wat kost een vakantie naar langkawi

Wat kost een vakantie naar Langkawi?

Elke reis houd ik precies bij wat er uitgegeven wordt en waaraan. Elke cent wordt opgeschreven om aan het eind van de reis precies te kunnen achterhalen waar het geld naar toe is gegaan. Tijdens mijn vakantie naar Langkawi noteerde ik dan ook nauwgezet elke Ringgit die we uitgaven. In deze blogpost laat ik je zien wat 8 dagen Langkawi kostte (voor 2 personen).

Wat kost een vakantie naar Langkawi?

Op die vraag kan ik je helaas geen duidelijk antwoord geven. Ik was alleen op het eiland Langkawi en ben tijdens dit bezoek aan Maleisie niet op andere plekken geweest. Tijdens eerdere bezoeken aan dit Aziatische land was ik onder andere in de hoofdstad Kuala Lumpur, de Taman Negara, Pulau Tioman en de Cameron Highlands. Tijdens die reizen hield ik mijn uitgaven niet bij én ik bezocht veel van die plekken ruim 10 jaar geleden.

Toch denk ik dat dit artikel nuttig is voor wie tijdens zijn reis naar Maleisië besluit om Langkawi te bezoeken. Je krijg zo een idee van wat alles op dit eiland kost.

Bekijk hier het fotoverslag van mijn vakantie naar Langkawi.

Uitgaven in verschillende categorieën

Op reis houd ik, zoals gezegd, altijd onze (ik reis meestal met mijn man) uitgaven bij. De uitgaven zijn verdeeld over de volgende 5 categorieën.

Accommodatie: de kosten van een bed in een dorm, hotel, homestay of een andere vorm. De laatste jaren kiezen we vaker voor een hotel of voor een AirBNB. We werken beiden hard en zijn de hostels inmiddels een beetje ontgroeid.
Eten & drinken: van ontbijt tot lunch en van tussendoortje tot diner. Alles wat we eten & drinken wordt opgeschreven, dus ook de flesjes water en de snacks voor de lekkere trek.
Vervoer: wanneer je backpackt reis je nogal wat af. Bus, taxi, trein of boot; elk ritje komt in de boeken terecht. Binnenlandse vluchten vallen hier wel onder, de overige niet (vooral omdat wij vanuit Beijing vliegen en het totaalplaatje met een vlucht naar de bestemming dan niet meer representatief is).
Uitstapjes: op reis willen bezoeken we natuurlijk wel eens een museum en doen we een trekking of iets anders cultureels. Onder uitstapjes vallen alle entreegelden en tours.
Overigen: het visum, dat ene leuke souvenirtje dat ik niet kon laten liggen, de vuile was die gedaan moest worden of die paar centen die ik aan de toiletjuffrouw gaf. Onder overigen vallen alle andere kosten.

Eind januari 2017 kreeg je 10 ringgit voor €2,09

Accommodatie

Uitzicht op het zwembad vanaf het balkon in Hotel Adya.

Deze vakantie zou een relaxvakantie worden. Vooral weinig doen, zwemmen, aan het strand liggen en boeken lezen. We kozen er voor de eerste 4 dagen in Hotel Adya te verblijven en voor de laatste 4 dagen wilden we iets luxers. We besloten HotWire te gebruiken. Dit is een site waarop je een aantal voorkeuren kunt aangeven en dan krijg je, na boeking, te horen in welk hotel je komt te zitten. Het leek een goede deal, maar uiteindelijk had ik liever de hele vakantie in het Adya Hotel gezeten. Verder waren er weinig opties voor een goed maar betaalbaar hotel. We reisden tijdens het Chinees Nieuwjaar en dat is het moment waarop heel veel Chinezen reizen (en ook naar Langkawi gingen).
Conclusie: HotWire was geen succes.

We hadden overigens nog 2 hong bao’s liggen die we afgelopen herfst van vrienden kregen als verlaat huwelijkscadeau (we trouwden afgelopen juni). Die hebben we gebruikt om de hotels mee te betalen.

Eten en drinken

De kosten van eten en drinken kun je in Langkawi met weinig moeite vrij laag houden. Je kunt bijvoorbeeld heel goed en goedkoop eten op de night market in Langkawi. Het eten in restaurants is wat duurder, zeker wanneer je naar restaurants in de buurt van Pantai Cenang (strand) gaat.
Wij houden van goede koffie, maar die is vrij lastig te vinden op het eiland. Het tweede hotel waar we verbleven had alleen slootwater, en dus haalden we een paar keer koffie bij een milk tea kraampje aan het strand. Hier betaalden we 9 ringgit voor.
Op de night market haalden we voor 35 ringgit voldoende eten en drinken voor ons beiden.

vakantie naar langkawi

Fles water (0.5L) = 6 ringgit
Lunch = 30 – 50 ringgit
Verse smoothie = 8 ringgit
Avondeten – 50 – 150 ringgit

Gemiddeld gaven we 119,70 ringgit per dag uit.

Vervoer

Op Langkawi is er geen openbaar vervoer. Je bent dus op je eigen vervoer aangewezen of op taxi’s. Veel mensen huren een auto, maar dat was voor ons geen optie. Daarbij wordt er in Maleisië aan de linkerkant van de weg gereden, houd daar rekening mee, zeker wanneer je dat niet gewend bent.
Je kunt een scooter huren en daarmee het eiland verkennen, maar ook daar kleven risico’s aan.

Wij kozen er voor om ons per taxi te verplaatsen. Heel makkelijk en niet duur. De taxi’s op Langkawi hebben geen meter, maar zijn erg betrouwbaar. Op het vliegveld betaalden we vooraf, iets dat we in eerste instantie vreemd vonden, maar later bleek dat toch wel makkelijk te zijn. Zo hadden we immers geen gedoe bij aankomst.

Wij betaalden nooit meer dan 40 ringgit voor een taxirit.

Gemiddeld gaven we 46,25 ringgit per dag uit aan vervoer.

Excursies

We bezochten het 3D-museum en de Mahsuri Tombes en gingen een dagje naar Pulau Payar om te snorkelen. Verder bezochten we een aantal keer het strand, maar daar deden we, behalve lezen, sapjes drinken en zonnebrand smeren niet zo veel.
Het snorkelen was het duurst; daar betaalden we per persoon 230 ringgit voor.

In totaal gaven we 580 ringgit uit aan excursies en museumbezoek.

vakantie naar langkawi

Overigen

We deden een keer de was, ik kocht een magneet voor mijn verzameling, we moesten toeristenbelasting betalen en ik sloeg wat zonnebrand in (moeilijk aan te komen hier in Beijing).
De kosten hiervoor waren in totaal 178 ringgit.

Gemiddelden

In totaal gaven we voor 8 nachten en 9 dagen op Langkawi 2294,35 ringgit uit voor twee personen. Dit is exclusief de vliegtickets, hotels en verzekeringen. De hotels heb ik niet meegenomen in deze berekening omdat we boekten met cadeaugeld. Omgerekend naar euro’s komt dat neer €54,36 per dag, voor 2 personen. Per persoon is dit €27,18. Best een redelijk bedrag, toch? Houd er wel rekening mee dat hier de kosten voor overnachten niet bij zitten, dus jouw gemiddelde zal waarschijnlijk wat hoger zijn. Of niet, wanneer je minder geld aan vervoer of eten uitgeeft.

Hopelijk heb je wat aan dit artikel! Ga je binnenkort naar Langkawi, bewaar dit artikel dan op je Pinterest.

wat kost een vakantie naar langkawi

Meer over Maleisië lezen?

Ga je binnenkort naar Langkawi of ergens anders in Maleisië? Misschien vind je deze artikelen dan ook interessant.

Een stedentrip naar Kuala Lumpur

Vakantie naar Langkawi

Eten op de Night Market in Langkawi

Meer over Maleisië 

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares