Beijing Mijn Lifestyle

Wukesong in Beijing: een trouwjurk kopen in China

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Op het moment dat ik echt begon met het plannen van mijn onze bruiloft had ik nooit gedacht dat ik mijn trouwjurk in China zou gaan kopen. In de ruim 5 jaar dat ik hier woon heb ik heel wat Chinese bruidsjurken voorbij zien komen en die waren niet altijd even mooi. Door omstandigheden had ik geen tijd om in Nederland een trouwjurk te kopen. Ik moest dus een trouwjurk kopen in China. Gelukkig was daar Wukesong.

De meeste foto’s zijn stiekem gemaakt met mijn camera en met een mobiel en daardoor niet van al te beste kwaliteit. Het wordt door verkopers niet toegestaan foto’s van de jurken te maken. Je zou met die foto de jurk kunnen laten namaken bij een kleermaker waardoor de winkels in Wukesong inkomsten mislopen. Wees gerust, door mij lopen ze geen inkomsten mis 🙂

wukesong

De ingang van Wukesong. Aan niets kun je zien dat er binnen bruidsjurken worden verkocht.

Wukesong in Beijing

Wukesong is bij veel mensen in Beijing wel bekend. Niet zo zeer vanwege de trouwjurken die je er kunt kopen, maar vanwege de vele fotografiewinkels die je er vindt. Wukesong is een groot gebouw op zo’n 1,5 kilometer vanaf de gelijknamige metrohalte in de wijk Haidian. Het gebouw heeft 2 verdiepingen; op de begane grond vind je de fotografiewinkels, op de eerste en tweede verdieping vind je een scala aan winkels die zich op bruiloften richten. Je kunt in Wukesong in principe je hele bruiloft regelen! Zo zijn er winkels om trouwjurken te kopen, winkels waar je terecht kunt voor je trouwrapportage en winkels waar de mannen terecht kunnen voor hun trouwpak.

Lelijk of gewoon niet mijn smaak?

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Men zegt altijd ‘over smaak valt niet te twisten’, maar de meeste jurken in Wukesong zijn echt niet zo heel mooi. Chinese vrouwen houden van pailletten, wijd en heel veel kanten borduursels. Lange slepen en glimsels ook. Allesbehalve mijn smaak. En velen met mij, zo heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen.

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Eerste wilde ik in een qipao trouwen, dat is een Chinese jurk (zoals de rode op de foto links) en dat leek me wel toepasselijk. Uiteindelijk heb ik daar toch niet voor gekozen. Misschien voor het feest dat we hier in Beijing geven of gewoon als mooie jurk?

Van westers tot traditioneel Chinees

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Je kunt in Wukesong ook terecht voor de traditionele Chinese trouwkleding. Dat is niet de qipao maar dat is een rood pak dat zowel de man als vrouw dragen. Ik heb nog even getwijfeld of ik voor deze outfit zou gaan, maar uiteindelijk besloot ik toch voor een wat simpelere jurk te kiezen.

Een trouwjurk kopen in China

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Aan jurken geen gebrek.

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Zie je die paarse glitterjurk…. Dat is hem nét niet geworden.

Het was niet mijn plan om hier in China een trouwjurk te kopen, maar helaas heb je niet altijd alles voor het zeggen in het leven. Gelukkig was mijn moeder er een klein beetje bij door de foto’s die ik haar stuurde te keuren. Mijn vriendin maakte stiekem wat foto’s van mij met jurk aan zodat ik ze kon doorsturen. Nee, die ga ik hier niet delen 😉 Voornamelijk omdat geen enkele jurk die ik aantrok me paste. Ik ben toch net iets langer dan de gemiddelde Chinese vrouw waardoor de lijfjes van de jurken wel héél kort waren.

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Als je hier geen jurk kunt vinden…

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Er komen veel Chinezen naar Wukesong, simpelweg omdat je in Wukesong een stuk minder voor je bruidsjurk betaalt. Doordat er zoveel winkels bij elkaar zitten zijn de prijzen competitief waardoor je voor weinig geld al een mooie en kwalitatief goede jurk kunt kopen. Zo kosten de goedkoopste jurken een kleine €200,- en voor de duurdere betaal je misschien €600,-? Voor dat bedrag kun je een jurk van één van de rekken krijgen, maar je kunt je jurk ook op maat laten maken.

Wat ik opvallend vond, was dat er heel veel mannen waren. Het schijnt dat het hier in China heel normaal is om samen met je ouders én aanstaande je trouwjurk te kopen. De middag dat mijn vriendin en ik op zoek waren naar een jurk leerde ik overigens nog meer over Chinese bruiloften, maar dat bewaar ik voor een volgende blog.

Uiteindelijk ben ik geslaagd en heb ik een mooie jurk gevonden. Nu wachten tot ie klaar is!

Vond je dit een leuke blog? Dan vind je mijn eerdere artikelen over trouwen vast ook leuk om te lezen.

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

You Might Also Like

16 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Michelle
  11 May, 2016 at 7:36 AM

  Oh die rode jurk vind ik ook mooi. Ben benieuwd of je uiteindelijk iets hebt kunnen vinden

 • Yvonne
  Reply
  Carpe Diem
  11 May, 2016 at 12:23 PM

  Ik ben benieuwd wat je uitzocht hebt! Duurt dus niet zo heel lang meer tot jullie bruiloft! 🙂

 • Yvonne
  Reply
  mirjam1965
  11 May, 2016 at 3:04 PM

  Inderdaad, ben benieuwd wat het geworden is. Zal niet makkelijk geweest zijn omdat de meeste mensen daar kleiner zijn.

 • Yvonne
  Reply
  Jessica
  11 May, 2016 at 3:25 PM

  Haha ik zie jou al als zo’n spion door die winkels lopen en stiekem foto’s maken, heel leuk! Zo’n qipao lijkt me inderdaad wel leuk en toepasselijk, een keer wat anders. Ben erg benieuwd hoe de jurk die je hebt gekozen er uitziet!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 May, 2016 at 9:28 AM

   Nog even geduld! 🙂

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  11 May, 2016 at 5:06 PM

  Poeh, vreselijk, van die bonbondozen! Ik zou me er doodongelukkig in voelen. Leuk om de jouwe straks te kunnen zien! Ik zie jou idd in iets simpelers.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 May, 2016 at 9:39 AM

   Same here, je kunt je toch niet bewegen in zo’n jurk?

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  11 May, 2016 at 7:35 PM

  Heel leuk om te lezen! Zo zie je maar, smaken verschillen 😉 Ik ben heel benieuwd wat voor jurk het uiteindelijk is geworden. Ik denk trouwens dat zo’n qipao je ook prachtig zou staan!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 May, 2016 at 9:42 AM

   Gelukkig maar ook, toch, dat smaken verschillen. Alles hetzelfde is ook niet leuk.
   Dank je, misschien dat ik er alsnog eentje koop, gewoon voor de mooi 😉

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  11 May, 2016 at 9:32 PM

  Ik ben heel benieuwd.

 • Yvonne
  Reply
  Mammalien
  11 May, 2016 at 10:21 PM

  Nou ben ik natuurlijk ook heeeeeel nieuwsgierig!! 🙂 Ik vind zo’n Chinees achtige jurk in mooie kleuren met zo’n hoge sluiting ook altijd heel mooi (maar moet je wel staan en of het voor een bruiloft is?). Prijzen zijn wel een stuk beter dan op maat laten maken in Nederland… Pff. Ben ook benieuwd naar je logje over de Chinese bruiloft.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 May, 2016 at 9:43 AM

   Die komt binnenkort, denk wanneer ik weer terug in ‘the Jing’ ben.

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  13 May, 2016 at 6:19 AM

  Wat leuk & spannend! Kan niet wachten om jou in je jurk te zien…

 • Yvonne
  Reply
  Terry
  13 May, 2016 at 10:16 AM

  Mijn dochter deed vorige week haar communie in een soort qipao die we 2 jaar geleden in Kunming kochten. Gelukkig hadden we de maat goed gegokt 🙂 Ze heeft superveel complimentjes gekregen. O wat zou die rode haar ook mooi staan als ze wat ouder is. Als we ooit weer in Beijing zijn, zou ik daar met haar weleens naar Wukesong willen gaan! Bedankt voor de tip. En… je maakt ons wel nieuwsgierig 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  13 May, 2016 at 11:05 PM

  Oh spannend welke het wordt!! Ik ga mijn jurk ook in Colombia kopen.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   14 May, 2016 at 8:49 PM

   Spannend!! Met wie ga je hem kopen? Of komt je moeder over?

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares