jaaroverzicht 2016

Persoonlijk :: Jaaroverzicht 2016

De laatste dagen van het jaar zijn aangebroken; tijd voor mijn jaaroverzicht! Net zoals in mijn jaaroverzicht van 2015 kijk ik per maand terug op de hoogtepunten. Wat was er positief aan de maand? Deed ik iets bijzonders? En was waren de hoogtepunten op GoYvon? 

De intro klopt niet helemaal; het nieuwe jaar is al begonnen. Maar… door falend internet lukte het niet om deze blog eerder te plaatsen. En om het niet te doen zou zonde zijn, dus daarom alsnog. 

Jaaroverzicht 2016 ~ GoYvon

Pak wat te drinken en een oliebol en kijk met me mee terug op 2016. Een jaar met heel wat persoonlijke hoogtepunten, waarvan de mooiste toch wel mijn / onze trouwdag in juni was!
Ik zou het overigens erg leuk vinden als jij me laat weten wat jij je nog herinnert van mijn jaar. Was je er al vanaf januari bij of lees je hier nog paar pas? Mocht je trouwens meer geïnteresseerd zijn in reizen, lees dan mijn jaaroverzicht in reizen van 2016.

Januari

leeuwendans

In januari rondde ik mijn studie Chinees af. In 2015 studeerde ik Chinees en die periode sloot ik in januari af met een HSK-toets. Helaas haalde ik hem niet, maar het was wel een goede graadmeter om te zien hoeveel beter mijn Chinees was geworden.
Na een jaar gewerkt te hebben wilde ik in 2016 weer gaan werken en dus solliciteerde ik er op los. Dat was best frustrerend (hoe frustrerend lees je in deze blog over solliciteren in China), maar uiteindelijk kreeg ik een erg toffe baan aangeboden.

♥ Positief aan januari: ik vond, na heel wat sollicitaties een toffe baan.
♥ Best gelezen blogpost: Van frustratie naar blijdschap; een nieuwe uitdaging.
♥ Meeste reacties op: Mijn droombestemmingen voor 2016.

Februari

metro in Pyongyang

In februari besloot ik om een paar dagen naar Noord-Korea te gaan. Nu ik het zo type is het nog altijd best een gekke zin om te schrijven. Andere mensen gaan een paar dagen naar Rome of Londen, ik ga een paar dagen naar Noord-Korea. Een bezoek aan dit land stond al heel lang op mijn wishlist en nu ging het eindelijk gebeuren.
In februari lanceerde ik ook de nieuwe lay-out va GoYvon. Ik ben er nog altijd heel blij mee, net zoals met het logo dat ik aan het begin van het jaar liet ontwerpen.
Verder was ik druk met het regelen van al het papierwerk voor het aanvragen van mijn werkvisum, iets dat véél meer gedoe bleek te zijn dan waar ik op gehoopt had.
Tenslotte begon ik ook met het uitzoeken van alle papieren die we nodig zouden hebben om later in het jaar te kunnen gaan trouwen.

vliegen naar noord korea

Positief aan februari: de reis naar Noord-Korea en het beginnen met plannen van onze bruiloft.
♥ Best gelezen blogpost: Noord-Korea Plog #1 – Arch of Triumph & stroomuitval.
♥ Meeste reacties op: 6-daagse reis naar Noord-Korea.

Maart

leven in china

Deze maand was ik nog altijd bezig met het aanvragen van mijn werkvisum. Het was echt ellendig om die te krijgen, ik wil hem, tot we China verlaten, niet meer kwijt!
Ik begon me steeds meer thuis te voelen op mijn werk en leerde mijn leerlingen beter kennen.
Verder fietste ik een paar keer door de hutongs in Beijing, hing ik souvenirs op en volgde ik een training op school.

♥ Positief aan maart: er springt deze maand niet iets uit. Misschien dat er eindelijk, een soort van, schot in mijn visumaanvraag zat?
♥ Best gelezen blogpost: leven in China #67 – Visumverlening, drop & Ikea.
♥ Meeste reacties op: huwelijksreis in Europa; tips gevraagd.

April

doen in hong kong

In april heb ik een korte vakantie, maar ver weg ga ik niet. Toch blijf ik niet thuis zitten; samen met de Beijing Hikers maak ik een hike in de omgeving van Beijing en zo heb ik het idee toch even weg te zijn.
Later in de maand ga ik wel op reis. Voor mijn visum moet ik het land uit en ik maak een reisje van 3 dagen naar Hong Kong. Ik geniet van alle goede dim sum, blijf een dag in mijn hotel vanwege enorme regen, maar ben blij als ik weet terug ga.
Ik moest vooral heel erg lachen om Sporty deze maand. Ze leek een nieuwe hobby te hebben en komt op mijn schouders liggen wanneer ik de afwas doe.

doen in hong kong

Positief aan april: het reisje naar Hong Kong en oudergesprekken die goed gingen.
Best gelezen blogpost: oudergesprekken voeren in China.
Meeste reacties op: Wereldstad Hong Kong in 15 foto’s.

Mei

In mei kocht ik mijn trouwjurk, hier in Beijing. Samen met een vriendin ging ik naar een speciaal soort winkelcentrum waar je alles voor je (Chinese) bruiloft kunt vinden. Ik vond er mijn jurk en liet hem daar op maat maken.

Positief aan mei: dat ik mijn trouwjurk kocht en éindelijk mijn werkvisum kreeg.
♥ Best gelezen blogpost: Wukesong – een trouwjurk kopen in China.
Meeste reacties op: Huwelijksreis – route 2 weken Kroatië.

wukesong in beijing trouwjurk kopen in china

Juni

Juni was dé maand van het jaar! De maand waarin ik trouwde met de leukste man die er is. We hadden een geweldige, ontspannen dag die precies zo was zoals we vooraf bedacht hadden. Een paar dagen na onze bruiloft gingen we op vakantie naar Kroatië, wat echt een heel mooi en leuk land bleek.

getrouwd

♥ Positief aan juni: heel juni was positief! Op die ene ellendige vlucht na dan.
♥ Best gelezen blogpost: leven in China – trouwjurk halen.
♥ Meeste reacties op: De kosten van het levensonderhoud in Beijing.

Juli

In juli genoot ik nog na van de bruiloft tijdens onze huwelijksreis. We bezochten Zagreb, Split en Zadar en wat kleinere plaatsen. Terug in Nederland ging ik alle kringloopwinkels af en gingen Miguel en ik een paar dagen naar Den Haag.
Minder aan juli was dat Sporty, onze poes, van haar oppasadres wegliep en ze 5 dagen weg was. Gelukkig is ze weer teruggekomen!

wat te doen in split

♥ Positief aan juli: de mooie en ontspannen huwelijksreis.
♥ Best gelezen blogpost: Getrouwd! Part II – Dé dag.
♥ Meeste reacties op: Getrouwd! Part I – de voorbereidingen.

Augustus

In augustus ging ik terug naar huis, naar Beijing. Sporty kwam weer thuis, inclusief 2 oppaspoezen. Het was daardoor een gezellige bende bij ons thuis. Zo gezellig zelfs dat we één van de twee oppaspoezen adopteerden. Halverwege augustus kwam Miguel terug naar Beijing; hij had langer in Nederland moeten blijven voor zijn nieuwe werkvisum.

wat te doen in split

Positief aan augustus: terug naar huis!
♥ Best gelezen blogpost: Getrouwd! Part III – dagboek van een bruid.
♥ Meeste reacties op: Getrouwd! Part III – dagboek van een bruid.

September

Deze maand schreef ik maar één blog, simpelweg omdat ik het druk had. Het nieuwe schooljaar begon en daar moest ik toch wel aan wennen. Er werd een aantal veranderingen doorgevoerd waardoor ik meer werk te doen had. Ik vierde mijn verjaardag en kwam in het ritme van het werken.

♥ Positief aan september: Dat Ethel bij ons kwam wonen!
♥ Best gelezen blogpost: Leven in China – Back to school = hectisch.
Meeste reacties op: Leven in China – Back to school = hectisch.

Oktober

Oktober begon met een week vakantie. Ik ging niet echt op reis, maar ging wel een nachtje weg. Om te kamperen op de Chinese muur. Dat was een bijzondere ervaring en niet in de laatste plaats vanwege het noodweer. Ik ontmoette leuke mensen en daarmee ging ik, na het hiken eten bij één van mijn favoriete restaurants.

kamperen op de chinese muur

♥ Positief aan oktober: Met vrienden afspreken die in Beijing langskwamen.
Best gelezen blogpost:Het artikel over het fit worden in het park bij de Tempel van de Hemel.
♥ Meeste reacties op: Avonturen in Beijing – Slapen op de Chinese Muur.

November

November leek een beetje in het teken van eten te staan. Samen met Miguel vierde ik Thanksgiving en later in de maand mocht ik het Temple Restaurant Beijing Bites komen testen. Verder bezocht ik een voorstelling van Guido Weijers en begon de winter. Het was zo koud dat we een klein kacheltje moesten kopen.

♥ Positief aan november: Een heel leerzame training over inquiry.
♥ Best gelezen blogpost: Leven in China – Guido Weijers & een straalkacheltje.
Meeste reacties op: 8x mijn grootste ergernissen aan wonen in China.

December

In december vloog ik voor anderhalve week naar Nederland om daar kerst met familie te vieren. Ik ontmoette voor het eerst mijn nichtje, wat heel leuk was, ze is zo’n lachebekje! Samen met mijn moeder, tante en nicht ging ik een dagje naar Bremen wat erg gezellig was.

♥ Positief aan december: kerst met familie en mijn contract dat verlengd gaat worden.
♥ Best gelezen blogpost: Leven in China – bitterballen en panna cotta.
♥ Meeste reacties op: Fietsen in Shanghai.

2017

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het lezen en reageren op al mijn blogs, zó leuk! Nog leuker is dat jullie met veel meer waren dan in 2016!

Een heel goed, gezond, liefdevol & reislustig 2017 gewenst!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Persoonlijk :: Jaaroverzicht 2016”

  1. Leuke terugblik Yvon! Ik herinnerde me jullie huwelijk & de huwelijksreis, het gedoe rondom je visumaanvraag en je zoektocht naar je nieuwe baan. Best veel dus! Veel plezier gewenst voor 2017!

    1. Wat leuk dat je nog reageert Tikva! 2016 was inderdaad een vol jaar, hopelijk wordt 2017 ook mooi.
      Voor jullie is het in elk geval goed begonnen met jullie reis!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares