leven in china

Leven in China Maand #61 – Parade in Beijing & Beijing Bellies

Vandaag de foto’s van de tweede helft van augustus. Na wat wikken en wegen heb ik besloten om toch weer elke week een ‘Leven in China’ te doen. Zo zijn ze minder lang en overzichtelijker. In deze ‘Leven in China’ zie je een aantal selfies en zoals gebruikelijk de nodige foto’s van eten.

Parade in Beijing & Beijing Bellies

5 jaar in china

♥ Iedereen schrok van de explosies in Bangkok. Ik deelde deze foto die ik vorig jaar maakte toen ik er tijdens de staatsgreep was. Naar aanleiding van de explosies vroeg ik mezelf af of het nog wel veilig is om te reizen en schreef daar deze blog over. Ironisch genoeg kwam later die week in het nieuws dat er (een mogelijke) aanslag in de Thalys verijdeld was. ♥ Heerlijke ramen die ik in Japan at. Mag ik terug? ♥ 19 augustus vierde ik mijn eerste jubileum. Ik woon al 5 jaar in China!! In die 5 jaar heb ik heel wat van de wereld mogen zien. Van al mijn reizen maakte ik dit filmpje. Verder blikte ik terug op het afgelopen jaar. Een moeilijk en zwaar jaar. ♥ Deze man zag je vorige week ook al. Dit soort gezichten vind ik mooi, met veel levenslijnen. ♥

Cheese Home in Beijing

♥ Het thuiszitten gaat me soms een beetje tegenstaan. Ik ga er wel geregeld op uit, fietsen door de stad enzo, maar het is nog steeds zó warm, dat dat ook niet altijd leuk is. Afgelopen week ging ik naar Cheese Home, een leuke hotspot niet ver bij mijn huis vandaan. Je kon al wat foto’s daarvan zien op mijn Facebookpagina (hier vind je de foto’s). Daar schreef ik dat je er meer van op de site zou gaan lezen, hopelijk lukt dat deze maand. Kun je niet wachten, lees er hier dan over in het Engels. ♥ Deze foto maakte iemand 5 jaar geleden, toen ik voor de eerste keer in Beijing was. ♥ Shame on me, maar ik was nog nooit in Jingshan Park geweest. Dit park ligt achter de Verboden Stad en je hebt er een geweldig uitzicht over de stad. Zeker nu de lucht zo mooi Parade Blauw is. ♥ Nog meer Beijing Bellies / Beijing Bikini’s! ♥

centraal beijing

♥ Nog meer bikini’s. ♥ Al deze jugs vond ik er wel artistiek uitzien. Hieruit drinkt nagenoeg iedereen water. ♥ Het was weer tijd voor een Travel Tag. Deze keer ging de tag over je favoriete accommodaties. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en vertelde over mijn meest unieke overnachtingen. Welke dat waren lees je hier. ♥ Het moest er eens van komen, een bezoek aan het Jingshan Park. Ik ging er heen en belandde zomaar in het hart van de stad. ♥

blauwe lucht

♥ Riksjarijders die wachten op toeristen. Je kunt als toerist met een riksja door de hutongs van Beijing rijden, wel jammer dat de meesten alleen maar Chinees spreken. ♥ Blauwe lucht! Het komt niet vaak voor dat de lucht zo blauw en schoon is, maar alles voor een succesvolle parade. ♥ Dit is de allerlaatste. ♥ En voor die parade wordt de stad versierd. ♥

parade in beijing

♥ Van die blauwe lucht moet ik profiteren vind ik, dus ik fietste was door de stad. Onderweg pikte ik dit drankje op. Koud, zuur en lekker! ♥ Iedereen kent deze quote, maar hij blijft goed. Zo af en toe is het goed om stil te staan bij de effecten van de reizen die ik maak. Ik deelde mijn gedachten daarover in deze blog. ♥ Tijdens het fietsen door de hutongs zie ik overal banken en stoelen staan. Voor mij geen onbekend fenomeen, maar ik nam er nog nooit foto’s van. Mensen zitten er op, genieten van de zon en kletsen met de buren. Vinden jullie het leuk om een blog met foto’s van stoelen en banken te zien? ♥ De parade in Beijing is niet alleen zichtbaar in de buurt van het Plein van de Hemelse Vrede, je ziet het ook in de woonwijken. Deze posters hangen in het hofje waar ik woon. ♥

Meer leven in China

Dit was deel 2 van de foto’s die ik in augustus maakte. Komende maandag om 6 uur kun je hier weer een ‘Leven in China’ verwachten, maar dan van de afgelopen week! Tot dan! En voor dagelijkse updates volg je me natuurlijk op Instagram.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Leven in China Maand #61 – Parade in Beijing & Beijing Bellies”

  1. Mooi, al die foto’s van mensen om je heen. Mensen zeggen zo veel over een land! Gezichten met lijnen vind ik prachtig. Misschien zou ik niet happy zijn als ik zelf een rimpelige kop zou krijgen, maar bij anderen vind ik het oprecht mooi!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares