bezienswaardigheden in kyoto

Mijn favoriete bezienswaardigheden in Kyoto, Japan

De culturele hoofdstad van Japan, Kyoto, is een stad die je absoluut niet mag overslaan tijdens je rondreis door Japan. Op ruim 2 uur reizen vind je de stad die ooit de hoofdstad van Japan was, waar je talloze tempels vindt, met een geluk een geisha tegenkomt en heerlijk kunt eten. Er is genoeg te doen in Kyoto en ik laat je graag mijn favoriete bezienswaardigheden in Kyoto zien.

Deze blog bevat affiliate links. Lees er meer over in mijn disclaimer.

Mijn favoriete bezienswaardigheden in Kyoto

Wanneer je je reis naar Japan plant, zorg er dan voor dat je zeker 3 tot 4 dagen uittrekt voor je bezoek aan Kyoto. De stad heeft veel te bieden en wanneer je niet van haasten houdt is zijn 3 tot 4 dagen in Kyoto echt aan te raden. Op deze manier kun je de stad rustig verkennen en op je gemak de leukste en mooiste tempels en tuinen bezoeken.

Wandel door het Bamboe bos – Arashiyama Bamboo Grove

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Kyoto is de Arashiyama Bamboo Grove. Op een klein half uurtje van Kyoto vind je deze oase van rust. Een oase van rust als je het vergelijkt met de stad, want het bamboebos is inmiddels erg geliefd onder toeristen. Echt rustig zal het er waarschijnlijk niet zijn tijdens je bezoek. Er zijn verschillende paden waar je over kunt lopen waardoor het niet onmogelijk is om aan de drukte te ontsnappen.

Ik vond het heel rustgevend en indrukwekkend om door het bamboebos te lopen. Aan beide zijden metershoge bamboebomen, de wind die zachtjes door de bladeren ruiste en zonnestralen die zich door dezelfde bladeren een weg naar de grond probeerden te banen.

bezienswaardigheden kyoto

Huur een fiets in Kyoto

Hoewel ik in de zomermaanden in Kyoto was, besloot ik om een fiets te huren. Met een fiets kun je vaak, op een vrij gemakkelijke manier, veel van een stad bekijken. Eén van de plekken die ik tijdens mijn fietstocht aandeed was de beroemde Fushimi Inari, waar je verderop meer over leest. Verder fietste ik ook langs de Kamo-rivier, wat echt leuk was om te doen.
Verder is het makkelijk om met de fiets bij het Kyoto Imperial Park te komen en je kunt je met fiets over de Philosopher’s Walk fietsen.

fietsen in kyoto

Fietsen huren kun je op heel veel plekken. Veel guesthouses verhuren fietsen, maar in veel van de zijstraatjes vind je ook fietsverhuur. Een fiets huur je al voor zo’n 800 yen per dag, wat omgerekend tussen de 6 en 7 euro is.

Ook leuk om te doen in Kyoto; ga tempelhoppen

Houd je van tempels? Dan ben je in Kyoto meer dan op de goede plek! Met meer dan 1500 tempels is tempelhoppen opeens een serieuze activiteit om te plannen. Houd je van tempels, blijf dan niet langer in Tokio, maar reis meteen door naar Kyoto. Hier kun je je als tempelliefhebber met gemak een paar dagen vermaken als je besluit om alleen tempels te bezoeken.
Met zoveel tempels die je zou kunnen bezoeken is het lastig kiezen, maar een paar tempels die zeker de moeite waard zijn, zijn de Todai-Ji Tempel, Kiyomizu-dera Tempel en de Heian Shrine.

bezienswaardigheden kyoto

Fushimi Inari – de bekendste tempel in Japan

Een van de hoogtepunten als het om bezienswaardigheden in Kyoto gaat is uiteraard de Fushimi Inari. Een tempel die absoluut niet mag ontbreken op je lijst. Deze shinto shrine met duizenden torii poorten is een must see voor iedereen die naar Kyoto reist. Het is heel bijzonder om onder de torii poorten door te lopen over kronkelpaden die door een bos naar de heilige berg Inari leidt die zich op 233 meter hoogte bevindt.

Tip: heb je de tijd en de energie, loop dan zo ver mogelijk naar boven. Niet iedereen doet dat en zodra je hoger komt is het minder druk en kun je dus makkelijker foto’s zonder mensen erop maken.

doen in kyoto

Omring je met goud bij een bezoek aan het Gouden Paviljoen

Hoewel deze plek het Gouden Paviljoen genoemd wordt is het eigenlijk, je raadt het al, een tempel. De officiele naam is Kinkakuji en dit bijzondere complex waarvan de bovenste 2 verdiepingen met goud zijn belegd moet op je lijst ‘doen in Kyoto’ staan. De tempel is meerdere keren afgebrand, maar werd steeds weer gerestaureerd omdat ze zo bijzonder is.
Ga op een heldere dag, dan kun je de mooiste foto’s maken wanneer de tempel weerspiegelt in het water van de vijver rondom de tempel.

Lees mijn uitgebreide blog over het Gouden Paviljoen.

bezienswaardigheden in kyoto

Ga lunchen of snacken bij de Nishiki Market

Na je bezoek aan Fushimi Inari of na een lange fietstocht heb je ongetwijfeld trek. Breng dan een bezoek aan de Nishiki Markt. Het een een lange winkelstraat die zich over 5 blokken uitstrekt en waaraan zich honderden winkels en restaurants bevinden. Deze markt wordt ook wel ‘Kyoto’s Kitchen’ genoemd.
De markt is een ideale plek om allerlei typisch Japanse snacks en gerechten te proeven. Het leuke is dat veel winkels en restaurant samples uitdelen bij de deur. Zo kun je het eten proeven voordat je besluit naar binnen te gaan.

bezienswaardigheden in kyoto

Laat Kyoto achter je – ga op dagtrip naar Nara

Voor wie wat meer tijd heeft of voor wie zijn tijd wil verdelen over meerdere plekken in Japan raad ik een dagtrip naar Nara aan. Nara staat bekend om de vele herten die er vrij rondlopen. In Nara vind je niet alleen heel veel herten, er staan ook een paar prachtige tempels en shrines.

dagtrip vanuit kyoto

Zelf was ik een dag en een nacht in Nara. Hierdoor het ik precies genoeg tijd om het stadje te verkennen.

Lees mijn uitgebreide blog – dagtrip vanuit Kyoto naar Nara.

Spot geishas in Gion

Zelf heb ik geen geishas in Gion gezien, maar als je de kans en tijd hebt is het een aanrader om de wijk Gion te bezoeken. Geisha zijn getrainde entertainers en hebben daar jarenlang voor moeten leren, tot wel 5 jaar!
Zoals je wellicht weet kun je niet zomaar door een geisha vermaakt worden; het is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn geen bureau’s waar je zomaar een geisha kunt boeken. Je hebt een speciale uitnodiging nodig van iemand die al vaker door een geisha vermaakt is of je moet door een geisha-huis uitgenodigd worden.

bezienswaardigheden in kyoto

Er zijn plekken in Kyoto waar je een geisha zou kunnen spotten; in Hanami-koji-dori, vlakbij de Kennin-ji Tempel, en bij de Shijo-dori. De meeste mensen nodigen de geisha in het weekend of tijdens feestdagen uit én voor de avond. Ga daarom aan het eind van de middag, wanneer het begint te schemeren naar deze buurten.

Wil je niet alleen geisha proberen te zien maar ook wat meer over Kyoto en de geschiedenis leren, dan raad ik je deze avondwandeling door Gion aan.

Wandel langs de Kamo rivier

Wil je de drukte van de stad een beetje ontlopen, zoek dan de ze Kamo rivier op. Zeker in de zomer is een wandeling langs de rivier leuk. Je komt er Japanners tegen die hun huis uit komen of na hun werk naar buiten willen. Ze fietsen en rennen langs de rivier, of genieten van de zonsondergang vanaf één van de vele bankjes.

Je vindt aan de rivier ook veel restaurants, het is leuk om daar te eten en zo mensen te kijken!

bezienswaardigheden in kyoto

Er is meer te doen in Kyoto!

Natuurlijk zijn er meer bezienswaardigheden in Kyoto dan alleen deze, maar dit zijn mijn favorieten. Wat zou jij graag doen en zien in Kyoto?

Ook handig voor je reis naar Kyoto

Overnachten in Kyoto

Ga je naar Kyoto en verblijf je er een paar dagen, boek dan voortijdig je accommodatie. Kyoto is een populaire bestemming en veel van de leukste hotels zijn heel snel volgeboekt! Bekijk de beschikbare opties.

Handig reisgids

Hoewel je heel veel op het internet kunt opzoeken is een reisgids soms toch ook wel erg handig om te hebben. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook heel leuk om te hebben als souvenir en herinnering aan mijn reis. De Lonely Planet Kyoto & Osaka heeft een fijne prijs, maar ook deze reisgids met bijna 30 wandelingen is een goede reisgids, zeker voor wie van wandelen houdt.

JR Pass

Voor je reis naar Kyoto en ja vakantie naar Japan kan een JR Pass heel handig zijn. Lees mijn uitgebreide blog over het gemak en de kosten van de JR Pass.

Handige artikelen voor je reis door Japan

Is Kyoto één van de plaatsen die je bezoekt tijdens je reis door Japan, dan zijn de volgende artikelen misschien ook handig bij het plannen van je reis en de voorpret.

Leuke dagtrip vanuit Tokio naar Yokohama

Maak een boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Het lekkerste eten in Japan

Wat kost 2 weken reizen door Japan?

Bewaar dit artikel!

Heb je plannen voor een reis naar Kyoto en / of Japan? Bewaar deze blog dan door één van onderstaande foto’s te pinnen.

bezienswaardigheden in kyoto bezienswaardigheden in kyoto

 

 

 

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares