Mijn Lifestyle Persoonlijk

Travel Tag: 15 reisdilemma’s

reisdilemma

Hij gaat al een tijdje rond, deze Travel Tag (afkomstig van Chantal)  en ik geloof dat ik een van de weinigen ben die hem nog niet heeft ingevuld. Als blogger ga ik in deze blogpost steeds de keus maken tussen twee uitersten die allemaal met reizen te maken hebben. Ga ik voor zon of sneeuw, waar kies ik voor als het om eten gaat of ga ik liever op citytrip dan dat ik de natuur in ga?

Travel Tag: Reisdilemma

reisdilemma

Doe mij maar een zonvakantie! Zomerse temperaturen en een dagje of 2 aan het strand. Perfect!

Zonvakantie / wintersport

De enige wintersport die ik ooit gedaan heb is langlaufen, schaatsen op de Nederlandse wateren daargelaten. Ik ga dan ook voor de zonvakantie. Waar menig ander de schaduw opzoekt vind je mij in de zon. Ik houd er van de warmte op mijn huid te voelen, in jurkjes en rokjes te lopen en de vitamine D doet me ook goed. Ik kan verder ook best goed tegen de hitte, dus doe mij die zonvakantie maar.

Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Deze is lastig… Sommige landen hebben prachtige en afwisselende kustlijnen. De tijd die ik in San Juan, de Filipijnen doorbracht was super, vooral (en eigenlijk alleen) door het surfen. Voor mijn gevoel is er aan de kust te weinig te doen en aangezien ik niet zo goed ben in stil zitten… Daarom kies ik voor het binnenland: lekker afwisselend. Stad als ik het bruisende en levendige van de stad wil ervaren, uitgestrekte vlaktes of diepe jungles voor wanneer ik de drukte wil ontsnappen en het avontuur op wil zoeken.

reisdilemma

Een actieve reis in de binnenlanden van een land. Boven: mijn broer & ik. Onder: de canopy walk in de Taman Negara.

Europees eten / Aziatisch eten

Aziatisch eten! Over dit dilemma hoef ik niet eens na te denken. Ik ben dol op Aziatisch eten en lust bijna alles wel. Nasi Lemak uit Maleisie, al het lekkers dat de Chinese keuken te bieden heeft, sushi uit Japan, Thaise mango sticky rice en ga zo maar door. Wat dat betreft heb ik me goed weten aan te passen aan de Chinese cultuur; ik eet bijna altijd en overal! Hahaha.

kookcursus Beijing

Verschillende soorten paddenstoelen met sugar snaps. Nomnomnom.

Weg met vriendinnen / weg met partner

Het liefst ga ik met mijn partner, met Miguel op reis. We kennen elkaar na 4 jaar samen zijn door en door en weten wat we aan elkaar hebben. We hebben een soort van taakverdeling op reis, gaan altijd links als we eigenlijk rechts moeten en zijn in voor de gekste dingen (die meestal mijn idee zijn overigens en waar Miguel zich in laat meeslepen). Soms ga ik met een vriendin een weekendje weg, maar ik ga ook wel eens alleen op reis.

reisdilemma

De meest recente foto van ons tweeën: in de Gobi woestijn in Binnen-Mongolië. Met hoodies, want het was best fris om 6.20 in de ochtend toen we naar de zonsopkomst keken.

Actieve vakantie / luier vakantie

Ik ga voor actief. Deze keus is ook makkelijk te maken. Als ik te lang stil zit en niets kan doen word ik onrustig. Dan krijg ik de kriebels en moet ik iets gaan doen. Een dag of twee op het strand vind ik heerlijk, daar kan ik echt van genieten, maar alleen maar op m’n handdoekje voor me uit liggen staren kan ik niet. Na die twee dagen wil of op een surfplank stappen, met de fiets de kust verkennen of de natuur in om een lange trekking te maken.

Azië / Afrika

Ga ik bij deze voor het onbekende of het vertrouwde? Azië ken ik vrij goed. Ik woon nu ruim 4 jaar in een Aziatisch land en heb binnen dit continent al heel wat landen gezien. Er staan ook nog heel veel Aziatische landen op mijn verlanglijstje, zoals Indonesië, Japan, India en Singapore.
Afrika daarentegen ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me een prachtig continent. Zuid-Afrika zou ik wel heen willen (daar schreef ik hier al eens over), maar ook Tanzania of Gambia hebben mijn interesse weten te wekken.
Toch denk ik dat ik voor het vertrouwde Azië kies. De aardige mensen, de afwisselende natuur, het geweldige eten; ik houd van Azië!

Barcelona / Rome

Het was in 5 VWO, ik was 17 als ik het me goed herinner, dat ik op schoolkamp ging. Met de bus naar Barcelona. Wat een reis was dat zeg! Ik bedoel; vanuit Groningen is het een stuk verder rijden dan vanuit zuidelijk Den Bosch bijvoorbeeld. Zo’n 24 uur in de bus opgevouwen liggen was echt geen pretje. Gelukkig heb ik aan de reis wel hele goede herinneringen overgehouden. Samen met twee vriendinnen heb ik echt heel veel lol gehad. We dronken vodka op onze slaapzaal en kregen onze beide geschiedenisleraren zo ver om ook een borreltje of 2 te nemen. Van de stad heb ik vooral de highlights gezien, als ik het me goed weet te herinneren.
Ik kies voor Rome, een nieuwe bestemming. Rome is een stad met veel geschiedenis, heerlijk eten, de lekkerste koffies en de vespa’s waarmee zich verplaatst . Daar ben ik allemaal wel erg benieuwd naar. Een lang weekendje Rome, voor wanneer zal ik dat eens op de planning zetten?

reisdilemma

3 weken kamperen / 1 week luxe hotel

Dat een beetje luxe op z’n tijd erg fijn is merkte ik afgelopen juni toen ik in Bangkok was en, onder andere, in het Rembrandt Hotel verbleef. Wat was dat heerlijk! Kamperen zou ik denk ik geen 3 weken volhouden, daarom kies ik voor een weekje in een luxe hotel dat van alle gemakken voorzien is. Helemaal tot rust komen, een fijn zacht en groot bed, elke ochtend een krantje.

Citytrip / natuurvakantie

Een natuurvakantie. Afgelopen week was ik in Binnen-Mongolië en het was heerlijk om buiten te zijn, frisse lucht op te snuiven en de drukte van de stad achter me te laten. Een citytrip is zeker leuk, maar omdat ik in Beijing woon gaat mijn voorkeur uit naar een natuurvakantie.

Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Heel graag zou ik voor langere tijd op reis gaan, voor minstens een maand of drie, vier. Langzaam reizen, ergens gewoon langer kunnen blijven als ik dat wil, geen tijdsdruk. Dat lijkt me geweldig. Momenteel is dat helaas niet echt een mogelijkheid. Mijn baas zal me zeker geen vrij geven en we hebben Sporty die we niet alleen kunnen laten.
Daarom kies ik er voor de wereld in meerdere keren te zien. Een afwisseling van langere en kortere reizen, bestemmingen verder weg en dichterbij.

Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Deze keus kan ik niet maken. Beide maken me gelukkig en zijn ‘nodig’. Nou heb ik niet zo veel vrienden, maar het zou toch wel heel zwaar zijn om de paar die ik heb te moeten missen. Reizen kan ik niet missen, van reizen leer ik zoveel en het maakt me oprecht gelukkig.

Weg met het auto / weg met het vliegtuig

Weg met het vliegtuig. Hoewel ik wel een rijbewijs heb, heb ik al een behoorlijke tijd geen auto meer gereden. Het is denk ik beter voor iedereen dat ik met het vliegtuig ga. Ik sluit trouwens niet uit dat ik ooit, in de toekomst, een een road trip ga maken. Lijkt me heel gaaf!

Backpacken / cruisen

Backpacken. Wanneer ik voor 2 of 3 weken op reis ga gooi ik mijn rugzak op en ga ik er op uit. Langere tijd op een boot vast zitten is niets voor mij. Zelf beslissen wanneer en waar ik heen ga past veel beter bij mij.

the travel tag

Alles regelen / op de bonnefooi

Mag ik hier voor 50-50 gaan? Soms kom je er als reiziger niet onderuit om vooraf het een en ander te regelen. Zo regelde ik voor mijn meest recente reis de tours al vooraf. Gelukkig maar, want het zou ter plekke niet gelukt zijn. Tijdens de Golden Week gaan er enorm veel mensen in China op reis en moet je echt vooraf je verblijf geregeld hebben. Tenzij je de hoofdprijs wil betalen.
‘Het gaat zoals het komt’ is een beetje mijn lijfspreuk. Vooraf aan een reis heb ik wel een ‘vaag’ plan, maar meestal blijft van dat plan niet zo veel over. Ik wil flexibel zijn en dat kan nou eenmaal een stuk beter wanneer je op de bonnefooi reist.

roadtrip verenigde staten

In de auto naar Key West. De rit was nogal lang en als ik ‘restless’ ben ga ik dit soort foto’s maken. 🙂

Road trip / op een plek blijven

Zeker weten een road trip! Ondanks dat ik net nog koos voor reizen per vliegtuig ga ik hier toch echt voor de road trip. Vanuit de auto kan ik veel zien, het landschap trekt aan me voorbij en ik zie veel van een gebied en / of land. Op een plek blijven lijkt me saai.

Dit waren mijn dilemma’s. Mocht je nou ook keuzes willen maken, neem hem dan gerust over!

Bron.

You Might Also Like

10 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  7 October, 2014 at 7:33 AM

  Wat een leuk overzicht!! Haha met veel dingen zou ik het tegenovergestelde kiezen. Grappig!
  Leuke foto’s heb je erbij gezocht ook.

 • Yvonne
  Reply
  Insoon
  7 October, 2014 at 12:11 PM

  Leuk om jouw antwoorden te lezen en leuk ook, die foto’s tussendoor! En over dat eten… ook al ben ik Aziatisch, geef mij maar de Europese keuken, haha 😉

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  7 October, 2014 at 1:31 PM

  Erg leuk om te lezen en veel herkenbare keuzes voor mij 🙂 !

 • Yvonne
  Reply
  Tikva
  7 October, 2014 at 7:53 PM

  Hej je speelt vals je MOET altijd kiezen zelfs bij de moeilijke dingen 😉

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  7 October, 2014 at 8:30 PM

  Mooi lijstje.

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  7 October, 2014 at 11:00 PM

  Wat lijken wij op elkaar zeg! Ik mafkees bijna dezelfde keuzes alleen dan met Amerika gericht ipv Azië gericht. Leuk om te lezen!

 • Yvonne
  Reply
  Lia
  8 October, 2014 at 12:07 PM

  Altijd leuk om zo weer eens na te denken over het reizen en de bijbehorende dilemma’s. Wij staan momenteel voor het dilemma: wat gaan we op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland bezoeken in 1 weekend: Mount Cook of Arthur’s Pass? Lastig….

  Liefs uit NZ

 • Yvonne
  Reply
  Koen
  12 October, 2014 at 2:53 PM

  Ik kende deze reistag nog niet. Een mooie (maar wel gruwelijk moeilijk). Mogelijk ga ik ’em ook proberen te beantwoorden.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 October, 2014 at 8:20 AM

   Klopt helemaal, ik vond hem leuk, maar ook verschrikkelijk vanwege de lastige keuzes.

 • Yvonne
  Reply
  Tessa | ReiZenZo.nl
  14 October, 2014 at 6:13 PM

  Deze vind ik altijd leuk om te lezen! Ik zou vrijwel dezelfde keuzes maken geloof ik. Behalve dan dat kamperen, dat vinnik mooi! Misschien vul ik hem ook nog wel eens in.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares