Leven in Beijing

Leven in China Maand #65 – Kaasfondue & Harry Potter

leven in china

Net zoals vorig jaar kun je hier in 2016 ook weer een wekelijkse update lezen over mijn leven in China. Het is de perfecte dagboekvorm voor mij en aan de reacties te zien vinden jullie deze blogs ook veruit het leukst. De afgelopen week rondde ik mijn lessen aan de universiteit af en vierde ik kerst en oud & nieuw. Kijk je mee naar de afgelopen weken?

De afgelopen weken waren best raar. School liep op haar einde, er waren feestdagen, maar ik had het toch ook wel moeilijk. Het komende jaar wordt financieel wat ‘zwaarder’ om het zo te zeggen en daardoor wordt de druk voor mij om werk te vinden nog groter. Er waren allerlei factoren die me beïnvloedden en ik liep een beetje met mijn ziel onder mijn arm. Gelukkig gaat het nu weer wat beter!

Kaasfondue, Harry Potter & kerst

popcorn maken

♥ Bibimbap, één van mijn favoriete gerechten. Nu ik nog lessen had, kon ik het nog eten bij dat ene restaurantje waar ze het zo lekker klaarmaken. Dit semester lunchte ik meestal alleen, in tegenstelling tot vorig semester. Toen lunchte ik regelmatig met klasgenoten. Waarschijnlijk komt het door het leeftijdsverschil tussen mij en mijn klasgenoten; dat was nu veel groter dan vorig jaar. ♥ Popcorn! Door de hele keuken, haha. De pan stroomde over en een niet nader te noemen manspersoon dacht de deksel er wel even af te kunnen halen, haha. ♥

markt in China

♥ Zo vreemd, Sporty ligt de laatste tijd erg vaak op Miguel zijn laptop. Géén idee waarom. ♥ Men neme een stuk varkenshuid en een pincet om vervolgens de laatste haren uit de huid te halen. Daarna kun je de huid op de toonbank leggen om te verkopen. ♥

kaasfondue

♥ Helaas wordt er in China geen kerst gevierd. Althans, het is geen officiële vrije dag. Dat betekende dat ik overdag een les had en Miguel gewoon naar zijn werk moest. Om toch een klein beetje kerst te vieren aten we ‘s avonds kaasfondue terwijl we naar een Harry Potter film keken. ♥ Tweede kerstdag was heerlijk lui met nog meer Harry Potter en restjes kaas. Heerlijk om samen op de bank te hangen en helemaal niets te hoeven. ♥

Harry Potter

♥ We begonnen bij deel 1 en keken in 3 dagen 4 delen. Tijdens het kijken van de films kwam ik er achter dat ik tot dan toe alleen nog maar deel 1 & 2 had gekeken. We willen de complete serie kijken, dus we hopen op een smogdag zodat we schaamteloos binnen kunnen blijven. En verder besloot ik om binnenkort het eerste boek in het Chinees te gaan lezen. Of althans een poging tot te wagen. ♥ Op derde kerstdag werd ik wakker, keek uit het raam en zag sneeuw! Nét te laat, maar niet minder leuk. ♥

chinees studeren

♥ Behalve Harry Potter keek ik ook nog de film over de ontvoering van Mr. Heineken. Helaas was de DVD van wat mindere kwaliteit, want als dat niet zo was geweest was het écht een heel goede film geweest. Kijken dus, als je kunt. ♥ De laatste loodjes… ♥

trouwen bij emigratie

♥ Hoewel er hier geen vuurwerk werd afgestoken tijdens oudjaar was er toch smog (wanneer niet) en dus bleef ik weer veel binnen. We keken daarom nog maar een Harry Potter film, met daarbij een warme witte chocomelk. ♥ De datum van de bruiloft kruipt komt langzaam dichterbij; nog minder dan 6 maanden! Tijd dus om een lijstje te maken met dingen die we moeten regelen. Hoewel we het klein willen houden zonder te veel poespas moet er nog best veel geregeld worden! ♥

Wat ik verder nog deed, maar waar geen foto’s van zijn

Een week of 2 terug had ik een sollicitatie voor een functie die heel prima zou zijn. Helaas bleek die functie niet echt te bestaan en was het simpelweg een manier voor iemand om mensen te lokken voor zijn andere bedrijf. Erg triest… Verder was er weer de nodige smog hier in de stad. Het was deze maand echt heel erg, ik geloof dat er maar 5 mooie dagen zijn geweest.
Verder had ik het er wel moeilijk mee dat er best veel onduidelijk is in ons leven op het moment en dat veroorzaakt onrust. En tegen onrust kan ik niet zo goed, dan word ik onzeker en daar moet ik weer van huilen. Bleh. Niet leuk! Maar dan denk ik weer even aan hoe goed ik het heb in vergelijking met heel veel andere mensen en dan voel ik me weer wat beter. I really can’t complain.

Hoewel het vakantie was verschenen er hier toch wat artikelen. Mocht je die tijdens de vakantie gemist hebben, dan vind je het misschien leuk om ze terug te lezen.

Nieuwe week

De eerste volle week van het nieuwe jaar wordt meteen een volle! Op maandag en dinsdag heb ik sollicitatiegesprekken. Vooral voor het gesprek van dinsdag mogen jullie duimen (alhoewel dat moeilijk zal gaan vanwege het tijdsverschil; het gesprek is namelijk in de ochtend), want dat is echt voor een droomfunctie / mijn ideale baan. Tenminste, dat gevoel had ik nadat ik de vacature las.
Later in de week ga ik brunchen met een vriendin en op zaterdag heb ik dé toets. Spannend!!

Fijne week!

You Might Also Like

13 Comments

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  4 January, 2016 at 7:00 AM

  Ik snap je zorgen en je tranen wel. Onzekerheid is killing. Sterke jij, ook met je toets! Dikke kus.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2016 at 1:13 AM

   Dank je wel. <3

 • Yvonne
  Reply
  Marijke
  4 January, 2016 at 10:34 AM

  Ik duim zeker mee! Ik kan me wel voorstellen hoe lastig de zoektocht is… en al helemaal als er druk op zit! Hopelijk heb je snel wat zekerheid! Is alles goed gegaan met je examens?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2016 at 1:14 AM

   De uitslagen van mijn toetsen ga ik vanmiddag ophalen en het ‘grote examen’ heb ik zaterdag. De uitslag daarvan krijg ik twee weken daarna.

 • Yvonne
  Reply
  Mirjam
  4 January, 2016 at 10:38 AM

  De allerbeste wensen! Was natuurlijk wel raar voor jullie om met kerst niet vrij te zijn, maar jullie hebben je toch vermaakt zie ik. Als Sporty op de laptop ligt, is hij dan aan geweest? Want dan zal het de warmte wel zijn, anders zou ik het ook niet weten. Vreselijk die smog steeds maar weer.
  Als ik nu alvast begin te duimen, dan ben ik toch wel op tijd voor dinsdag he? Heel veel success met het vinden van een nieuwe baan!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2016 at 1:15 AM

   Ja, de warmte vindt ze fijn, maar meestal is de laptop dan al een tijd uit en niet meer zo warm…

   Dank je voor het duimen, het lijkt er op dat het geholpen heeft!

 • Yvonne
  Reply
  Peter
  4 January, 2016 at 11:12 AM

  Heel veel geluk voor 2016! We blijven het leuk vinden om je belevenissen in China te lezen.
  Veel succes met je sollicitatie voor een echte vacature (gebeurt in Nederland ook steeds vaker dat er geen echte vacature (meer) bestaat). Ook in 2016 komt het goed!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2016 at 1:18 AM

   Dankjewel Peter, fijn om te horen dat je mijn verhalen nog altijd leuk vindt 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mona - Vandaagismooi.nl
  4 January, 2016 at 1:09 PM

  Onzekerheid is inderdaad niks…
  Succes, sterkte en natuurlijk nog al het goeds gewenst voor 2016!
  Wel hele gezellige plaatjes zo en Harry Potter <3

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  4 January, 2016 at 1:59 PM

  Ik hoop dat je een leuke baan vindt. haha, alle popcorn door de keuken. Ik maakte het vroeger ook zo, nu heb ik van die magnetronverpakkingen, heerlijk

  Eh, wat doe je met zo’n kale varkenshuid ?

  gr Elise

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2016 at 1:05 AM

   Magnetron deden wij in ons vorige huis (of 3 huizen terug ;)) ook meestal. We hebben nu alleen al een tijd geen magnetron meer, dus dat maakt het wat lastiger. Magnetronverpakkingen doen het niet zo goed heb ik gemerkt 😉

   De huid wordt hier wel in gerechten gebruikt, niet door mij overigens. Als ik vlees koop en de huid zit er nog aan, dan laat ik het er altijd afsnijden.

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  4 January, 2016 at 8:00 PM

  Oh, wat spannend zeg van die baan. Ik ga duimen!

  En wat bijzonder dat je niet zo tegen onrust kunt, want in mijn ogen kan iemand die gewoon zulke verre reizen maakt en in het buitenland gaat wonen en moeilijke dingen doet juist heel goed tegen onrust.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2016 at 1:04 AM

   Het duimen heeft geholpen; het was een goed gesprek!

   Wat je zegt klopt ergens wel; tijdens het reizen vind ik het prima om niet te weten wat de plannen zijn of waar ik de volgende nacht zal slapen. Dat zijn kleine dingen. Maar niet weten of je een baan kunt vinden die je leuk vindt (en daarmee een visum) is een wat groter ding. Daar hangt veel vanaf zoals inkomen, toekomstplannen kunnen uitvoeren en in het land kunnen blijven. Dus ja, die zaken maken me onrustig.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares