing

Wanneer mensen naar Beijing komen en me om advies vragen vertel ik ze altijd dat ze zéker naar de hutongs in Beijing moeten gaan. De hutongs maken Beijing en zijn zo kenmerkend voor de stad dat je Beijing niet écht bezocht hebt wanneer je niet een middag door de hutongs hebt gedwaald. Hoewel de hutongs langzaam uit het straatbeeld verdwijnen zijn er nog voldoende om je met gemak een hele dag te kunnen vermaken. Eén van mijn favoriete, zo niet favoriete, hutongs in Beijing is de Wudaoying Hutong.

Begin met koffie bij Barista!

Hoewel China theeland bij uitstek is wordt koffie steeds populairder. Toen ik in 2013 naar Beijing kreeg ik, wanneer ik koffie bestelde, een kopje oploskoffie van Nescafé. Dat gebeurt me nu gelukkig niet meer. Koffiebarretjes schieten als paddenstoelen de grond uit en schenken vaak allemaal heel redelijke tot goede koffie. Koffie is echter niet goedkoop in Beijing. Voor een cappuccino of latte betaal je al gauw 30 tot 40 rmb, wat omgerekend neerkomt op zo’n €4,00 tot €5,50.

Barista is een klein koffietentje waar ze heel goede koffie schenken. Veel mensen die ik ken komen hier graag voor hun koffie.

wudaoying hutong in beijing
Barista. Je moet geluk hebben dat er een kruk vrij is.
wudaoying hutong in beijing
Het cafeetje geurt heerlijk naar vers gebrande koffie en d koffie smaakt bijzonder goed.

Eten & drinken

Ik liet je net al mijn favoriete koffietentje van Wudaoying zien, maar er is meer. Je vindt in deze hutong namelijk ook genoeg andere cafeetjes en restaurants. Je hebt keus uit zowel westers eten (denk aan Italiaans en de Tube Station), maar je vindt er ook restaurants met voornamelijk Chinese gerechten. Een populair restaurant in deze hutong is ‘The Veggie Table’ waar je goed vegetarisch kunt eten. Het is aan te raden om vooraf even te reserveren.

wudaoying hutong in beijing
HE Kitchen & Co. Vooral leuk wanneer de zon schijnt en de lucht schoon is. Je kunt dan boven in hun serre zitten.

Een drankje drink je bij één van de kroegen die je in deze knusse straat vindt. Zowel overdag als ‘s avonds zijn er genoeg cafés open waar je wat kunt drinken. Het leuke aan de kroegen van Beijing is dat veel een samenwerking hebben met een lokale bierbrouwerij. Beijing heeft een aantal goede bierbrouwerijen die lokaal brouwen en ze werken veel samen met lokale kroegen. Grote kans dus dat je in Wudaoying een biertje van Jing A, the Great Leap of the Slow Boat kunt drinken.

wudaoying hutong in beijing

wudaoying hutong in beijing
De Panda Eyes Red Honey Ale van PandaBrew.

Leuke cafés om wat te gaan drinken zijn The Vineyard Café, Saffron, V.A. Bar of the V.

Winkelen in Wudaoying Hutong

In de inleiding noemde ik het al even; Wudaoying is niet alleen leuk vanwege de cafeetjes en restaurants, maar je kunt er ook prima terecht voor leuke en originele souvenirs.

wudaoying hutong in beijing
Een willekeurige stoel voor dit vintagewinkeltje. De hutongs in Beijing staan bekend om hun ‘wilde’ banken en stoelen.

Er zijn meerdere winkeltjes te vinden die vintagespulletjes verkopen (posters, oude blikken), iets dat ik super leuk vind; ik houd van kringloopwinkels. Helaas zijn dat soort winkels allesbehalve populair in China, waardoor ik elke winkel die ik zie binnen móet gaan.

wudaoying hutong in beijing

In een zijstraatje vind je dit winkeltje met heel veel verschillende spullen. Van koffiemolens tot Nederlandse borden en schaaltjes.

wudaoying hutong in beijing

Slapen in Wudaoying Hutong

De buurt rondom Wudaoying en de Lama Tempel is, naar mijn mening, een heel leuke buurt. Niet al te druk en wanneer je door de hutongs loopt zie je het lokale, Chinese leven. Het is alsof je de miljoenenstad achter je hebt gelaten en door een klein dorpje wandelt.
Mijn lijkt niet leuker om in zo’n buurt wakker te worden en dat raad ik mensen dan ook vaak aan.

wudaoying hutong in beijing
Sirena’s Meow Inn. Een hostel en kattencafé in één.

Sirena’s Meow Inn is een hostel en geschikt voor reizigers die wat minder te besteden hebben. Dit hostel ligt direct aan Wudaoying. Aan de overkant (waar de Lama Tempel zicht bevindt) vind je meer hotels en courtyards waar je kunt verblijven.

Adressen van genoemde cafés, restaurants en hostels

Barista: #47 Wudaoying Hutong

The Veggie Table: #19 Wudaoying Hutong, +86 10 6446 2073

The Tube Station: #68 Wudaoying Hutong, 010-84043909

Sirena’s Meow Inn: #65

Hoe kom je bij de Wudaoying Hutong in Beijing?

Deze hutong in Beijing is super makkelijk te vinden. Neem lijn 2 naar Andingmen of de Lama Tempel of lijn 5 naar de Lama Tempel. Wanneer je naar Andingmen reist neem je uitgang B waar je links gaat en langs de rotonde loopt. Je ziet de ingang van de hutong dan vanzelf (er is een muur met de naam), naast de openbare toiletten.
Stap je bij de Lama Tempel uit neem dan uitgang D. Achter de uitgang vind je dan de ingang naar de hutong.

Leuke plekken in de buurt van Wudaoying Hutong

In de omgeving van Wudaoying is nog veel meer te doen en te zien. Overweeg ook eens om de volgende plekken te bezoeken;

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Going Local: de Wudaoying Hutong in Beijing”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares