eten in Langkawi

Heerlijk eten op de night market in Langkawi

Zodra ik in de taxi zat en we door de straten van Langkawi reden voel ik het; ik ben terug in zuid-oost Azië. Een klein deel van een enorm groot continent waar ik van houd. In 2005 was ik voor het eerst in Maleisie en de schoonheid van het land had me meteen te pakken. Het gevoel dat ik toen had, dat heb ik nu weer. Opgeroepen door de vele scooters, de warmte en de vele restaurantjes aan de kant van de weg. En dat laatste wil ik je graag laten zien; het eten in Langkawi. Specifieker; het eten op de night marker in Langkawi.

De night market in Langkawi

Hoewel ik me minimaal had voorbereid op deze vakantie naar Langkawi (ik maakte de avond voor vertrek wat aantekeningen in mijn notitieboekje), had ik natuurlijk wel het één en ander opgezocht over het eten op dit Maleisische eiland. Al snel stuitte ik op blogs over de night market.

In veel Aziatische steden vind je avondmarkten. Dit zijn markten die tegen het eind van de middag op een (meestal) vaste plek in de stad opgezet worden en tot laat in de avond, of nacht open zijn. Op veel van deze avondmarkten kun je van alles kopen; van eten tot kleding en van drinken tot make-up en speelgoed voor de jongste bezoekers.

De night market in Langkawi wordt elke avond op een andere plek opgezet en begint rond een uur of 5. Vanaf dat moment tot zo’n 5 – 6 uur later is het een drukte van belang. Locals en toeristen lopen over de markt om bij verschillende stalletjes eten te halen.

night market in langkawi
Noedels zijn populair op Langkawi; je kunt ze overal wel krijgen.

Goedkoop eten in Langkawi

Hoewel de tijd dat ik heel goedkoop wilde reizen al lang achter me ligt betekent dat niet dat ik niet op mijn geld let. Hoe veel of hoe weinig je ook hebt, je kunt het maar één keer uitgeven. Voor wie een wat kleiner budget heeft is de night market echt een uitkomst. Het eten is er goed, vers en goedkoop. Voor 2 ringgit heb je een drankje en voor 5 ringgit heb je 10 stokjes sateh ayam (kipsaté). De noedels hierboven kosten je ook zeker niet meer dan 5 ringgit.
Op één van de avonden dat wij de markt bezochten aten en drinken we voor minder dan 40 ringgit, wat omgerekend zo’n €8,00 is.

vakantie naar langkawi
Kip van de barbecue voor 2 ringgit per stokje.

Picknicken

Bereid je voor op een soort picknick wanneer je naar de night market besluit te gaan. De meeste kraampjes hebben geen tafeltjes om aan te gaan zitten en rustig je eten op te eten. Voor de meeste mensen is het gebruikelijk om hun eten hier te kopen, mee naar huis te nemen en daar op te eten. De eerste avond dat ik hier was at ik mijn eten op een picknickbankje aan het eind van de markt. Later in de week besloten Miguel en ik ons eten mee te nemen naar onze kamer en het daar rustig op te eten.

eten in langkawi

Bij veel kraampjes bedien je jezelf. De kip op de foto hierboven pakten we zelf en vervolgens stopte de eigenaresse van het kraampje ze, samen met de sateh in een zakje.

eten in langkawi
De sateh (pindasaus) wordt in een zakje gegoten.

Die zakjes waar alles wordt ingestopt van ik het grootste nadeel van de markt. Overal wordt plastic voor gebruikt; niet bepaald milieuvriendelijk. Ik raad je dan ook aan om een bakje of een keep cup mee te nemen als je die hebt.

Layan Diri

eten in langkawi

Dit is een soort pannenkoek met suiker, pinda, boter en mais. Op de markt vond ik diverse kraampjes die dit verkochten. Dat en de combinatie van pinda’s en mais maakte me nieuwsgierig genoeg om een exemplaar te kopen en proberen. Geloof het of niet; ik vond ze lekker! De mais is niet overheersend en is zoetig. Hierdoor overheerst de smaak van de mais niet.

Een overvloed aan geuren en kleuren

vakantie naar langkawi
Heel veel kunstmatig gekleurde drankjes.

De overvloed aan kleuren zit hem vooral in de drankjes die je op de bovenstaande foto ziet. Voor 2 ringgit koop je een grote beker met een vruchtendrankje. Een drankje dat mierzoet is wanneer je hem neemt met suiker. Ik nam ze zonder of met heel weinig suiker en ook dan zijn ze nog goed te drinken en heerlijk verkoelend.

eten in langkawi

Bij elke 2 meter die ik over de markt loop ruik ik weer iets anders. Verse kip, iemand die fruit openmaakt, het pittige van de nasi lemak of de noedels die gekookt worden. Er is zoveel te zien, te ruiken en te proeven dat het bijna te veel is.

night market in langkawi
Bijna alles is vers.
night market in langkawi
Nasi met vis (links) of kip, netjes verpakt in een papiertje.

Praktische info over de night market in Langkawi

Heb je ook plannen om naar Maleisië te gaan en wil je ook op de night market eten in Langkawi? Lees dan nog even verder zodat je weet wanneer en waar je van dit heerlijke eten kunt genieten.

night market in langkawi

Maandag – Jalan Makam Mahsuri Lama (vlakbij de MARDI Agro Technology Park
Dinsdag – Kedawang, ten oosten van het vliegveld
Woensdag – in Kuah, in de straat van het MY Hotel
Donderdag – in Pantai Cenang
Vrijdag – in Padang Lalang, in het noorden van het eiland (in de buurt van Pantai Pasir Hitam)
Zaterdag – in Kuah, in de straat van het MY Hotel
Zondag – in Padang Matsirat, vlakbij het vliegveld

Meer lezen over eten op reis?

Mocht je nou net zoals ik dol zijn op eten tijdens het reizen, dan vind je deze artikelen misschien ook leuk om te lezen.

eten in Langkawi

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Heerlijk eten op de night market in Langkawi”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares