eten in bangkok

Reisoverzicht: 2014 in reizen

Bedankt voor al jullie berichtjes op mijn vorige blog. Zo veel lieve woorden, ze deden me veel en ze deden me goed.
Afgelopen jaar was dus behoorlijk heftig en het begin van dit nieuwe jaar is ook niet ‘gelukkig’ & ‘happy’. Dat betekent echter niet dat er geen mooie momenten waren. Die waren er wel. Vooral aan de tijd in Nederland in maart denk ik met een glimlach terug.

2014 in reizen

Die mooie momenten waren er zoals gezegd en veel van die momenten vonden plaatsen tijdens de reizen en uitstapjes die ik het afgelopen jaar maakte. En omdat GoYvon vooral over reizen gaat kijk ik graag, met jullie, nog even terug naar die reizen.
2014 was een mooi reisjaar. Ik mag me gelukkig prijzen met de vele verre, minder verre en langere & minder lange reizen die ik dit jaar heb gemaakt. Het waren er veel (7) en ze waren stuk voor stuk bijzonder.

Filipijnen

Het nieuwe jaar begon met een reis naar de Filipijnen. Zal ik je eerlijk bekennen dat de Filipijnen nooit echt in me op waren gekomen om te bezoeken? Door mijn Filipijnse collega en de verhalen over prachtige stranden werd ik echter enthousiast en besloten Miguel & ik om het Chinees Nieuwjaar in de Filipijnen door te brengen.

de oceaan

En dat was een goede keus! We hebben er een hele gave tijd gehad en het was een mooie reis. Het eten was niet geweldig, in tegenstelling zelfs, maar dat weerhoudt me er niet van om er ooit nog weer eens naar terug te gaan. En dan naar die prachtige stranden! Een tijd geleden maakte ik van deze reis een film, die kun je hier bekijken.

Nederland

Eind maart, begin april vloog ik onverhoopt voor twee weken naar Nederland. Daar blogde ik niet al te veel over kom ik nu achter. Wel maakte ik een plog (mijn eerste en enige!) van de reis van Warffum naar Beijing. Die plog kun je hier teruglezen. Niet zo gek dat ik er niet veel over blogde, want ik deed niet zo veel spannends, ik bracht vooral tijd met mijn familie door.
Nu ik daar op terugkijk was die tijd in Nederland met familie heel waardevol. We huurden samen een sloepje en voeren door de grachten van Groningen, gingen naar Lauwersmeer en gingen onder andere ook uit eten in ‘de Stad’.

Thailand

Op het hoogtepunt van de demonstraties en precies op het moment van de staatsgreep vloog ik afgelopen juni naar Bangkok, Thailand, waar het DIA (Digital Innovation Asia) plaatsvond. Ik was voor zo’n 5 dagen in Bangkok, samen met tientallen andere reisbloggers en leerde ontzettend veel over het bloggen. Ik deed een paar geweldige tours door de stad, maakte nieuwe vrienden en stond op het helipad van het Hilton.

eten in bangkok
Het was overigens mijn derde keer in Thailand. Ik was er voor het eerst in 2007 en in de zomer van 2011 was ik een paar dagen op Koh Chang. Dat ik er nu 3 keer ben geweest betekent niet dat Thailand gaat vervelen. Sterker nog: ik zou er zo weer naar terug gaan. Het noorden, de binnenlanden en de prachtige eilanden zou ik nog maar wat graag bezoeken.
Van mijn reis naar Thailand maakte ik ook een reisfilm. Die maakte ik nog met Moviemaker (inmiddels gebruik ik een ander programma) en dat zie je wel aan de kwaliteit. Het programma ‘videopad’ dat ik voor mijn meest recente films heb gebruikt is een stuk beter. De reisfilm over Thailand kun je hier bekijken.

Kaifeng & Luoyang

In augustus had ik twee weken zomervakantie. Miguel had geen zomervakantie (hij was net een paar maanden eerder aan zijn nieuwe baan begonnen) en dus besloot ik alleen op reis te gaan. Ik bleef dicht bij huis en ging voor 5 dagen naar de provincie Henan en bezocht Kaifeng & Luoyang.

eten in Kaifeng

Het deed me goed me te realiseren dat ik het nog kon: alleen reizen. Miguel & ik zijn zo’n goed geolied team dat het alleen reizen even wennen was. De eerste dagen was het fijn alleen te zijn, later in Luoyang ontmoette ik snel andere reizigers en trok ik met hen op. Dat was leuk, maar toch reis ik het liefst met Miguel!
Ik bezocht er prachtige plekken waaronder de Longmen Grotten (waar ik nog over wil schrijven) en at er ontzettend veel lekker eten. Met mijn videocamera legde ik een deel van de eetcultuur in China vast, waarna ik er thuis dit filmpje van maakte.

Shaolin Tempel
Totale controle over hun lichaam.

Teleurstellend vond ik de Shaolin Tempel. Dat was veel te commercieel voor mij, hoe het was en wat ik er van vond kun je hier teruglezen. Bij het teruglezen zag ik dat ik had geschreven nog wel foto’s van de show te zullen plaatsen. Tot nu toe heb ik dat niet gedaan… Op het ‘blog ideeënlijstje’ dan maar?

Qingdao

zeevruchten eten in qingdao

Zoals gezegd zat er in de zomer van 2014 geen verre / lange reis voor ons samen in, maar gelukkig wel een korte citytrip. We vlogen voor een lang weekend naar Qingdao. Een kuststad niet ver van Beijing en de stad waar Tsingtao bier vandaan komt. We genoten van het samenzijn, de goede gesprekken die we hadden, het lekkere eten, de lol die we maakten en het kijken van mensen.

doen in qingdao bezoek het tsingtao biermuseum

Bashang Grasslands

De twee weken vakantie die ik had plande ik goed vol, met het reisje dat ik hierboven al noemde, een kookcursus en een weekendtrip naar de Bashang Grasslands. Een dag heerlijk lopen door prachtige graslanden, mijn longen heel veel frisse lucht geven en genieten van een paardrijtocht.
Op zoek naar een goede foto bleek dat ik ook hiér niet over geschreven heb. Wel plaatste ik de vlog online die ik maakte van deze trip. Een blog over de Bashang Grasslands komt bij het lijstje op en zal in 2015 verschijnen.

Binnen Mongolië

kameel

De eerste week van oktober heeft heel China vrij. En écht iedereen gaat dan op reis. Steden als Beijing, Xi’an of Lijiang kun je dan maar beter vermijden. In deze week blijven wij of lekker binnen zitten of we gaan het land uit. vorig jaar bleven we echter in China en besloten we naar Binnen Mongolie te gaan. Een deel van China dat al heel lang onze lijst stond en nu kwam het er eindelijk van!
We bezochten de graslanden, die nu iets minder groen waren dan in augustus en waren twee dagen en een nacht in de Gobi woestijn. De woestijn was in één woord ge-wel-dig! Zo adembenemend mooi dat ik er wel langer had willen blijven dan de korte tijd die we er waren.

slapen in de gobi woestijn
Spingen!!

Tijdens deze reis gebruikte ik mijn action camera voor de eerste keer om filmpjes mee te maken en dat leverde best leuke resultaten op die je hier kunt bekijken.

Van Reizen in 2014 naar Reizen in 2015

2014 was een mooi reisjaar, met unieke ervaringen die ik koester. Ik voel me gezegend dat ik deze reizen heb mogen maken. De kans is groot dat ik al deze reizen niet had kunnen maken (in financieel opzicht) wanneer ik in Nederland had gewoond.
Hopelijk wordt 2015 ook een mooi reisjaar!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Reisoverzicht: 2014 in reizen”

  1. Een mooi reisjaar voor jullie! En reisblog of niet: ook in alle andere opzichten wens ik je het beste!

    Ik ben benieuwd naar je blogs die gaan komen, want met name China buiten de grootste streden vind ik erg mooi (al heb ik zelf maar een klein stukje gezien).

    1. Ook voor jou Jenny! En ja, de kleinere steden / plaatsen zijn zeker mooi. Alleen jammer dat ze door steeds meer Chinezen gevonden worden.

  2. Leuk dat je nog alleen kunt reizen, moet je toch blijven doen, ook al ben je zo’n super geolied team met Miguel (ook dat zeker blijven doen, nog meer dan alleen reizen 🙂 )

  3. Wat heb je vorig jaar veel gezien zeg, leuk al die foto’s. Mooi dat je dit allemaal kunt doen en ons op deze manier laat meegenieten! En ik kan me voorstellen dat die vakantie in Nederland nu extra waardevol is!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares